Substrat pentru hibiscusi

cornelia

Fondator
Membru staff
Pentru ca vad multa lume gata sa dea banul pe hibiscusi hibrizi de pe afara, trag un semnal de alarma: aveti grija la solul pe care il veti folosi. Daca veti folosi acelasi pamant ca pentru hibi de pe la noi riscati sa putrezesca radacinile sau baza tulpinii; sau planta sa nu creasca sau sa se deterioreze de la punctul de altoire. Nu porniti de la premisa ca veti avea aceste plante pana la adanci batraneti, pentru ca nu se va intampla asa. Nu luati mesajul meu ca pe o incercare de descurajare ci ca pe o observatie de cativa ani pe plantele mele. Daca vreti macar sa-i vedeti infloriti de cateva ori la voi acasa, aprovizionati-va cu perlit si cocopeat, pentru a face un mix bine drenat in care sa se poata dezvolta radacinile... in timp ce sunt si aerisite.
 

albela

Active Member
Eu am folosit pentru cei de la gommer pamant Compo Sana cu perlit. Desi el contine deja perlit am mai adaugat si eu. Si am deja plantele de un an si le merge destul de bine. iar de inflorit au inflorit la greu.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Probabil ca la momentul asta compo sana este cel mai bun pamant de flori de pe la noi. Dar nu se gaseste peste tot si nici tot timpul. Eu am amestecat si cocopeat rosu indian. Si au explodat in crestere si inflorire. Am asteptat 5 ani dupa un hibi sa faca si el flori si sa mai creasca. Nimic. Din anul in care i-am pus cocopeat (full) s-a triplat in inaltime si a facut si cate 5 flori deodata pe aceeasi crenguta. Eu zic ca efectul e clar.
 

sini

Well-Known Member
Cocopeat sau Neopeat (este acelasi) se gaseste pe la magazinele fitosanitare din piete sub forma de caramizi sau la Real (magazin Daiso) sub forma de pastile.O caramida obisnuita e cam 70000lei vechi.E importat de Kertimag,o firma din Cluj.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Cocopeatul de la Teba este extraordinar de bun ca sa nu mai zic de pret.Nici nu va dati seama cit rezulta dupa inmuiere.. Doina 2009 poate veni cu confirmarea (daca mai era nevoie).........caci am luat impreuna.Plantele puse la inradacinat in el sau semintele au fost PERFECTE.Nu am folosit ce-i drept la amestecuri dar.......nu e timpul trecut.
Mie chiar mi l-a adus domnisoara de acolo .M-am intilnit cu dinsa si am evitat posta.
Acum,daca Cornelia zice ca exista mai multe sorturi :? .........
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Da, cel mai bun este cel indian. Cand se usuca devine rosu, e ca un semnal ca tre' sa uzi planta. Ce am avut eu este cocopeat olandez, mai inchis la culoare. Comparativ, cred ca al doilea retine mai multa apa.
 

nki

Member
credeti ca e tarziu sa ma apuc sa schimb acum pamantul la hibilicii mei ,sas-l amestec cu perlit b? sau sa-i las pana la primavara .... in ce proportie se amesteca ? gasesc undeva discutii despre substratul la hibi aici pe forum ? multumesc de raspunsuri
 

mimiela

New Member
schimbat pamant

Buna. Am un hibi bolnavior azi i-am facut ,,baita" cu talstan, are ghiveci de 10cm, cu ceva firicele de radacini iesite, la fundul ghiveciului. El fiind puiut, intreb cand pot sa il mut in alt vas? care sa fie amestecul de pamant? :idea: :idea:
 
Sus