tarhon

ghia_don

Active Member
Gasesti seminte la magazinele de profil sau in supermarketuri, iar plantutele rasar relativ usor. Si eu am semanat si au rasarit cam in 3 saptamini.
 
A

Anonymous

Guest
DACA TE MAI INTERESEAZA ITI POT DA EU CAND PUN RASADUL
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Daca chiar iti iese.............iti dau un premiu :) .Vad eu ce :) .Asta ca sa ma aleg si eu cu un rasad :oops: saru ' mina .
 

ghia_don

Active Member
mymo a spus:
Gabiuta,eu am prins tarhon din crengute primite de la o vecina.I-am lasat doar frunzele din varf si l-am infipt in pamat in gradina si s-a prins.Daca gasesti la piata tarhon la legatura,poti sa incerci :wink:
mymo a spus:
Eu l-am pus intr-un loc insorit si i-am dat multa apa,a crescut foarte frumos tinand cont ca din trei bete am reusit sa mai si pun toamna (un borcanel ca cel de dulceata),taiat marunt cu sare si putin otet.Eu zic ca a fost recolta bogata :rofl:
 

iraira

Member
Mi-am luat si eu seminte, dar am auzit la multa lume ca nu se prind...daca nu se prind, nu-i bai, am de unde lua crenguta....numai sa astept sa se incalzeasca afara...e foarte bun la salate, mancaruri de fasole, iar pus la otet pe iarna merge la orice...delicios
 

ghia_don

Active Member
Gabiuta a spus:
O singura planta aromata nu am gasit niciodata:TARHONUL :cry: .Din nefericire nici din seminte nu mi-a iesit nimic desi am tot incercat vreo doi ani la rind.
iraira a spus:
Eu iau tarhon de la bunica prietenului meu, din gradina, are vreo 2 tufe pe care le tunde mereu si pune la congelator sau la borcan cu otet.Au avut si parintii mei in gradina, la noi mergea prea bine :rofl: ca ne-a invadat...s-au chinuit vreo 2 ani sa scape de el...acum imi pare rau.Nu stiu cand se poate prinde...m-as duce acum sa iau crengute sa pun in apa la prins, dar oare nu e prea devreme?o sa incerc sa prind in mai multe ghivece si daca doreste cineva, sa se aboneze.Am pus la prins si crengute de rozmarin, in apa, apoi le-am pus in ghiveci.Nu prea merge asa bine, sper sa reziste pana se incalzeste afara, sa-l mut in gradina.
 

iris

Active Member
Buna seara. Am si eu o intrebare intrebatoare daca ma poate si pe mine lamurii cineva .De ce sau mai bine spus pentru ce se vand in comert seminte de tarhon (Artemisia dracunculus) daca nu se pot obtine rasaduri. Am cumparat o multime de pliculete cu tot felul de plante aromatice in speranta ca, voi avea in acest an o mini gradina la ghiveci cu tot felul de mirodenii.Am citit postarile voastre referitoare la acesta planta, m-am documentat din carti de specialitate + googalit astfel obtinand informatii din trei surse diferite si toate sustin ca " Nu poate fi cultivat pornind de la seminte."Sunt curioasa totusi daca Defne a obtinut rasaduri din seminte. :?
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Am intrebat-o eu pe Defne si mi-a spus ca ,desi a luat seminte,inca nu le-a rasadit,pentru cei nerabdadatori recomanda procurarea rasadului de tarhon din piete.
Sper ca nu va suparati ca am raspuns in numele ei si pentru ea.
 

thea

Member
Hai sa va spun eu ce este cu tarhonul!
Am luat si eu o groaza de pliculete de seminte;unele au iesit altele nu,dar cele rasarite numai de tarhonul nostru aromat din piata nu aveau gust.
Am googalit si am aflat ca sunt 2 feluri:estragon rusesc(ala fara gust si care se prinde din seminte) si estragon frantuzesc adica acela care este f. aromat nu se prinde din seminte ci numai prin separarea tufelor.
Daca are cineva tarhon din acela bun,romanesc poate isi face pomana/afacere si ne da si noua niste lastari acum cand este momentul transplantarii.
 

thea

Member
Nuti draga sa stii ca am sa pun lastari de pe taraba din piata;nu-i fur ca mi-e rusine dar daca vad unul potrivit il cumpar si pacalesc vanzatoarea :) .
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Mai incearca cineva sa obtina tarhon din seminte primavara asta?
Eu am cumparat iarasi seminte,de la Mefim Agro.
 

Kalli

Member
eu as incerca, Mnina... in acest week-end voi pune semintele la germinat. tu ai facut deja asta?!
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Nu , astept inceputul lui april.
Succes!
uNII gradinari tin semintele in apa inainte de a le semana.In orice caz pune-le in doua reprize,nu pe toate odata.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Hai ca sunt tare curioasa........niciodata nu am avut succes cu el.
Nici in rasadnita nici in gradina :(
Asa ca......mi s-a promis radacina ca sa nu mai am esec samincios :(
 

Floria

Active Member
Bine v-am regasit ! Pupicei Gabiuta
De trei ani incerc cu semintele din comert de Tarhon si nu am avut succes. Anul trecut am cumparat din Metro un pliculet cu ramurele de Oregano pentru gatit si am infipt trei ramurele intr-un ghiveci. Au prins imediat, asa ca acum am deja o tufa foarte mare care a rezistat foarte bine in gradina fara protectie. Asa voi face si cu Tarhonul ceea ce va recomand. Cel putin stiti sigur ca este aromat.
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Nu ramane decat sa-l gasim
eventual dati de veste daca va intalniti cu el.
 
Sus