Swan Lake

Rose

Active Member
claude a spus:
Hai sa va spun ceva dragut: cum eu mi-am dorit f. mult un mme Pereire, l-am comandat la Petrovic, a sosit si ma asteapta in beciul unei persoane binevoitoare. Dar, cum l-am gasit si in Italia, la un cultivator care scoate pe piata trandafiri nobili pe radacini proprii, nu altoiti, am zis sa iau si unul de-asta. Acuma...eu plantasem in toamna un asa-zis Sachsengruss, procurat via Ciumbrud :mrgreen: , despre care am aflat, de curand, cu stupoare, ca e...Mme Isaac Pereire asta atat de celebra :rofl: Asa ca voi avea 3 doamne de-astea :rofl: Deci puteti sa va-nscrieti la butasi, cand vor fi dispuse sa doneze :tavalit: :tavalit: :tavalit:
Am luat si eu azi un urcator cu numele Sachsengruss de la un magazin de "specialitate" din piata. Producatorul este din Ciumbrud, Super Rosa Csiky se numeste. Cel pe care l-ai luat de la Ciumbrud ti-a iesit ca M-me Isaac P.? Sau macar ati auzit de producatorul acesta? Am avut un pic de incredere cand am vazut pe eticheta pomilor locatia Ciumbrud si mi-a zis vanzatoarea ca si trandafirii sunt de la acelasi producator. Este foarte viguros cu 4-5 lastari grosi, nepornit in vegetatie. Mai aveau Landora, dar am zis ca unul pentru testarea furnizorului ajunge :)
 

kerkyra

Well-Known Member
Ce magazin, din care piata are trandafiri de Ciumbrud? :D
Scuze de off topic. Poate fi raspuns pe pm, sa nu incarcam aici.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
NicoletaDaniela, cel cumparat cu numele de Sachsengruss nu s-a prins, din pacate. Da, eticheta era de la acel producator, mai mult ca sigur e Madama, daca si pe eticheta poza o arata pe madama, e clar. Ca sa te lamuresti mergi pe HMF si cauta trandafirul Sachsengruss si o sa vezi ca e cu totul altceva.
 

Rose

Active Member
Pe eticheta apare cel pe care il are bebe Iris, iar vanzatoarea mi-a aratat o poza pe telefon cu acelasi trandafir la ea in gradina si cat de cat am putut sa-mi dau seama ca e nuanta inchisa de roz sau lila. Mi-a zis ca e foarte parfumat. E tare frumos M-me Isaac P. si chiar ar fi beton doar cu 7 lei sa am parte de asemenea comoara!
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Atunci ala e! Poti sa te bucuri, e o minunatie e trandafir. Sfat: Daca poti planteaza-l intr-un loc mai racoros, unde sa nu-l bata in cap soarele de dupa-amiaza, ca i se ard florile. DAca il pui intr-un loc cu soare de dimineata pana pe la ora 1-2 se va descurca bine!
 

R@MONA

Active Member
Sa inteleg ca trandafirul Sachsengruss e de fapt Madame Isaac Pereire?Si e de la Ciumbrud?
Pai atunci trebuie sa il caut si eu in piata, unde-s cei cu pomi fructiferi, ca am vazut ca au si trandafiri.
 
Sus