Sugestii, observatii si discutii in legatura cu galeria

gino

Member
Buna seara tuturor

Aici este locul unde vom discuta toate problemele legate de galeria foto a sectiunii Stapeliade.
Aceasta galerie este rodul unui vis si nu al unei ambitii personale.
Este rodul a multor ore de lucru in fata calculatorului, pentru binele tuturor colectionarilor de Asclepiadaceae din Romania.
Este o baza de date foarte utila pentru identificari in primul rand, dar si o baza de plecare pentru discutii despre aceste minunate plante.
-Galeria nu este perfecta.
-Nu contine in totalitate numai fotografii de calitate.
-Nu toate speciile care se regasesc in galerie sunt determinate corect.
-Pe parcurs galeria va suferi modificari daca va fi cazul.
-Atunci cand vom avea fotografii de calitate, ele vor inlocui actualele fotografii mai putin reusite.
-In timp vor fi adaugate informatii utile in legatura cu zona de origine a plantelor.
-La sectiunea "Colectii si colectionari" vor apare fotografii de ansamblu ale colectiilor dar si ale colectionarilor.
Ca sa vedeti din ce colectii fac parte plantele din fotografii, trebuie sa vizualizati fotografiile marite. In coltul din stanga sus apre numele colectionarului.
Eu si Andreea suntem multumiti de ce sa realizat pana acum.
Cu ajutorul vostru aceasta galerie va fi din ce in ce mai buna.
Nu ezitati sa veniti cu sugestii de imbunatatire a galeriei, suntem aici sa facem lucrurile cum trebuie.
Primim in continuare fotografii pe adresele noastre:
andreea_shaman@yahoo.com
gino_cactus60@yahoo.com
In final, multumiri tuturor celor care au contribuit cu fotografii, si va asteptam si in continuare.

Moderatorii.
 

gino

Member
In aceasta iarna sectiunea Stapeliade va suferi unele modificari, in sensul ca : unele topicuri care nu mai sunt de actualitate, sau care au denumirile in neconformitate cu nomenclatura oficiala, vor dispare si vor fi inlocuite cu topicuri noi.
Va rugam sa manifestati intelegere fata de deciziile noastre si sa fiti convinsi ca facem totul pentru ca aceasta sectiune sa fie in pas cu actualitatea.

Va multumim !
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
FELICITARI!


De cand ati anuntat debutul proiectului vostru, cunoscandu-va, am fost convinsa ca o sa fie ceva deosebit, dar acum constat ca nu am cuvinte pentru a exprima ceea ce simt, dupa vizionarea rapida a galeriei.

Cum subiectul Stapeliade imi este mai mult decat necunoscut, efectiv sunt coplesita de multitudinea genurilor (e corect?), aspectul plantelor si nu in ultimul rand de florile lor. Acum numai atat! :clap:
 

gino

Member
Adina - Ioana, multumim frumos si ne bucuram ca esti alaturi de noi. :D
Multumiri speciale pentru Magda si Carmen...sau pentru Carmen si Magda, ca sa nu se supere nimeni, pentru ca de fapt , Stapeliadele fac parte din marea familie a suculentelor...si, nu-i asa ?, suntem pe aceeasi lungime de unda... :D
 

vigaruviany

Member
Extraordinara realizare :clap: :clap: :clap:
Nu-mi pot lua ochii de la asemenea splendori :hipnotizat:

Ma face sa realizez ca am totusi putine Stapeliade (cam 180 :) )
Gino si Andre cand o punem de un schimb? :fluierat:

Lasand gluma la o parte, ma bucur nespus sa vad asemenea colectii in Romania si sper la mai mare!

In ceea ce priveste corectitudinea denumirilor, eu nu am vazut prea multe gresite:

- Huernia Hystrix de la Cornelia, care e de fapt Huernia Stapelioides, este ruda cu a mea
- Huernia Pendula care este de fapt Huernia Keniensis
- Huernia Thuretii v. Thuretii de la Andre e de fapt Huernia Stapelioides
- Huernia Zebrina a mea este ssp. Zebrina, iar cele de la ssp Zebrina sunt maidegraba Magniflora, sunt cu mult mai mari decat a mea
- La Stapelia Immelmanie nu scrie cine este posesorul
- La unele flori este scrisa denumirea sub poza, la altele nu.

Daca mai observ ceva o sa revin .

De 1000 de ori JOS PALARIA pentru moderatorii nostri dragi si sa va dea Dumnezeu sanatate ca de munca o sa va tot dam noi :mrgreen:
 

andre

Member
Cele care au denumirea scrisa jos, sunt in general ale mele, pentru ca eu asa le am in caculator, cu denumiri si cu date, iar Gino a sters datele de inflorire ca fiind nereprezentative. Desi la Huernia macrocarpa cred ca ar fi trebuit pastrate, ca sa se vada diferenta de coloratie a florii odata cu inaintarea spre toamna.
Eu Huernia pendula care o am de la Gino, am trecut-o la kenensis ssp. globosa, desi nisci asta nu stiu daca este denumirea corecta. Cand va inflori cea luata din alta sursa, vom dce diferenta si ne vom lamuri daca cealalta este intra-devar pendula sau tot altceva.
Poza la Stapelia immelmaniae eu nu cred ca am, pentru ca am suprize nepacute cu el, desi aveam doua ghivece cu colonii frumoase, am reusit sa le pierd, am recuperat doar butasi, care daca au noroc se vor salva. Deci poza este a lui Gino. O sa rectific acum!
Tu, Ana Maria esti convinsa de denumiri, din cauza ca asa le-ai luat si speri ca e denumirea corecta. sa am fost si noi, dar dupa ce au inflorit, am inceput sa ne punem intrebari. Cum a spus si Gino, vom mai cauta denumirile corecte si, in timp, vom face modificarile de rigoare.
 

andre

Member
Daca faci pozele mari, o sa vezi la descriere cui apartin. Asa ca immelmaniae nu am avut ce modifica, scria ca sunt din colectia Gino.
 

andre

Member
In legatura cu H. thurethii s-ar putea sa ai dreptate. M-am uitat si eu acum, floarea pare identica, numai ca butasii nu cred sa fie la fel, dar asta nu pot sa verific decat la primavara cand le voi aduce acasa. Pe cea care am denumit-o H. stapelioides, o am de la Gino sub denumirea de trasvalensis, modificata ulterior. Pe cealalta, thuretii v. thuretii am luat-o sub acesta denumire acum doi ani, iar anul trecut am luat H. thurethii in speranta ca e alta varietate. Cea de anul trecut nu a inflorit!
 

vigaruviany

Member
Nu sunt convinsa ca am dreptate in legatura cu denumirile doar pentru ca le-am cumparat eu cu o anumita denumire, mi-am luat tepe de multe ori.

Insa avand mult timp la dispozitie am studiat in amanunt site-uri precum Asclepidarium.de si Stapeliads.info si compar florile de pe aceste site-uri cu cele din colectia noastra.

In legatura cu H. Pendula sunt absolut sigura ca nu este in Galerie.

Nu vreau sa-mi impun punctul de vedere, nu am nimic de castigat, vreau doar sa ajut la identificarea corecta a lor. Sunt constienta ca nu sunt experta, departe de mine asa ceva, dar cand sunt absolut sigura de ceva imi exprim parerea.

Si la urma urmei discutiile contradictorii sunt mereu constructive :rofl:
 

andre

Member
Desigur! Am cautat si noi Huernia pendula pe net si toate pozele seamana cu keniensis. In carti, floarea apare cu o cupa mai umflata in partea din spate a cupei.
 

gino

Member
Ma bucur ca incep discutiile pe marginea fotografiilor din galerie...
Au mai aparut cateva fotografii de la Marioara si de la Magda.
In legatura cu H. pendula. Am planta de foarte multi ani, ma refer la cea care a facut si flori si care este afisata in galerie.
Am vazut nenumarate fotografii pe net, dar nu m-au convins sa schimb denumirea.
Cataloagele pe care le am, dau la pendula acelasi tip de floare ca cea pe care o am eu.
Problema apare la lastari, comparativ cu plantele din natura.
Si eu si Andreea, avem H. pendula si din alta sursa, dar din pacate nu a inflorit nici la mine si nici la ea, ca sa putem face o comparatie de valoare.
Asa ca nu ne ramane decat sa asteptam anul viitor...
Pana una alta, propun ca lucrurile sa ramana in aceasta faza, dar sa cautam in continuare.
Avem in schimb o alta problema.
Trebuie sa modificam sau nu denumirile actuale din galerie in conformitate cu cele de aici ?
http://egradini.ro/forum/viewtopic.php?t=9337
 

irinabv

Active Member
Moderator
Felicitari pt. ceea ce ati realizat, Andre si Gino :clap: A fost o reala placere sa vizitez toata galeria :D O sa fie cu siguranta de folos tuturor iubitorilor de aceste minuni.
 

Maranta

Member
Buna seara ,

in primul rand multumesc mult Gino pentru invitatia de acum cateva zile (chiar daca am avut probleme cu login-ul am fost acolo sambata :oops: ),
ma bucur ca nu mai uitat...
Acum fiind on-line cu ajutorul Corneliei careia ii multumesc inca o data , ce pot sa zic , munca depusa de tine si Andreea a fost enorma dar cred ca satisfactia este mare pentru amandoi !
Ati reusit sa faceti ceva extraordinar , sa faceti cunoscute niste plante minunate , pentru multi dintre noi necunoscute . Acum avem ocazia sa vedem plante crescute in conditiile din Romania si sa admiram aceasta varietate de flori .
Va felicit si va doresc ca aceasta galerie sa ajunga in timp cea mai completa si valoroasa galerie de Stapeliade din lume iar colectiile voastre sa ajunga adevarate colectii nationale de Stapeliade !
 

gino

Member
Salut Stelian

Multumim frumos pentru aprecieri, intr-adevar, a fost ceva de munca, dar stii cum este, atunci cand o faci din pasiune si din placere, paraca nu mai este munca, ci distractie. :D
Un mare merit il are in primul rand Cornelia, pentru ca...nu a fost impotriva acestui proiect :D , apoi Ana Maria care a contribuit substantial cu fotografii din valoroasa-i colectie.
Toti cei care au inteles si ne-au trimis fotografii, incurajari si aprecieri.
Ma bucur ca aceasta galerie a fost realizata aici, pe acest forum, unde toti iubitorii de Stapeliade din tara sunt invitati sa ni se alature.
Stiu ca mai sunt multe lucruri de facut, dar toate vor veni in timp, odata cu acumularea de informatii si de plante noi in colectiile noastre.
Nu spunem ca suntem cei mai buni, dar sa stii ca ne straduim... :wink:
 

vigaruviany

Member
Multumesc frumos pentru aprecieri :oops:
Parerea mea este ca florile exista pentru a bucura pe toata lumea, nu doar pe fericitii posesori, deci am facut ceva firesc.

M-am indragostit de Stapeliade in doar cateva zile, aceasta dragoste continuand sa creasca pana la punctul din care nu mai am scapare :rofl:

Am alergat toata vara sa fac rost de cat mai multe varietati si nu am de gand sa ma opresc aici :) Visul meu este sa construiesc cea mai mare sera de Stapeliade din Estul Europei, dar mai am ffffffffoarte mult de munca :rofl:

Deocamdata cred ca am cea mai plina camera de Stapeliade :)
 
Sus