Trandafir negru

Dragos

New Member
Buna ziua,

Singura planta de care am grija este un Bonsai..Am auzit ca exista trandafir negru..As fi interesat si eu sa cumpar asa ceva..ma poate ajuta cineva..?As vrea ori floarea gata crescuta ,ori seminte ceva ..insa sa fie negru negru..nu mov foarte inchis..
Cu stima,
Dragos Musat
 

Dragos

New Member
Multumesc!m am mai uitat pe net si cica ar exista ceva de genu trandafirul Halfeti..este extrem de frumos (din ce am vazut pe net)..e un trandafir purpuriu gri foarte inchis..
 

geodezia

Well-Known Member
pai iei black baccara sau papa meilland
ala HALFETI se datoreaza pamintului si apei din aceasta localitate
uite ce zice goagale
Au inceput sa ne placa trandafirii negri, nui asa ca sunt minunati! Imaginile pe care va invit să le priviti nu sunt prelucrate grafic. Ele prezinta o specie foarte rară de trandafir: “trandafirul negru” sau, mai exact, “trandafiriul Halfeti”, numit astfel dupa localitatea din Turcia în care este crescut.
Desi trandafirii par atat de negri incat teai putea gandi că au fost colorati de cineva, aceasta este culoarea lor reală. Care culoare, observata de foarte aproape, se dovedeste a fi o extrem de închisa nuanța de purpuriu. O culoare care este data de calitatea solului din Halfeti si de compozitia apei freatice din aceasta localitate.
Localnicii considera acesti trandafiri un simbol al misterului, al sperantei si pasiunii (iar unii dintre ei considera ca este un semn aducator de vesti rele si prevestitor de moarte).
ca sa nu zici ca am inventat eu apesi pe acceseaza pagina si vezi ce zice
https://www.google.ro/imgres?imgurl=http://www.100construct.ro/userfiles/10501879_716648631722187_4697373212120463707_n.jpg&imgrefurl=http://www.100construct.ro/print.php?subsec=detalii-articol&id=1541&h=343&w=421&tbnid=PKdzeceavb00-M:&docid=-QMOMc_CnDalxM&ei=EU74VYT5A8SXsgGzkJPIAw&tbm=isch&ved=0CCAQMygCMAJqFQoTCMTFz6nB-ccCFcSLLAodM8gEOQ
 

Dragos

New Member
Va multumesc pentru interesul acordat postarii mele..Si daca am aflat cum,unde create...cum facem rost de un astfel de trandafir intr un ghiveci?ofer oricat pentru el...ma puteti indruma si pe mine?Va multumesc!!
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Nu exista trandafir negru. Doar povesti si poze prelucrate in photoshop. Nu aruncati banii aiurea pentru cine stie ce promisiuni.
In plus, trandafirii nu pot fi propagati din seminte decat in anumite conditii speciale de catre cultivatori cu mai multa experienta. Asta pe de o parte. Pe de alta parte trandafirii obtinuti din seminte nu sunt identici cu parintii.
 

geodezia

Well-Known Member
na dupa cum ai observat culoarea se datoreaza apei si solului de acolo odata mutat va deveni un banal black baccara
 

adrianam

Well-Known Member
Am avut si eu in gradina un trandafir care parea ”negru” cand era floarea proaspat deschisa, mai ales de la departare. In timp se mai decolrau usor petalele si se mai patau.
Sincera sa fiu, nu prea arata bine in compania celorlati plin de culoare si veseli. Iarna trecuta nu a rezistat, am tot asteptat in primavara sa rasara, dar nu a mai aparut. Nu cred ca mai iau vre-unul asa inchis la culoare.
 
Ultima editare:

geodezia

Well-Known Member
na eu am pe ala black baccara dar e pus in gradina dupaamiaza are umbra na asa spun si cei specialisti astia inchisi mai la umbra ca se ard de soare
anul trecut a a vut o floare tare frumoasa inchis la culoare o minune anul asta sincer nu am putut sa cobor la ei si nu stiu nimik cum s-a comportat mai venea sotul si imi zicea cit de frumosi sunt
na sper sa apuc la anul sa ii vad frumusetea
 
Ultima editare:

Teodora

Member
Buna ziua,

Am si eu o intrebare legata de trandafiri. M-ar interesa sa achizitionez un soi care ramane pitic si sub forma de tufa, sa fie bogata si sa nu se inalte. Ce soi cunoasteti asa, daca exista bineinteles si cum se imbogateste tufa? Se inmulteste singura, trebuie sa cumpar eu mai multi butasi incat sa formez o tufa bogata? Multumesc anticipat.
 

gomez99

Well-Known Member
dupa mine ai doua solutii:
acoperitorul de sol, care isi arcuieste ramurile in jos cam ca o fintina artezina. gogaluieste si vezi poze.
trandafirii miniatur - cei de ghiveci - care pusi in gradina fac tufe frumoase si mici. eu am vreo 3. o singura tufa creste in 2-3 ani suficient de mare ca sa incepi sa tai din ea.
 

Teodora

Member
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt. In toamna aceasta m-am apucat sa achizitionez trandafiri pentru gradina mea si am cunostinte foarte vagi despre soiuri.
 

geodezia

Well-Known Member
na nu e problema intrebi care stie raspunde
na din cei mici pitici vezi ca Helen pe sunphoto aduce de la bulgari gasesti tot pe sunphoto si acoperitori sau vezi in ofertele fetelelor de aici ale lui Claude sau Sanamaria poate gasesti acoperitor
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Sa nu ii confundati cu minitrandafirii care se vand la ghivecele de 8 martie, si nu numai, prin supermarketuri. Desi multi dintre ei rezista in gradina, sunt bolnaviciosi si rar ajung sa formeze tufe frumoase mai multi ani la rand.
 

Teodora

Member
Deocamdata am plantat cativa butasi de trandafiri teahibrizi. Sper ca n-am facut rau, dat fiind ca inca este destul de cald. Cat de des se uda dupa plantare in perioada asta?
Si cand anume ar trebui sa ii acopar cu pet?
 

adrianam

Well-Known Member
Pet-ul se pune cat mai repede pentru ca risca sa se deshidrateze. Si uda-i cand vezi ca se usuca pamantul.
 

Teodora

Member
Aseara mi-am cumparat trandafiri pitici la ghiveci pe care i-am replantat intr-un ghiveci mai mare, cu intentia de-a ii tine pe terasa inclusiv la iarna bineinteles protejati sa nu inghete. Intentionez sa imi cumpar si pentru gradina cateva ghivece si sa le plantez in curand. O sa vin si cu poze in curand. O zi frumoasa tuturor.
 

mirceaspc

Active Member
Moderator
Majoritatea producătorilor mari de trandafiri au soiuri de gradina asa cum va interesează. De exemplu eu am de la Tantau soiuri - Goldelse, Heidi Klum, Lavander Ice. Sunt trandafiri patio - tufa mica, compacta, flori mari, genul floribunda.
Teahibrizii sau trandafirii de ghiveci nu prea cadreaza. Cu cei de ghiveci in gradina am încercat si eu dar sunt foarte sensibili si bolnaviciosi. Nu se merita. Teahibrizii - putine soiuri chiar isi merita locul in gradina - părerea mea. Sunt alte grupe mult mai florifere si decorative. Eu am renunțat la multi. Pentru 4-5 flori de 2-3 ori pe an comparativ cu altii care fac sute si remonteaza non stop. Ma rog aici e decizia fiecăruia.
 
Sus