Saxifraga, planta de apartament

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
sa ai noroc la ea , lelia, sa se faca mare si sa faca pui multi. poate asa, noi cei care le-am pierdut pe ale noastre, ne vom recapata speranta de a avea o saxifraga :oops:
 

Roxana

Active Member
MONIS a spus:
AM PRIMIT SI EU UN PUIUT.....NICI NU STIU CUM SA-L INGRIJESC....PENTRU CA E TARE DRAGUT
mie nu mi se pare ca este o planta pretentioasa: ii trebuie lumina, apa cand se usuca pamantul si cam atat.
 

Roxana

Active Member
Acum ceva timp am pierdut Saxifraga. :cry: Frunzele au inceput sa se maroneasca si sa cada, apoi si tulpina si nu am mai avut ce sa-i fac, cum sa o mai salvez. :( Imi pare tare rau pentru ea.
Ale voastre ce mai fac, cum se mai simt?
 

anasstasia

Active Member
Tare mult imi place aceasta planta, insa nu stiam cum se numeste. Ma uitam prin albumul Mirelei si am vazut-o. Tare m-am mai bucurat ca i-am aflat numele.
Acum mult timp am avut aceasta planta, am tinut-o vara pe holul comun si cineva "bine intetionat" a luat-o. Oricum, e tare frumusica si din cite am inteles pe aici destul de rezistenta. Stiu ca si la mine ii mergea foarte bine, fara sa fac nimic special.
 

michaela

Active Member
Nici eu n-am stiut ca se numeste asa........ :oops:
Insa eu o am in gradina, nu la interior :? pleaca pe tije fine stolonei (gen episcia) mi-a dat-o o vecina ( drept "Scanteioara" :) )din gradina sa unde invadase o bucata buna :wink:
 

michaela

Active Member
La vecina mea a mers... si la mine........
ca si conditii la vecina mea are foarte multi copaci pe langa casa si toamna cad frunze - deci cred ca se realizeaza o mulcire naturala, La mine sta undeva aproape de casa ... oarecum protejata si de calcat in picioare si de partea deschisa a gradinii catre geruri (se formeaza ca un unghi de 90* intre terasa si casa... si acolo sta si ea :wink:
 

Roxana

Active Member
este foarte dragalasa. sa te bucuri de ea. :D
am avut si eu candva, i-a mers bine un timp, dar a murit :( .
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Am şi eu varietatea asta de saxifraga saxifraga sarmentosa sau stolonifera, dar e plantată în strat. Trece iarna în exterior fără probleme. Nu necesită deloc îngrijire afară şi în plus îi merge excelent. Iat-o aici ieşită din iarnă şi apoi înflorind . Delicate flori face! Păcat că sunt micuţe...
 
Sus