TRANDAFIRI ALTOITI DE VANZARE- TOAMNA 2015

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

adrianam

Well-Known Member
Au ajuns si la mine trandafirii de la Claude si in week-end i-am plantat in gradina de la munte!
Foarte frumosi! Multumesc Claude!
Abia astept sa-i vad la vara infloriti!
 

bunica

Member
In acord cu cele scrise mai sus ,primeste laude si de la mine,Claudia draga!
Perfect si exact ceea ce doresti sa cumperi ,asa sint trandafirii mei. Si eu astept sa-i vad infloriti.
Urari de sanatate si o iarna in care sa te odihnesti, asta ca sa o iei de la capat anul ce vine.
Inca o data multumesc!
 

LadyBug

Well-Known Member
Subscriu si eu, trandafirii sunt uriasi, bine dezvoltati si nici o ramurica uscata, eu n-am taiat nimic si i-am pus in pamant asa, stiu ca se prind oricum
 

claude

Well-Known Member
Moderator
LadyBug, n-ai facut bine, te rog eu taie din lastari, e important pentru prinderea plantei, nu te lacomi la lastari lungi! ! Si e important si pentru formarea tufei, ideea e sa porneasca muguri mai la baza, sa fie o tufa echilibrata!
Si sper ca i-ai musuroit1
 

geodezia

Well-Known Member
Lady ca o sugestie ce tai infige in pamint dar de taiat trebuie sa tai si din lastari si din radacini
 

LadyBug

Well-Known Member
Nu ma asteptam sa fie asa de grav, o sa tai daca e musai, dar mie nu-mi place deloc sa tai plantele. De musuroit nu i-am musuroit, dar la noi e si cald, adica niminele noaptea sunt peste 5-6 grade Celsius iar unii trandafiri (mai ales cei mini) infloresc, desi au cam chelit. Mi-e teama sa nu mucegaiasca daca ii musuroiesc de acum, sau e o teama ridicola din partea mea? Pot sa pun si resturi de legume/fructe in pamantul cu care ii musuroiesc sau la radacina sau iar e pericol de mucegai?
 

LadyBug

Well-Known Member
Am inteles, multumesc mult.
E greu cu plantele mai ales acum ca ziua s-a scurtat si chiar daca ma grabesc, cum scap de la serviciu, pana sa ajung la gradina incepe deja sa se intunece si mi-am facut degetele franjuri cu tepii de la trandafirii plantati, acu' trebuie sa-i mai si tai, ufff, complicat, voi incerca in week-end, dar de scos din pamant sa le tai radacinile nici gand!
 

adrianam

Well-Known Member
Nu, nu mai umbla la radacini. Acolo doar taseaza pamantul, in cazul in care nu ai facut asta deja, si uda bine.
Iar cand vine frigul musuroiestei.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Musuroieste-i acum, nu cand vine frigul! In perioada aceasta, cand inca nu e asa frig, musuroiul are rolul de a-i proteja de vant si soare, care deshidrateaza lastarii! In plus, mugurii ar putea porni in vegetatie iar cand da frigul ingheata si atunci adio trandafiri!!!
Musuroiesti cu pamant, nu cu frunze si alte uscaturi!
Si trebuie taiati, cand se vor prinde, la primavara, radacina nu poate duce in prima faza toata masa aia de lastari care vor porni in vegetatie!
Iar la primavara nu umbli la musuroi pana cand lastarii ce ies din el au 10 cm. Doar daca la suprafata musuroiului pamantul face crusta, rupi un picut crusta sa ii ajuti.
 

LadyBug

Well-Known Member
Multumesc foarte mult pt explicatiile in detaliu, dar nici maine nu pot deloc sa ajung decat foarte dimineata pe la teren, asa ca nu am timp decat sa ud :( Norocul meu ca e inca destul de cald, ajung sigur sambata si ma ocup
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Ce sa uzi? Trandafirii? Aia daca i-ai udat bine la plantare nu mai au nevoie de apa acum, daca ii musuroiesti pamantul de deasupra va tine umiditate, ma gandesc ca nici la tine nu e totusi vara :wink:
 

LadyBug

Well-Known Member
Nu, eu ud in sera si ghivecele de afara care au pamantul uscat, gradina foarte-foarte rar in perioada asta. Nu e vara, din pacate, dar vad ca maine-poimaine vom avea minime de 10-11 grade noaptea, ceea ce ma bucura :)
Trandafirii arata bine cu totii, azi merg sa-i musuroiesc si pe ceilalti, ieri am reusit sa acopar cu pamant doar o parte, ca am avut o cearta cu vecinul, si-a facut un obicei: sa arunce cu gunoaie peste gard, iar eu niciodata nu l-am deranjat cu nimic; ieri mi-a sarit tandara si m-am luat de el, dar... surpriza! Are tupeul sa se certe cu mine si ma acuza ca nu am eu abonamet la apa! E incredibil, oare si in afara oamenii sunt la fel de "civilizati" ca cei de la noi??? O sa merg sa iau chitanta de la apa si o afisez undeva, pe un stalp!!!
 

LadyBug

Well-Known Member
:rofl: foarte buna idee, eu nu prea sunt diplomata, dar mama este si a discutat si s-a inteles frumos cu proprietarul, care-i de fapt tatal celui care se distra aruncand chestii pe la noi.

Am musuroit toti trandafirii plantati toamna asta, dar ii mai am si pe cei de anul trecut. Azi e sarbatoare, asa ca nu am facut mare lucru.
Ce rau imi pare ca e toamna, as fi vrut sa fie primavara si sa imboboceasca toata gradina!!!
 

Didi

New Member
Claude, oare se mai pot planta, luna aceasta?
Ce soiuri mai ai disponibile?
Multumesc!
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Buna Didi, da, s-ar mai putea planta, daca nu sunt porniti in vegetatie, doar ca eu nu mai am, am incheiat vanzarile de primavara. Mai am doar cativa pe care i-am pus la ghiveci, daca se vor prinde, dar sunt doar cateva bucati. Doar la toamna vor mai fi disponibile soiurile din lista. Daca te hotarasti iti voi trimite lista cu soiurile pentru toamna si te trec pe lista de rezervari cu soiurile dorite :)
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus