Spathiphyllum wallisii - Crinul pacii

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Eu am scapat de problemele frunzelor ingalbenite sau uscate la varfuri punand in ghiveciul spatiphilliumului o sticla intoarsa cu apa avand in varf un dispozitiv pentru dozarea apei (se gaseste in Brico sau la Carrefour). In felul acesta nu am avut niciodata grija udarii lui. O data la 6-7 saptamani ii umplu sticla de apa. ;-) Planta nu sta la lumina.
 

Nicolle

Member
Cred ca pamantul ma pacaleste.Arata ca ar fi umed dar daca bag degetul in el e uscat uscat.Acum am vazut unde este problema.Apa.
 

danya

Active Member
Caramell a spus:
... In felul acesta nu am avut niciodata grija udarii lui. O data la 6-7 saptamani ii umplu sticla de apa. ;-) Planta nu sta la lumina.
Cum adica nu sta la lumina? :eek:
E super daca nu se mai usuca varfurile, problema asta e frecventa.
Poti sa-mi spui la ce raion se gaseste dispozitivul, sau sa i faci o poza? Merci.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Pai Spatiphillumul este planta de umbra. Vara nu trebuie tinut la geam: in lumina puternica frunzele i se inmoaie. Iarna poate fi tinut la lumina, are nevoie cam de 2 luni la fereastra pe timpul iernii pentru a avea putere sa inforeasca vara urmatoare. Al meu sta in sufragerie langa peretele opus geamului.

Dispozitivul l-am vazut atat la Brico cat si la Carrefour la raionul cu ghivece de plastic. (La Carrefour eu l-am gasit mai ieftin ;-)). Este un con ceramic de 10cm ce poate fi atasat sticlei de plastic cu ajutorul unui filet. Filetele au mai multe culori: portocaliu, verde, galben, rosu in functie de debitul apei/24h. Gasesti aici detalii: AquaSolo. Pentru spatiphillum si tacca eu folosesc cu succes conul portocaliu cu cel mai mic debit (70ml/24h). Producatorul il recomanda pe cel verde, insa cel verde mi s-a parut ca lasa cam prea multa apa.
 

danya

Active Member
nicolle a spus:
La spatiffilum meu i se ingalbenesc frunzele.In permanenta are cate o frunza galbena.Una ii iese, alta se ingalbeneste.Ce se intampla cu el?
Ai gasit cauza pt care se ingalbeneau frunzele?

Eu tot nu stiu ce are. :cry: :cry: :cry:
 

victoria

Active Member
Eu am avut un spatifilium superb pe care ajunsesem sa il pun intr-un ghiveci foarte mare,se indesise mult si inflorea excelent.Doar ca s-a gandit sotul meu intr-o zi de vara,sa il puna in mijlocul curtii in capatul aleii principale ca dadea bine cand intra cineva pe poatra.Nestiind ca nu ii place soarele,l-am lasat sa isi faca placerea.Nu va zic ca in cateva zile s-a ingalbenit tot si apoi,desi l-am mutat ,incet dar sigur l-am pierdut :cry:
 

michaela

Active Member
danya a spus:
Ai gasit cauza pt care se ingalbeneau frunzele?

Eu tot nu stiu ce are. :cry: :cry: :cry:
M-am uitat la planta ta.... nu pare bolnava, ba chiar arata bine, probabil ca a imbatranit frunza...
Oricum sa-i asiguri o umiditate ridicata si lumina filtrata(nu le place soarele), ai mei au permanent sticluta cu apa , sunt tare "betivani" :rofl:
 

Pocalinda

Member
Ai cumparat varf special pentru sticluta cu apa?

Sunt printre cei mai mari spati pe care i-am vazut crescuti in casa, felicitari!
 

estefana

Member
michaela, ai taiat baza petului si i-ai infipt gura in pamant? si pui apa in pet?
oare nu e prea multa apa? desi eu vad ca planta arata super :D
 

michaela

Active Member
Este sticluta fara dop, infipta in substrat.
Se goleste cam la 2 zile, eu umplu iar si tot asa -de-asta zic ca e un betiv :)
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Se vede că este ţinut la căldurică, de s-a apucat de înflorit. Frumos, Michaela.

Cu siguranţă e printre cele mai "beţive" plante. Confirm şi eu. Pe ai mei (de talie mare, respectiv de talie mică) îi ţin în repaus la 10-15 grade. Şi tot beţivi sunt. Acum s-a apucat temeinic de lăstărit, deşi au răcoare şi puţină lumină.
 
Sus