Syngonium

adana

Member
ei,am indraznit si eu.spuneam pt viitor,cand va avea.acum nu doresc sa jumului floarea,la cat de frumoasa e... :*
 
Am si eu 2 syngonium si chiar imi place foarte mult aceasta planta...una a iesit cu bine din iarna,iar cealata a cam tanjit,dar se pare ca-si revine...
 

Roxana

Active Member
da, am stropit-o ieri cu Mospilan dupa ce am curatat-o de paduchi si acum vad ca arata mai bine decat inainte. :rofl: Cand pot sa fac urmatoarea stropire? Peste cate zile?
 

IZA

Active Member
La bloc nu i-a placut deloc si s-a dus. Noroc ca-i dadusem surorii mele aici la casa un lastar care atat de frumos a crescut ca m-am speriat. Din planta ei am luat un varf acum doi ani. Tare bine ii mai merge si nu are multa lumina, doar ce intra dimineata prin jaluzele :) si cred ca-i place si langa televizor ca asculta muzica :rofl:
 

daisy111

Active Member
Probabil sunt soiuri diferite de frunze!Sau probabil,tinute mai la umbra in casa frunzele se inverzesc mai mult. :D :nu stiu:
 

Roxana

Active Member
daisy, Syngoniumul tau are niste nuante superbe! sa te bucuri de el!
Asa cum ai zis si tu cred ca exista mai multe soiuri care au nuante diferite.
 

Roxana

Active Member
Syngoniumul meu a crescut cam inalt si as vrea sa-l tai, dar nu prea stiu cum sa procedez. Tai pur si simplu tulpina la inaltimea dorita?
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Din experienţă proprie nu pot zice nimic, întrucât planta mea e abia pui. De la alţii ştiu că se practică fără probleme tăierile pentru îndesirea tufei.
(Din lăstarii tăiaţi poţi obţine pui în apă sau în pământ folosind la plantare stimulenţi pentru înrădăcinare; butaşii se taie imediat sub un nod. E importantă umiditatea, de aceea e recomandată o miniseră improvizată.)
Şi plantele tinere suportă bine ciupirea vârfurilor, fapt ce stimulează lăstărirea.

Dacă ar fi planta mea aş tăia-o fără să stau pe gânduri. Eu procedez destul de "radical" :) cu decorativele mele prin frunze (ex. marantha, calathea, ctenanthe, begonia decorativă prin frunze, tradescantii, plectranthus... ), care trec periodic prin tunsori (unele aproape 0 :evil: ) şi efectele sunt pe măsură. :D
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Este una din plantele cele mai cumsecade.Orice ai taia ,indiferent unde pui la prins (in apa,in pamint,in banuti,etc......)se prinde fara mofturi si conditii speciale.
:D
 
Sus