Taierea clematitelor

andreya

Member
Cum se prezinta clematitele voastre? La mine mugurii grasi la unele se transforma usor usor in frunzulite.
 

geodezia

Well-Known Member
si la mine unii sunt grasuni dar pina la frunze mai e mult imi e frica de vreme sa nu se schimbe
 

andreya

Member
Daaa...vremea asta e inselatoare. Zilele asta trebuie sa descurc si o montana si sa o reasez cumva pe un suport si ma gandeam sa tund si cateva clematite dar ma gandesc sa nu mai vina un inghet. La mine la unele deja nu mai sunt muguri ci mini frunzulite :rofl:
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Muguri grasi deocamdata, la toate mai putin la Romantika, aia cred ca e in locul cel mai friguros al gradinii, inca doarme, toate celelalte le-am tuns
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
La mine au deja boboci. N-am apucat s-o tund pe Ville de Lyon si m-a uimit inverzind rapid si formand deja boboci pe lemnul vechi. N-am avut de ales si am bagat foarfeca in ea.
Iat-o pe Miss Bateman inverzita bine.
 

elianna

Well-Known Member
Ce de frunzulite are:roll: Au pornit si ale mele dar una singura are frunzulite mici, fiind intr-un loc mai ferit. Nu mai stiu care ca le-am tot mutat.
 

Ariana

Member
Am tuns si eu clematitele inca din februarie, am prins o saptamana mai frumoasa. The President si Hagly au dat muguri de jos din radacina pentru ca pe ele le-am tuns din noiembrie. Guernsey Cream si Mrs. Thompson le-am scurtat doar varfurile uscate si carligele.20160313_092926.jpg 20160313_093133.jpg
 

geodezia

Well-Known Member
la mine miss bateman am gasit-o fara nici o creaca cu frunzulite
am zis gata a murit
acum cind m-am uitat au dat lastari de jos
imi place tare mult de ea
restul se trezesc incet incet la viata
 

liliann

Member
Eu sa le tai dupa 20 aprilie, ca atunci ajung la ele, o fi tarziu oare?! nu cred ca le gasesc cu flori pe ele >:) oricum, am observat ca in Prahova vremea e mai tarzie cam cu 2 saptamani fata de Bucuresti
 

Cristian E.

Member
Am si eu o intrebare. Anul asta am pus niste clematite pe suportul de catarare gen: plasa speciala de plante cataratoare. Excelenta!!
Am 5 clematite in gradina, 2 grupa 2 si 3 grupa 3. La fiecare dintre ele scrie ca vor creste intre 2-4 metrii. Sa inteleg ca atat vor creste intr-un an sau ce? La anul cand le voi taia vor fi asa de mari?
 

geodezia

Well-Known Member
EU PLASA ASTA O FOLOSEAM LA RIDICAT FASOLE SI CASTRAVETI
CLEMATITELE SE TAIE IN FUNCTIE DE SOI
ANUL ASTA SIGUR SE VOR RIDICA DACA LE PLANTEZI CORECT
CRED CA UNDEVA IN SPATE EXISTA CUM SE TAIE FIECARE FEL DE CLEMATITA
NA AI RABDARE SI I-A FIECARE PAGINA SI CITESTE
AI GRIJA CA AU O BOALA CADEREA CLEMTITELOR ADICA SE OFILESC ASA PE NEPUSA MASA ATUNCI TREBUIE SA LE TAI SA NU PIERZI RESTUL PLANTEI
LA MINE AU DAT COLTUL CITEVA CA NU AM STIUT
 

Cristian E.

Member
Mersi mult de informatii!...e adevarat ca nu am timp sa citesc toate paginile caci sunt la servici.
Legat de plasa aceea, stiu ca e si pentru legume caci e foarte rezistenta, dar merge si la flori, ochiurile sunt 15cm x 17cm si plasa are 10mx2m. Altceva la bani putini nu am gasit, iar gardul e metalic si nu se pot prinde carceii...plus ca are 25 de metrii lungime x 2.5 inaltime ...Pentru un suport bun si scump recomand cel de 90 de lei ce e ca o plasa, 1,6x2m
De taiat stiu cum se taie ca m-am documentat si aici si pe un site polonez ce produce clematite, au si un film pe youtube. Cred ca toate se aduc din polonia. Nu e mare filosofie taiatul, important e sa stii grupa.
 
Ultima editare:

Cristian E.

Member
Pai de la Maria le-am luat: Sunset, Allanah, Kryspina, Negritianka si Moniuszko.
Faza e ca sunt asa frumoase, am vazut la o vila veche in cartier si imi venea sa sun la poarta sa intreb ce e, habar nu aveam ca e clematita si fac pariu ca si proprietarul nu stia ci doar ca "e o floare luat din Hornbach" Avea o culoare albastra si acoperea tot gardul de 2 metrii. Vecina a luat la fel din Hornbach fara sa aibe habar de flori: o luleaua turcului si o glicina mov plus un caprifoi. Primele doua au crescut mari si frumoase, caprifoiul a mers si el excelent cu toate ca creste greu si in soare, dar nu a stiut sa-l tunda, iar afidele l-au terminat chiar daca a mai dat frunze verzi anul asta.
Legat de boli stiu ca e greu caci daca-ti mor trebuie sa mai stai un an, alti bani, iar viata e scurta si sunt o multime de flori frumoase...
Ma uit si la trandafirii englezesti ce-i am, ce patesc cu ei: fainare, pureci,e tc..., dar de fiecare data am scapat. Anul trecut am pus si un Falstaff ce a dat frunze, uitasem de el....abia astept sa infloreasca. Daca vrei sa stai linistit iti iei niste trandafiri hibrizi, dar nu sunt asa frumosi si nici nu miros divin, in schimb iti stau infloriti mult timp si sunt si sanatosi.
Acum 2-3 ani am luat niste hortensii de la gradina baker, initial mi-au trimis altceva, am reclamat, au revazut filmul impachetarii pachetului si au retrimis comanda ca era din vina lor. Cele doua hortensii ale lor sunt mici si pipernicite si acum. In schimb am luat tot atunci din Hornbach o hortensie importata de Yurta, ei bine este mare cat o tufa si infloreste la greu.....totul e sa o uzi zilnic ca e setoasa nu degeaba se cheama hydrangea.
 
Sus