Tigridia

cornelia

Fondator
Membru staff
Stii care e ultima traznaie? Bulbi de zambila degerati in zona Tg. Mures. Asta chiar m-a lasat masca. Cum e posibil asa ceva? N-au fost nici acolo temperaturi scazute. Poate un -10 maxim -15, pret de cateva zile.
 

iraira

Member
Eu am auzit si de o metoda de plantare a bulbilor in cosulete de sarma, astfel incat dupa inflorire sa-i scoatem mai usor din pamant.
 

albela

Active Member
Asta mai lipseste sa ma apuc de cumparat si cosulete la toti bulbii plantati prin toata gradina. Daca nu era criza, poate, dar asa chiar dau faliment :rofl: .
 

lili

Member
Bulbii se mai planteaza in cosulete , pentru a fi protejati de harciogi, coropisnite si alte rozatoare. Cosuletele se pot face si acasa. Trebuie sa ai la indemana plasa rabitz cu ochiuri mai mici si sarma oteloasa. Se modeleaza foarte usor pe forma dorita, iar marginile se intaresc cu sarma .
 

ghia_don

Active Member
Am avut si eu citiva ani, dar am vrut sa vad daca rezista peste iarna in pamint si ...am "scapat" de ele :cry: . Cu altele n-am mai incercat, chiar daca mi-au placut tare mult...
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Foarte frumoase Mihaela!
Tot cateva ore a tinut floarea? Da, nu trebuie sa le lasi peste iarna ca vor muri...
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Inca nu, ca m-am gandit ca pe frigul asta ii pun degeaba :( Da' saptamana viitoare ii pun, sa ma scap de ei. Tu i-ai pus deja? Cu frigul asta cam pierd notiunea ca e primavara, sunt in intarziere cu ei? :eek:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
De pus, i-am pus ieri. Întrebarea e dacă îi mai găsesc la toamnă. :) I-am cam amestecat cu alţi bulbi... A încercat careva să îi pună în ghivece sau în jardiniere printre alte răsaduri?
 
Sus