Trandafiri Carla

carla

Active Member
Multumesc frumos :D

Al cincilea de pe primul rand ar trebui sa fie Crown Princess Margaret, englezesc. L-am cumparat de la Petrovic in toamna, dar mi-a venit fara eticheta asa ca deocamdata inca il tin sub observatie sa vad daca e el sau nu. :?
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Carla, al 3-lea e Scepter'd Isle?
Iar primul de pe ultimul rand e cumva Jubilee celebration? Sa-mi spui mai incolo cum se comporta acesta, ca ma gandisem sa-l iau si eu
 

carla

Active Member
Ma bucur ca va plac :D
Claude, e asa cum ai zis tu, Scepter'd Isle si Jubilee Celebration.
La Jubilee pot sa-ti spun deocamdata ca pastreaza culoarea pe care am prins-o eu in poza doar in prima si a doua zi, apoi se transforma intr-un roz mai inchis

Miroase foarte frumos si intens, dar n-as putea sa-ti spun a ce ca nu prea le am cu mirosurile. Iar florile stau aplecate ca aproape la toti englezestii, cum trandafirul are vreo 15 cm inaltime a trebuit sa pun aparatul pe iarba sa pot prinde ceva
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Deci in poza a 3-a din ultimul set e culoarea lui Jubilee dupa 2 zile? Ce transformare :eek:

Carla, iti place Scepter'd Isle? Eu marturisesc ca m-am indragostit de el. Imi place de mor delicatetea florilor, cupa aceea care lasa sa se vada staminele, iar parfumul mi se pare extraordinar, e deosebit! Nu stiu tie a ce-ti miroase dar mie imi miroase si a liliac! :visator:
 

carla

Active Member
claude a spus:
Carla, iti place Scepter'd Isle? Eu marturisesc ca m-am indragostit de el. Imi place de mor delicatetea florilor, cupa aceea care lasa sa se vada staminele, iar parfumul mi se pare extraordinar, e deosebit! Nu stiu tie a ce-ti miroase dar mie imi miroase si a liliac! :visator:
Din pacate la mine Scepter'd Isle a fost printre cei mai firavi trandafiri luati de la Petrovic, a facut o singura floare care nu a reusit sa se deschida destul cat sa se vada staminele ca lumea. Prin comparatie Cottage Rose a avut 11 flori iar Eglantyne 7. Poate la anul, cand o mai creste, o sa reuseasca sa faca si niste flori mai aproape de realitate.
Floarea imi place foarte mult din ce am vazut in pozele altora :D Mie oricum imi plac mult trandafirii simpli si semidubli la care se vad staminele iar rozul asta pal cred ca e culoarea mea preferata la trandafiri, chiar ma uitam zilele astea ce de-a trandafiri roz deschis am in gradina. Nici nu stiam ca-mi place asa mult rozul pana cand nu mi-am vazut gradina

Cu mirosul ce sa spun, mie imi miroase a medicamente :| Am mai simtit acelasi miros la Glamis Castle, in Hornbach. Nedumerita am venit acasa si am citit pe helpmefind ca cica e parfum de mirt. Acum nu stiu daca mirtul se pune in vreun medicament sau sistemul meu olfactiv e defect, probabil a doua varianta, dar mie asa-mi miroase :)
 

claude

Well-Known Member
Moderator
:eek: a medicamente? :rofl: :rofl: La mine Scepter'd a fost plantat in toamna, cumparat in ghiveci, deci a avut timp sa se acomodeze. A facut foarte multe flori in prima tura, vreo 30, deci dupa ce se inzdraveneste cred ca si al tau va fi ok. Cat priveste culoarea, eu nu prea ma dau in vant dupa roz si culmea e ca in ultimul an m-am trezit ca am cumparat o gramada de trandafiri roz! :roll: Adevarul e ca orientandu-ma spre trandafiri vechi si englezesti cam acolo ajungi, multi vechi sunt roz!!! Dar rozul acela diafan al lui Scepter'd chiar imi place mult, e ca un portelan delicat si pretios :D
Ma surprinde placut faptul ca mai toti englezestii ce i-am cumparat, desi sunt mici, cum le-am rupt florile vestejite cum se inghesuie sa faca noi boboci! Eu as fi preferat sa se dezvolte mai degraba tufa, nu sa ramana mici si sa tot infloreasca :roll: Toti cei cumparati in primavara in ghiveci fac treaba asta. In schimb cei de la Petrovic i-au ajuns din urma ca dimensiune.
 

Rose

Active Member
Ai niste trandafiri minunati, cum mi-ar placea sa am si eu intr-o zi(nu foarte departata). Sunt deosebiti. As vrea sa te intreb despre Aloha, de cat timp il ai si cum se comporta, este parfumat, floarea este mare? L-am comandat si eu si sunt tare nerabdatoare... Dar cei englezesti, cam cat rezista o floare, dar ca dimensiune, cum sunt? Iarta-mi curiozitatea :oops:
 

carla

Active Member
La mine Aloha e un trandafir mai problematic, ca sa zic asa :D In primul rand ca nu l-am cumparat sub acest nume, ci ca Sutter's Gold, dar cand a inflorit mi-am dat seama ca nu e el si am incercat sa aflu cine e de fapt. Seamana foarte mult cu Aloha de la Kordes, l-am verificat si pe helpmefind asa ca as zice 90% ca el e, dar mai raman 10% de incertitudine, poate e un alt trandafir care seamana cu Aloha. :?
Apoi e un trandafir care e foarte zgarcit cu florile. In primul an nu a inflorit deloc, m-am enervat pe el si l-am mutat de langa arcada unde era in alt colt din gradina, mai putin vizibil (asta dupa ce am fost pe punctul sa-l arunc la gunoi). In al doilea an s-a hotarat sa ma impresioneze si a avut un prim val de inflorire absolut superb, bobocul arata ca o acadea, are niste dungulite rosii foarte dragute, iar floarea cand se deschide evolueaza de la un portocaliu inchis spre nuante mai deschise. E chiar o frumusete si miroase foarte bine. Singura problema e ca dupa inflorirea asta super frumoasa n-a mai inflorit deloc tot anul :( Apoi am citit pe helpmefind ca doar "occasional repeat later in the season", asa ca m-am linistit, la mine e o zona mai rece asa ca probabil n-o sa fie prea remontat. Oricum mie-mi place foarte mult, asa ca toamna asta o sa-l scot iar din locul ala mai dosit sa-l trec mai in fata, e un trandafir superb dar trebuie sa ai rabdare cu el, porneste mai greu

Cu englezestii nu pot sa-ti spun mare lucru, toti pe care-i am sunt in primul an, asa ca nu si-au aratat inca adevarata valoare. Florile sunt mai degraba medii ca marime, chiar am fost putin dezamagita pentru ca ma asteptam sa fie mai mari. In poze, luate in prim plan, par mai mari decat in realitate. Floarea nu tine foarte mult, cel mai slab la capitolul asta sta Heritage, floarea dureaza doar o zi sau doua, cum bate putin vantul gata s-a dus. Citisem odata pe un blog ca la Heritage e deajuns sa te uiti urat la el si se scutura, n-am crezut dar cam asa e :x Cei mai rezistenti tin floarea 4-5 zile, depinde si de conditiile de clima, daca e foarte soare sau vant dureaza mai putin.
 
Sus