Starkl - garden

ionascus

Active Member
Am primit comanda de la Starkl......este a doua oara cand comandam de la ei....
Noi suntem foarte multumiti....trandafirii cataratori luati anul trecut de la ei au intre 1.50--1.80 m si au inforit toata vara......
Acum am luat pomi si trandafiri....super Ok....
 

LadyBug

Well-Known Member
Fac si eu comanda acum la ei pt prima data, sper sa nu fiu dezamagita, am luat mai multe plantute la preturi acceptabile, fata de cum le-am vazut pe alte site-uri. Cam in cat timp ajunge comanda, ne anunta cu o zi inainte sau ne pomenim cu ea pleasca la usa?
 

geodezia

Well-Known Member
pai eu i-ma tot sunat cind am facut comanda ca te cam pomenesti cu ei la usa
as aca i-am sunat din 2 in 2 zile pina am aflat ca au trimsi comanda plus sunat la firma de curierat sa stiu ce si cum ca eu i-am carat din tg jiu la mine la tarusenie
 

danya

Active Member
Ai mai comandat de la ei? In cat timp a venit comanda? Sunt seriosi?
Eu as vrea sa comand muscate tiroleze, dar nu stiu daca pretul afisat e pt un fir... Nu am comandat niciodata plante pe net :|
 

happy

Well-Known Member
Eu am luat 3 ani la rand de la ei si sunt foarte buni.Mi-a murit o planta si de banii aceia mi-au dat altceva pt. ca nu mai aveau pe stoc.Sunt de incredere!M-am uitat si nu ma atrage ceva deocamdata,tinem legatura si poate la toamna desi oferta este mai bogata primavara!Sunteti din Slobozia?
 

danya

Active Member
Multumesc de informatii, o sa vad, probabil o sa comand la ei. Sunt din Targoviste, momentan stau in Slobozia.
 

LadyBug

Well-Known Member
M-au anuntat azi dimineata la 6 pe email ca soseste coletul maine-poimaine, taman cand nu sunt in localitate, cum s-au nimerit, ii astept de atata timp si cand zic si eu ca am o treaba urgenta in alta parte, ma pomenesc cu ei ca-mi vin la usa. Acu tb sa vad cum o sa ma impart ca sa ajung vineri sa iau si coletul. Sper sa fie frumoase plantele. Intre timp mi-a pornit in vegetatie stevia mea veche de acu 3 ani, credeam ca a murit anul asta dar nu, si eu am comandat una la starkl, o sa verific daca e vreo diferenta intre ele, pe cea veche o am din alta parte.
 

LadyBug

Well-Known Member
danya a spus:
Cat platesti transportul?
Am luat mai multe plante, imi dau si un crin bonus, vad ca in factura trimisa pe e-mail apare:
Taxa de transport si împachetare 24.9 RON
Sa vedem si plantele si-ti spun daca merita. Am luat un kiwi, niste trandafiri, 2 clematis, capsuni-ananas, stevie si nu mai tin minte ce altceva...Deci vineri seara sper sa pot sa dau mai multe detalii, daca iti convine poti fac apoi si tu o comanda la ei. Unele plante sunt la preturi foarte mari, altele sunt la preturi convenabile, ai grija ce alegi.
 

danya

Active Member
Astept sa mi spui daca esti multumita de felul in care ti au trimis plantele. Eu nu vreau altceva, decat muscate tiroleze. Au pachet de 6 buc la 18 ron... o sa iau vreo 3-4 pachete.
 

LadyBug

Well-Known Member
danya a spus:
Astept sa mi spui daca esti multumita de felul in care ti au trimis plantele. Eu nu vreau altceva, decat muscate tiroleze. Au pachet de 6 buc la 18 ron... o sa iau vreo 3-4 pachete.
Imi cer scuze, am fost plecata si apoi cu toata agitatia asta cu inchiderea forumului am uitat sa postez: m-au anuntat marti dimineata prin mesaj pe mobil si e-mail ca au trimis coletul, cu tracking number, i-am transmis curierului joi sa mearga la parinti si nu s-a suparat, ca eram plecata din localitate. Sunt foarte multumita de starkl, am cumparat 2 clematite: Kaiser si Isago, au ajuns in stare perfecta, mici, dar una cu boboc, leurda (care e pleostita, nu stiu inca de ce), corn, care initial credeam ca e uscat si apoi am vazut ca i-au si dat frunzulite, 3 trandafiri artistici - livrati cu radacini nude dar invelite in niste fasiute subtiri de lemn de brad umede si apoi plastic, o stevia foarte mica dar sanatoasa, o capsuna-ananas - mica, dar are de fapt vreo 7 puisori mici-mici in ghiveci, inca nu i-am transplantat separat in pamant, o guava de vreo 25cm, un kiwi solissimo mic dar cu vreo 5-6 frunze, sanatos, un aronia si inca niste plantute livrate in ghivece, nu mai tin minte ce, dar toate au ajuns cu bine, fiind in ghivece majoritatea nici nu le-am plantat pe toate in gradina inca.
Este adevarat ca plantutele in general erau mici, ma asteptam sa fie mai maricele, dar sunt sanatoase si stiu ca toate cresc repede, asa nu m-au suparat dimensiunile reduse. Plus ca au fost bine ambalate, de cele mai multe ori cand primeam cate un colet mare de la cineva, era imposibil ca o planta-doua-trei sa nu sufere, o data un citric era chiar de la altoi rupt si s-a dus, pt ca nu era ambalat corespunzator.
 

danya

Active Member
Stai linistita, asa am mai auzit si eu ca trimit plantele cam mici, dar totusi e bine ca ajung in stare buna. Merci mult de informatii, sa-ti traiasca toate plantele. Numai bine!
 
Da, pana pe 28.04 (ora 10) au transportul gratuit.
Si eu am luat anul trecut de la ei 3 hortensii, 1 trandafir si niste iarba albastra...toate le-am primit ok si se dezvolta frumos.
 

happy

Well-Known Member
Cu promotia de transport gratis m-am ales cu niste plante excelente.Doua brugmansii duble roz si galben la 30cm ,un arbusto unedo care s-a desfacut in 2 plante si un liliac galben la 50cm.Nu ma asteptam sa fie asa de bune plantele. :marfa: :dans:
 

laural

Well-Known Member
Si eu mi-am luat tot asa in perioada cu transportul gratuit: 2 weigela mari si frumoase , schizanda, stevia dulce si un Bulgare de zapada ....imi pare rau de liliacul galben :cry: , a fost la ghiveci ?
 

adrianam

Well-Known Member
Eu am luat 6 trandafiri, dar au radacinile cam mici trandafirii de la ei.
Sper totusi sa se prinda. Nu inteleg de ce le taie radacinile asa scurte? :?: :?
 

LadyBug

Well-Known Member
adrianam a spus:
Eu am luat 6 trandafiri, dar au radacinile cam mici trandafirii de la ei.
Sper totusi sa se prinda. Nu inteleg de ce le taie radacinile asa scurte? :?: :?
Eu am luat 3 trandafiri dar acum 2 luni si sunt foarte bine. In schimb mi s-a uscat clematis isago, o singura planta din toata comanda (care a avut 12-13 plante in total). Poate isi va reveni clematita mai la toamna, am mai avut reveniri de-astea spectaculoase, desi stau cu inima stransa ca n-am s-o mai vad.
 
Sus