notat.victoria222 a spus:Marian, o saptamana de fermentare mi se pare foarte mult, poate de asta ai avut probleme cu germinarea. 24 de ore sunt suficiente, mai ales daca e cald.
danero2004 a spus:la rosii ca sa nu fie coaja se pun 1 min in apa fierbinte si se cojesc usor
da esti zgarcita rau daca nu pui si tu niste rosii mai mari :cafea:anknic a spus:danero2004 a spus:la rosii ca sa nu fie coaja se pun 1 min in apa fierbinte si se cojesc usor
bine mey...decojeste tu cherry din alea cat unghia
eu la alea mari ca sa le decojesc procedez asa: le crestez coajacu un cutit f bine ascutit, le scufund in apa fierbinte si apoi imediat in apa rece, astfel se cojeste f.usor coaja si ele raman ferme.
am intrat sa iti multumesc pt.metoda asta...am aplicat-o si e PERFECTA!victoria222 a spus:Eu colectez semintele cu tot cu pulpa intr-un pahar de plastic pe care scriu denumirea soiului, apoi las paharul o zi sau doua, pulpa fermenteaza si se desprinde foarte usor, iar cand spal semintele in strecuratoare ele raman impecabile. Le usuc pe un fund de lemn sau pe orice bucata de lemn cu paharutul langa ele ca sa stiu soiul, iar dupa 2 zile ele sunt perfect uscate si le pun in pachetele ziplock pe care scriu denumirea soiului cu un marker.
Marian, o saptamana de fermentare mi se pare foarte mult, poate de asta ai avut probleme cu germinarea. 24 de ore sunt suficiente, mai ales daca e cald.