Sa privim si in alte "gradini"

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Tragand cu ochiul prin gradinile altora am imortalizat cateva lucruri frumoase.

1. Gradina privata in Praga (din pacate nu am putut abuza de intimitatea proprietarilor)
O mica gradina de conifere, ascunsa discret in spatele unui gard de lemn ofera intimitatea necesara relaxarii. Jocurile de culori sunt realizate din tonuri de verde: verde intens specific varietatilor de Taxus si verde-albastru specific ienuperilor. Petele de culoare erau reprezentate de jardiniere cu flori colorate la fiecare fereasta.
Inscriptia publicitara apartinea restaurantului din vecinatate.2. Gradina din Praga
Nu va pot spune cine se bucura de o astfel de gradina, deoarece am surprins-o de undeva de sus, din apropierea Castelului.3. O curticica deosebita din Florenta
Acest turn este specific arhitecturii toscane, si asemeni multor altora a supravietuit trecerii timpului. Turnul este situat in centru orasului si reprezinta resedinta privata a unei familii.
4. Cateva 'gradini suspendate' surprinse in diferite locuri si anotimpuri 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Ziduri verzi

Pete de culoare la fereasta, o sursa buna de inspiratie pentru noi toti 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Niciodata nu vin cu mana goala din concedii. Ca de obicei am adus si de data aceasta poze cu flori, gradini, terase, balcoane, etc din care ne putem inspira pentru noi si casele noastre. mereu avem cate ceva de invatat si sper ca aceste poze sa va fie de folos.

Iata cateva 'gradini' colorate in ferestrele italienelor.

Bologna:

Ferrara:Riva del Garda:Malcesine:

Nu stiu daca are rost sa mai spun eu ceva, fiindca pozele sunt suficient de sugestive, dar am ajus la concluzia ca farmecul acestor ferestre colorate este amestecul de specii: asparagus, tradescantia, iedera, petunii, muscate, suculente si cactusi, asezarea ghivecelor pe mai multe nivele si abundenta plantelor. Toate acestea creaza un amestec fermecator de plante decorative prin flori si frunze.
Mai am poze sa va arat, trebuie doar sa le incarc in album, pana atunci puteti vedea mai multe in album: http://s59.photobucket.com/albums/g284/ ... 0balcoane/
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Ultima poza este extraordinara :D ........exact Ruxi :!: acel amestec neconventional si necautat,aleatoriu de plante diverse da farmec jardinierelor si viata ferestrelor sau balcoanelor.Este citeodata incredibil cum gasesc locsoare sa isi agate un cit de mic ghivecel ca sa le "coloreze "privirea :D
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Gradina interioara in Malcesine, pe malul lacului Garda, deschisa publicului.
Abundenta de flori, contrastul intre culoarea pietrisului, culoarea florilor si verdele gardului viu incanta privirile vizitatorilor. Acestia se pot plimba sub umbra palmierilor fie se pot racori cu picioarele in apa albastra a lacului. 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Riva del Garda este cel mai nordic punct din Italia cu clima mediteraneana. Este surprinzatoare asocierea palmierilor cu versanti muntosi de 2000 de metri inaltime, pe varfurile carora zapada persista pana la inceputul verii. Aici gasim un parc nu foarte mare dar deosebit de cochet chiar pe faleza lacului, aproape de port. Localnicii se plimba alaturi de turisti pe aleile marginite de tufe de lavanda, agave, yucca si leandrii. Pinii umbrela, cedrii si palmierii creaza locuri umbrite, ferite de stralucirea soarelui. In partea dinspre port a parcului se gasesc modele geometrice din buxus tuns sub forma de gard viu si flori multicolore ce creaza o feerie cromatica. Daca mai adaugam in acest peisaj ratele care se plimba nestigherite prin zonele mai linistite ale parcului si lebedele de pe lac am putea crede, si pe buna dreptate, ca am ajuns in paradis. 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Gradini spaniole - una a vilei unde am stat si o sa revin si cu cea a vilei vecinilor:
Jasminum nudiflorum pe gardul de la poarta - nu va spun cum putea sa miroasa tufa asta seara :visator: - si langa trandafiri:


o tufa de bouga venita de la vecini :)

Un cactus imens, yucca plantata direct in gradina si rozmarin:

si finalul apoteotic {nu foarte pe gustul meu)- rocaria cu statueta romana:
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Iaca asa arata vazuta de la geamul meu gradina vecinilor - imaginea e luata cumva din laterala casei lor. In ghivecele de piatra sunt muscate, alea ce duce spre garaj e marginita de un gard viu de hibiscusi rosii si galbeni (da, spaniolii au garduri vii din hibiscusi si bougainvillea), in fata intrarii sunt tufe mari de hibi.
Gardurile laterale sunt un soi de tuia extraordinar de des si tuns atat de frumos incat arata senzational:

 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Ultima imagine e teribila,imi vine sa mangai zidul acela verde :D multumim
 

daisy111

Active Member
Superb!!!Nu-mi vine sa cred cum la ei bouga creste afara fara probleme si eu ma chinui cu ea pe balcon! :x Dar acei hibi sunt din aceia ce noi ne chinuim cu ei in ghivece? :eek:
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Da, draga mea Daisy, din aceia sunt.Uite aici o tufa aflata in fata unui hotel:

Toate parcurile sunt pline de bouga, hibi si lantana in toate culorile.
 
Sus