Spanz (Helleborus)

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Nu,dar o sa bintui acusica.
Despre asta era vorba?

Tratament cu spînz contra tumorilor cerebrale

O reţetă general valabilă, menţionată şi în unele studii clinice şi de laborator, asupra utilizării spînzului în terapia tumorilor cerebrale dar şi a cancerului în general, este următoarea: se fierb 2 litri de apă, timp de jumătate de oră, apoi, din apa fiartă, se măsoară un sfert de litru, în care se pun 7 linguriţe cu rădăcină de spînz pisată şi se mai fierbe 5 minute. Se lasă la răcit, apoi se strecoară prin tifon. Decoctul se ţine la frigider, dar nu mai mult de 2-3 zile.
În prima zi, se ia cîte o linguriţă dimineaţa, la prînz şi seara, după mesele principale; a doua zi, se iau cîte 2 linguriţe dimineaţa, la prînz şi seara, după mese; a treia zi se iau cîte 3 linguriţe, a patra zi cîte 4 linguriţe şi tot aşa. Doza zilnică se măreşte cu o linguriţă pe zi, pînă ce se ajunge la 20 de linguriţe dimineaţa, 20 la prînz şi 20 seara. Se face o pauză de 10 zile, după care se repetă tratamentul. Dacă nu ajunge cantitatea preparată iniţial, se mai face o porţie.

Încă o dată, mare atenţie şi nu încercaţi un astfel de tratament decît sub supravegherea atentă a unui terapeut, pentru că spînzul are un grad mare de toxicitate. Dacă apar dureri mari de cap, la început sau în timpul administrării remediului, tratamentul se întrerupe. Se poate relua după o pauză de 14 zile.

Fereasca Sfintul!!! :( Dar e bine de stiut :D
 

mirela06

Active Member
Multumesc. Imi pare rau ca raspund greu, dar a plouat , s-a oprit si acum e numai bun de scos buruienile, pe unde le am :)
 

byby_anka_w

Member
ce credeti ca doar voi cei cu gradini aveti Spinz? al meu nu e de "firma" dar traieste fericit pe balcon :wink: . chiar si cei care stau in plasa pana la plantare :)

 

fixpix

Active Member
mai byby... pai am io spatiu... iti pot acorda asa.... cu chirie... ceva spatiu ca sa ii plantezi... ca mi-e mila de ei

:rofl: :rofl: :rofl:
 

fixpix

Active Member
a da...aprilish bolondish...

de aia ziceam ca ... nu cred
:rofl:

da ar fi super sado sa imi faca o asa farsa!

:evil:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Byby areeeeeee........... :dans: Gabi stieeeeeeee.................... :giggle:
Si o farsa doua acolo nu strica mai Fixuletzule :fluierat:
 
Sus