Spini

caed

Member
In primul rand, La Multi Ani! N-am mai dat pe aici de ceva vreme. Acum ca tot vine primavara ma apuc de gradina, din nou. Adica de o parte pe care am lasat-o de izbeliste.
Am o problema cu spinii, S-au inmultit foarte tare in acea zona ( cam 2-3 bucati pe 1 cm patrat) Zici ca e jungla amazoniana acolo. Aveti vreo idee cum as putea sa scap de ei, Dar sa fie ceva eficient. Am mai incercat acum cativa ani sa ii scot cu radacina, dar degeaba. In 2 luni apareau inapoi. Au radacinile foarte adanci. Stiti cumva ce as putea face? Daca e nevoie, Pot sa folosesc si ceva acid chiar daca nu o sa mai pot planta acolo nimic cativa ani. Am incercat cu ierbicid total anul trecut, dar inafara de a usca cateva frunzulite, nu am rezolvat nimic. Sper sa ma ajutati!
 

danceonline

Member
Uneori erbidiul selectiv (SDMA) este mai eficient decat cel total pentru plantele cu frunza lata; nu afecteaza solul, puteti sapa si gazona la cateva zile; daca va fi nevoie veti putea aplica din nou erbicid selectiv dupa cateva luni.

Evident, se aplica postemergent deci mai dureaza putin pana va veti putea apuca de treaba...
 

caed

Member
Mersi, danceonline. Mai astept si alte pareri. Oricum, Normal ca nu ma pot apuca acuma, dar vreau sa fiu informat pe cand pot sa ma apuc de treaba :)
 

alinab1982

New Member
Din https://cartidintei.wordpress.com/2013/05/20/01-sepp-holzer-permacultura-ghid-practic-colectia-permacultura/
"O altă modalitate posibilă de a regla problema plantelor nedorite este prin acoperire și prin mulcire. Prin aceste metode, nu numai că reglăm creșterea plantelor sălbatice inofensive, dar şi plantele invazive cum ar fi măcrişul. Pentru a acoperi o zonă folosesc carton, saci de iută şi alte materiale biodegradabile (adică doar materiale naturale). Pentru a le fixa, pun deasupra pământ şi mulci. Bineînţeles că materialul care acoperă plantele nu ar trebui să fie etanş; altfel totul dedesubt ar muri. Plantele problematice nu vor mai primi lumină sub acest strat; vor muri şi vor aproviziona viaţa din sol cu îngrăşămintele necesare. Imediat după ce am acoperit o zonă, însămânţez mulciul cu seminţe. Pentru asta folosesc plantele mai pretenţioase menţionate anterior (floarea soarelui, napi porcesti, canepa). Toate soiurile de napi turceşti se potrivesc aceasei metode. Plantele se vor dezvolta bine, pentru că mulciul le va oferi curând un humus de calitate înaltă. Plantele vor umbri întregul sistem şi vor regla nutrienţii din sol"
O seara buna!
 

gabriela61

Member
Si eu am aceeasi problema dar tu le zici spini,eu le zic rugi .Adica am muri,salcami care ma exaspereaza si mai nou am un loc cu mesteceni.Noi am cumparat o motocoasa la care putem sa punem disc pentru a taia copacei si care este foarte eficienta dar vine primavara si o luam de la inceput cu taiatul.Mi-au ocupat foarte mult teren si noi avem terenul bagat la APIA si trebuie curatat mereu.As folosi ceva ierbicid dar nu stiu ce sa fie eficient,macar sa mai rareasca dintre ei daca nu-i omoara de tot.
 

caed

Member
Intr-o parte mai mare de gradina si eu am salcam, dar aluia nu ai ce-i face. Trebuie scos neaparat cu radacina. Incearca sa nu ii mai tai, pentru ca dintr-o taietura cresc 3. Eu am scos anul trecut o parte din ei, cu tot cu radacina. E munca grea, dar asta e. Cam din 5 salcami pe care i-am scos, a crescut doar unul inapoi, pe care o sa-l scot in primavara asta.
Alinab1982, Am incercat aceasta metoda intr-o parte a gradinii, dar se pare ca nu a dat roade. Au acoperit inapoi toata zona acoperita. Problema e ca in alaturarea gradinii mele e o padurice cu aluni si multi din acei spini, vin de acolo. O sa incerc de acuma din primavara si cu ierbicid din 2 in 2 saptamani. In speranta ca ii voi oprii macar din inmultire si o sa continui sa ma chinuii sa-i scot cu radacina..
 
Sus