Stephanotis

geodezia

Well-Known Member
am scos din pamint planta era uscata uscata
asta este nu a vrut na nu mai o vreu cum nici ea nu ma vre
 

Ionut Spoiala

New Member
Intrebari! Planta asta poate fi "curgatoare"? sau doar cataratoare?

Nu am avut exeperiente cu ea pana acum dar imi place si ma gandescsa iau una si eu. Chestia e ca am decat 2 locuri in casa unde o pot amplasa, si ambele locuri sunt ghivece suspendate, poate intr-unul as putea sa o pun pe parchet si sa se catere pana in tavan pe sfoara sau orice alta idee ideala pentru planta.

Cat de pretentioasa este? Mai pretentioasa ca o gardenia?

In ambele locuri vor avea aproximativ aceleasi conditii cu gardenia, adica umiditate, lumina, intre 1 si 2 ore de soare direct, inainte de apus, ferita de curenti deaer puternici. Singura problema este posibil sa fie o idee mai cald, cu 1-2 grade fata de cum e la gardenia.

Din ce am citit aici am inteles ca, cheleste pe timp de iarna? in principiu mi-am place sa raman cu frunzele.....
Deoarece pe timp de iarna nu o voi putea scoate pe balcon, deoarece am balconul deschis, ce efecte pot apare daca va sta in casa?

Multumesc anticipat
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Nu e nici pe departe asa pretentioasa ca gardenia (din experienta mea cu ea). N-am incercat sa o las sa creasca liber, deoarece a venit deja formata, pe suport. Insa nu cred ca ar fi o problema. ( O compar aici cu hoya din care am doua, una pe suport, una ce atarna fara niciun fel de ghidaj. A doua evolueaza mai bine ca prima si e mult mai florifera. ) In ce priveste pierderea frunzelor iarna, nu am patit asa ceva. E drept ca eu nu am loc s-o tin la caldura, asa ca sta la temperaturi mai joase (maxim 15 grade) si intra intr-un soi de repaus, cresterea fiind stopata. Daca e tinuta la temperaturi mai mari ma gandesc ca va necesita mai multa apa si umiditate atmosferica.
 

adrianam

Well-Known Member
Nici eu nu am avut stephanoris pana acum, dar ma bate gandul sa incerc. Poate ii plac conditiile de la mine- iarna in beci la 5-10 gr C si lumina foarte putina, vara pe balcon deschis la umbra, spre nord. Daca nu rezista probabil ca va fi prima si ultima incercare.
Ce ziceti, am sanse?
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Adriana, eu nu as incerca s-o tin iarna la temperaturi sub 10 grade si la intuneric. Are nevoie de repaus, prin urmare racoarea si rarirea udarilor e necesara iarna prntru a pregati inflorirea din sezonul urmator, insa conditiile ce le propui tu imi par prea drastice. Eu sunt sceptica (ca sa nu spun pesimista) in ce priveste sansele de supravietuire si dezvoltare ulterioara optima.
 

Marchiza

New Member
Buna ziua! Am primit o stephanotis aproape terminata, are o singura tija, foarte lunga si cu doar cateva frunze deja incretite, adica fara un aspect cat de cat sanatos. Ador planta aceasta si as vrea sa o salvez, asa ca va rog dati-mi niste sfaturi... sa o tund, sa o mut... etc. Va multumesc anticipat.
 

Atașamente

merryinlove

Active Member
Arata mai bine decat a mea:D.Acea tija ar trebui verificata daca are niste ramificatii.Daca sunt uscate,trebuie taiate,Chiar tija cea lunga.se poate sa fie uscata spre capatul ei.De asemenea,tija principala trebuie condusa pe tutore,N-ar fi rau,sa-l inlocuiti cu unul mai mare.Pt a inflori si a va bucura de parfum.planta trebuie sa fie cat mai aerisita,Ma refer la faptul ca, ramificatiile care se vor dezvolta,trebuie sa aiba spatiu sa se dezvolte.Se spune ca nu-i place sa fie mutata.De preferat.o data stabilit locul pt vara,acolo trebuie sa ramana.Frunzele pe timp de vara trebuie pulverizate cu apa.Dar nu cand are flori..Planta dvs,probabil,nu a avut suficienta lumina pe timp de iarna,de aceea i-au picat frunzele.Ar trebui sa aiba deja muguri,acolo unde au fost frunzele:)
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
@Marchiza, rog a nu deschide subiect nou in cazul in care planta care te intereseaza are deja subiect dedicat. Astfel putem avea toate informatiile importante si putem urmari discutiile in acelasi loc.

@merryinlove , te rog sa nu deschizi subiecte noi ca raspuns la alt subiect. Toate discutiile despre o planta trebuie grupate in acelasi topic pentru a fi urmarite usor de cei interesati. Altfel e ca si cum cineva pune o intrebare si cel care stie raspunsul se duce in casa vecina si il da.
Pentru a raspunde la un mesaj da clic pe butonul "Raspuns" aflat imediat sub mesaj in coltul din dreapta.
 

CristianG

Well-Known Member
Gingașă, stephanotis cu parfum suav de iasomie...O am de anul trecut! În octombrie face un an de zile de când o am. Am reușit să o fac să înflorească! Atât de frumoasă este.....Dumnezeu este în ea cu siguranță! Eu cred că florile sunt lăsate de D-zeu din iubire pentru oameni...Astfel, D-zeu ne arată cât de tare ne iubește! Singurul motiv pentru care au fost create....Așa se exprimă D-zeu când își iubește propria Creație! :inlove::inlove::inlove: :inlove: :visator: 15.09.2019
 

Atașamente

geodezia

Well-Known Member
eu am omorit 3 pina acum anul asta am luat una dar avea cresteri noi deja a inflorit zi-ne si noua cum ai facut sa infloreasca din nou
 
Sus