Thuja bolnava

diana999

Active Member
l-am udat aproape zilnic :)....am tot cautat informatzii despre udare si nu am gasit nimic.probabil pt ca thuja nu se tzine in ghiveci si la bloc.eu m-am gandit sa-l cresc eu...pana ma mut la casa.nu a ajuns cainele la el cu sigurantza.daca e vorba de udat in exces,mai trebuie sa-i schimb pamantul si ghiveciul?o sa tai o crengutza sa vad in ce stare e :rugaciune:
 

Cosstel

Member
diana999 a spus:
.eu m-am gandit sa-l cresc eu...pana ma mut la casa...daca e vorba de udat in exces,mai trebuie sa-i schimb pamantul si ghiveciul?
Daca mutatul la casa nu are loc pina anul viitor e de preferat sa schimbi ghiveciul. Inteleg ca ai ceva retineri in a schimba pamintul, iti sugerez ca intr-un ghiveci mai mare sa pui plantuta cu tot cu pamint si sa completezi diferenta. De cele mai multe ori asa procedez. Iar cu udatul doar cit e nevoie, in acest sezon de cel mult doua ori pe saptamina si cu zgircenie :)

Prezint si eu aventura mea cu thuja:
<img src="http://lh6.ggpht.com/_hQgIdKlSYWQ/R7HCv3EhPJI/AAAAAAAAAdA/fAT-01QzEao/s144/IM000011.JPG">
http://picasaweb.google.com/lh/photo/Pq ... directlink

iar aici dupa plantare:
<img src="http://lh6.ggpht.com/_hQgIdKlSYWQ/Sky-CBHZMqI/AAAAAAAAB1s/aBgECjt7VJc/s144/IM000295.jpg">
http://picasaweb.google.com/lh/photo/fB ... directlink
uitati-va dupa betele infipte in pamint
Din 39 de puiuti plantati in acest moment mai sint 37. Destul de bine zic eu. :wink:
 

diana999

Active Member
felicitari pt reusita.sa-tzi creasca frumosi si sanatosi :D ieri am cumparat un ghiveci.ma bucur ca totul e simplu.se scoate usor din ghiveciul lui ..mai trebuie sa fac doar mutarea :giggle:
 

sicora fabian

Active Member
Radacinile de tuia sunt acoperite cu o scoarta subtire, maro.
S-o uzi rar si s-o pulverizezi zilnic pe frunze, cu apa. Si sa n-o tii la caldura mare. O data pe saptamana sa folosesti un foliar.
 

diana999

Active Member
eu le-am vazut albe ...totul s-a intamplat repede :oops: inca nu am udat-o.dar o s-o stropesc pe frunze.o tzin pe balcon unde nu e ft cald :D ce inseamna foliar?
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Fabian se referă la aplicare foliară a îngrăşământului. Există îngrăşăminte care amestecate în anumite proporţii cu apă se pot aplica pe frunze, prin stropirea acestora cu un pulverizator. :D
 
Sus