anknic a spus:treaba sta asa: eu nu ud rosiile (le-am pus cate o cana de apa in faza de rasad deabia stransferat in gradina) si la mine in gradina doar san marzano pateste asta, planta nu e afectata, multe fructe in schimb au pata aia la baza pata care se mareste si distruge fructul. majoritatea fructelor nu sunt afectate.
am cultivat si anul trecut si la fel s-a intamplat...am zis ca daca nu gasesc osolutie renunt la san marzano, desi sunt geniale pt.suc de rosii (si George colegul nostru din Ploiesti mi s-a plans in primavara de aceeasi pb.cu san marzano)
atunci la tine nu poate fi decat iregularitati in udare si eventual o sensibilitate la fungul ala de la tine
corect si ...cu placeresannamaria a spus:eu le ud cam de doua ori pe sapt ,si anul trecut nu a facut pete din astea .
mersi Danero pt sfaturi![]()

deja am prevazut asta asa ca acum am doar tevi pe teren si in care ma pot "intepa" la ce cota vreau eumaresmarian a spus:striped stuffer, nu sunt cam seci in interior ?
au seminte cu pulpa, dar fara prea multa zeama ?
referitor la pete, am prins si eu.
de cand am trecut la udare prin picurare (la sfatul cuiva de prin sat), ceea ce cred ca ar fi destul de obligatoriu pentru rosii/vinete/castraveti, nu am mai patit.
ma bate gandul de la anul sa trag tevile in toata gradina, la ce seceta a fost anul asta.
mai vad cum se descurca aspersorul.
am luat unul cu ploaie, ceea ce nu duce la intarirea pamantului, si e mai ok. dar tot nu imi place ca uda frunzele/fructele.
daca nu il aveam se duce si ceapa, si fasolea si mazarea. cu el am salvat din cultura.
din pacate morcovii si ridichile si-=au dat obstescul sfarsit, chiar cu aspersor.
udarea cu picurare e cea ideala dar as adauga ca e bine sa fie facuta sub o folie de mulcire care ajuta enorm la stoparea bolilor si la evaporarea apei
apa in valuri cu intensitate mare la momentul udarii , apoi caldura mare in zilele/ziua urmatoareclaude a spus:Da, acele Striped Stuffer sunt mai goale in interior, sunt potrivite pentru umplut!
La mine incep sa crape rosiile...oare care sa fie motivul? :? Apa au avut regulat, le-am udat o data pe saptamana abundent...