Trandafiri albela

A

Anonymous

Guest
Si la noi, albina croitoare prefera numai frunzele de la anumite soiuri de trandafiri. Chestie de gust.
Tratamentul cu insecticid se va executa insa la toata gradina.
Totusi ceea ce nu inteleg, este curentul acesta ecologist, care determina reticienta fata de utilizarea medicamentelor adecvate.
Sint mai multe argumente care pledeaza pt. utilizarea lor.
In primul rind trandafirii nu-i mincam, apoi substantele utilizate se adreseaza in speta, produselor agricole pentru consum. Normele fitosanitare ale UE sint drastice, toxicitatea si remanenta acestor produse fiind redusa.
In farmaciile din tara gasim produse fitosanitare fabricate de cei mai importanti producatori din lume. Ei se aliniaza fara echivoc normelor europene si mondiale.
Toate acestea duc la concluzia ca nu se justifica evitarea tratamentelor, prin neefectuarea lor trandafirul mai mult sufera. Ginditi-va ce simte el cu frunzele amputate.
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Cred ca ar trebui sa stim cum sa ne protejam atunci cand efectuam stropirile.Este nevoie de un costum special?
 
A

Anonymous

Guest
Nu cine stie ce.
Gradul de toxicitate, masurile de siguranta sint indicate pe fiecare flacon in parte.
In general trebuiesc niste ochelari, o masca obisnuita (de aceea pe care o folosesc si medicii) si eventual niste manusi.
Avind in vedere talia plantelor din gradina, ochelarii mai mult stinjenesc.

http://www.bayercropscience.ro/servicii ... n=practica

Mai important este ca in timpul efectuarii tratamentelor sa nu mincati, beti ori fumati.
 

presco

Active Member
noiDoi+ a spus:
Toate acestea duc la concluzia ca nu se justifica evitarea tratamentelor, prin neefectuarea lor trandafirul mai mult sufera. Ginditi-va ce simte el cu frunzele amputate.
Dar albinuta care pica cu cracii in sus, oare ce simte? :rofl:
Nici nu se pune vorba sa stropesc toata gradina, eventual doar trandafirii....Mi-am plantat foarte multe plante doar pentru calitatea lor de a atrage insectele. Curentul asta ecologist asa cum ii spuneti, nu e o prostie, mie mi-ar placea sa gandeasca mai multi ca mine in privinta asta.
 

victoria222

Active Member
Presco, sunt foarte de acord cu tine. Ba mai mult, te sfatuiesc sa nu stropesti cu nimic. Albinuta asta croitoare e o insecta minunata care nu dauneaza aproape deloc trandafirului, ci doar il urateste putin. Ea are nevoie de cerculetele acelea de frunza pentru casuta pe care o construieste larvei sale in crengute uscate in forma de tub. Este un foarte important polenizator si daca ai pomi sau legume in gradina, sa stii ca si ea face o mare parte din treaba. Ar fi pacat sa o otravesti :(
 
A

Anonymous

Guest
M-ati lasat amindoua fara cuvinte...biata "albinuta". :nu stiu:
Totusi "albinuta" asta nu-i melifera, nu traieste in roi, nu plimba polenul, etc. Iar trandafirul fara frunze, nu are nici o problema, fiind posibil chiar sa-i placa, fiind acum minimalist.
 

presco

Active Member
Nu stiu de ganditi asa...chiar nu inteleg, adica daca nu face miere nu e buna la nimic si hai sa o starpim...Pana si mustele au rolul sau! Toate fac parte dintr-un lant trofic si toate isi au rostul. Numarul prea mare de daunatori a aparut tot din cauza dezechilibrelor produse de oameni. Oricum nu e cazul sa mai discutam despre asta pe topicul Albelei. Nu e locul aici !
 
A

Anonymous

Guest
Eu va respect optiunea, fiecare face ce crede de cuviinta in gradina. :D
 

elipopa

Active Member
albela a spus:
Numai Peace sa nu ceri ca ar trebui sa ma urc cu scara sa pot taia :rofl: . Are aproape 3 metri inaltime :eek: . E cel mai inalt trandafir Thea pe care l-am vazut. Apropo, asa e si la voi, cei care il aveti?
am si eu acest Peace, creste la fel de inalt ca al tau (3 m)cu denumirea Glowing Peace [Meilland]
http://elipopa.sunphoto.ro/TRANDAFIRI_2010/16137044
http://elipopa.sunphoto.ro/TRANDAFIRI_2010/16137049
http://elipopa.sunphoto.ro/TRANDAFIRI_2010/16223810
si mai am si acest PEACE tot TH, care e de maxim 1m inaltime
http://elipopa.sunphoto.ro/TRANDAFIRI_2010/15552432!
 

albela

Active Member
Pot sa va arat si eu primul trandafir inflorit anul asta? :oops:
Ceilalti sunt inca la stadiul de boboci.
 

albela

Active Member
Nu e Crimson Glory. La maturitate floarea are cam aceeasi culoare, dar bobocul nu e la fel de negru. Si foliajul e diferit: la acest trandafir e verde, iar la Crimson Glory e albastrui.
 
Sus