Tacitus (Graptopetalum) bellus

dana_rusu

Member
Andre am intrebat fiindca eu intotdeauna cand primeam un cactus aveam grija sa cumpar pamant de la florarie si din motive ...economice mai puneam eu nisip spalat de ape ,intrebarea mea de fapt trebuia sa sune cam asa ,ce-i mai trebuie adaugat sa fie bine la plantute?tocmai astept peste 10 puisori de cactusi si stiu ca vin cu radacina nuda si as vrea s-ai plantez cum se cuvine.Multumesc pt raspums.
 

dana_rusu

Member
Multumesc Magda ,cum pamantul deja l-am cumparat urmeaza ca maine sa sparg o caramida si sa merg la ,,pescuit,,de nusip la parau ,noroc ca este aproape.
 

magda

Active Member
Moderator
Al meu a prins o zi cu soare arzator si a decedat :cry: Ce idee si pe capul meu sa-l scot la soare :( Sper sa fac rost de altul. Am ramas doar cu tija florala cu bobocei, care s-au deschis in apa.
 

adrianam

Well-Known Member
Foarte frumoase florile! :D
Al meu sta la soare intens, l-am scos din martie, direct afara, la soare.
Deocamdata nu vad semne de boboci! :(
 

ghia_don

Active Member
Cit de mare ar trebui sa fie rozeta de frunze , sau citi ani ar trebui sa aiba tacitusul ca sa infloreasca?
Al meu are cam 6 cm in diametru dar inca n-a inflorit :( ..
 

diana999

Active Member
al meu a crescut ca un copacel. Poate nu trebuia sa-l ud. Sper sa nu-l afecteze pentru ca mi-e tare drag.
 

adrianam

Well-Known Member
A inflorit si in 2012 iar acum se pregatea iar de inflorit. Cred ca l-am udat fara sa verific sustratul si ieri l-am gasit putrezit. O floare, saracuta, se chinuia sa se deschida! :(
Am pus cateva frunzulite din acelea in pamant in diferite ghivece, sa vedem daca prind radacini!
 

DanaG

New Member
Merci.
Azi am inflorit:

Foarte frumos! Si eu am un tacitus ...l-am cumpărat cu 4 tije cu boboci care au inflorit toți! A fost o minune, au tinut aproape o luna Acum s-au trecu florile și nu stiu ce sa fac cu tijele ...să le tai, să le las... Poate imi dați și mie de știre cum să fac mai bine să nu fac rău... ... Mulțumesc!
 
Sus