Spanz (Helleborus)

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
De obicei sapa dupa rozatoare.... sau alte animalute bune de mancat.... daca o sa ai multe din plantele de spanz ...... nu vor sapa prin ele. Simt si ele de care plante trebue sa se fereasca...;-) Poate iti trebuie totusi un caine zdravan si curajos pina se inmultesc heleborele.
 
Crede-ma, mi-a trecut prin cap sa iau un caine si poate chiar o s-o fac in primavara. Ma rog doar ca dupa aceea sa nu revin si sa spun “am scapat de vulpi, dar cainele sapa printre flori” :rofl:.
 

gomez99

Active Member
am o problema similara cu pisicile si ciinele. numai ca nu sapa, dar dorm pe frunze si le rup. eu am rezolvat cu o plasa de sirma montata pe tarusi deasupra lor la vreo 10cm de sol. o trateaza ca pe o capcana si se feresc de ea.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Mai este o solutie.. se poate pune mulci din coji de cacao..... posibil sa nu se gaseasca in Romania decit greu. Cainii si alte canide au probleme semnificative de la asa ceva. Implica insa sa nu ai caine.
Trebuie insa mai facuta un pic de cercetare.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Da, mai sint..... atita tot ca nu cred ca mai sint in ghiveci. Te rog sa o contactezi pe mama la telefon si sa o intrebi ce are disponibil. Sint atit de toamna-iarna cit si de primavara. Te rog uite-te la "Ofertele Membrilor" la Gradina Fermecata pt datele de contact. Asa se prezinta acum.... sint inflorite cele de iarna si citeva de primavara dar sub ceva zapada...;-)

 
Sus