Asparagus officinalis Fam.LILIACEAE
Planta erbacee,legumicola,perena, cu rizom bine dezvoltat si cu tulpina cilindrica comestibila si suculenta.
Frunzele sunt mici,alterne asemanatoare unor solzi membranosi.
Florile de culoare alb-verzui sunt dispuse in cime uni sau multiflore.
Fructul sub forma de baca de culoare rosie.
Ca planta medicinala are proprietati depurative,diuretice,calmante;drenor hepatic si renal;se foloseste in combaterea bronsitelor,artritelor,anemiilor;in diabet si astenii;puternic mineralizant continind vitaminele A,B1,B2,C,fier,fosfor,potasiu,calciu,fluor;pentru uz extern in diferite forme de dermatoze.
In alimentatie reprezinta o delicatesa a restaurantelor si a bucatariilor rafinate.Se consuma sub forma de salate,supe,la gratar sau cuptor,fiert cu unt sau prajit usor;in general ca garnitura la feluri deosebite de peste sau carne alba in general.
Va rugam postati retete pe care le cunoasteti cu acest "aliment verde "atit de bun si in curele de slabire datorita fibrelor pe care le contine.
Planta erbacee,legumicola,perena, cu rizom bine dezvoltat si cu tulpina cilindrica comestibila si suculenta.
Frunzele sunt mici,alterne asemanatoare unor solzi membranosi.
Florile de culoare alb-verzui sunt dispuse in cime uni sau multiflore.
Fructul sub forma de baca de culoare rosie.
Ca planta medicinala are proprietati depurative,diuretice,calmante;drenor hepatic si renal;se foloseste in combaterea bronsitelor,artritelor,anemiilor;in diabet si astenii;puternic mineralizant continind vitaminele A,B1,B2,C,fier,fosfor,potasiu,calciu,fluor;pentru uz extern in diferite forme de dermatoze.
In alimentatie reprezinta o delicatesa a restaurantelor si a bucatariilor rafinate.Se consuma sub forma de salate,supe,la gratar sau cuptor,fiert cu unt sau prajit usor;in general ca garnitura la feluri deosebite de peste sau carne alba in general.
Va rugam postati retete pe care le cunoasteti cu acest "aliment verde "atit de bun si in curele de slabire datorita fibrelor pe care le contine.