Rosii II

Elektra

Member
happy a spus:
Dupa ce am pulverizat cu polenizator la 4 zile au aparut rosiile in solar,au legat ca nebunele.Sa mai creasca putin si o sa le pozez.Le-am bagat si ingrasamant(zeama de gainat de gaina)sper sa creasca mai repede :rofl:
Interesant, eu n-am avut probleme cu legatul in solar, dar l-am deschis zilnic sa bata vantul, al meu era si foarte mic. Sambata am desfiintat solarul, nu reuseam sa scad sub 40 grade temperatura si rosiile cresteau parca prea fortat, saptamana trecuta am mancat prima rosie coapta la un soi de cherry, dar s-a copt prea repede din cauza temperaturii mari, in 2 zile din verde era rosie, n-a mai trecut prin faza albiciosa si fructul a fost destul de mic. Gustul totusi a fost foarte bun :) .
O sa pun niste poze si cu cele de ghiveci, culeg zilnic intre 5-10 rosioare, ma felicit zilnic ca am trecut peste zgarcenie si am dat 7 lei pe un plic cu cateva seminte :D
In rest, sunt f multumita de soiurile marmande si rumba, desi am pus rasadul direct in gradina si sunt micute ca si inaltime, se vede ca sunt precoce si au rosioare mari, estimez cam 2 sapt pana ajung in farfurie :visator:
Revin zilele astea cu poze.
 

happy

Well-Known Member
ionascus a spus:
Am cumparat plic de zeama bordeleza....dar parca sunt mai multumita de combinatia pe care o fac eu din piatra vanata si pasta de var.....in primul rand se lipeste mai bine de frunze si in al doilea rand parca ar fi mai eficienta....
Codrina pune o lingura de aracet in solutia de zeama bordeleza si va avea alta aderenta!
Elektra ,din pacate locuiesc la bloc si gradina o am la Amara si nu am putut deschide ferestrele solaruluii in timpul zilei! :D
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Zaharul e cel mai bun , apoi sapunul si doar in cazuri extra aracetul care inchide porii prin care planta respira .

Desi ti se pare ca se scurge , asta e si efectul , sa opacizeze cat mai putin suprafata care e menita sa absoarba soarele , si daca o matuim , ajunge sa aiba ca o sera , frunzele vopsite in alb :rofl:
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Asta nu stiu :oops: soacra si bunica de pe sotie (Dumnezeu sa o odihneasca) mi au zis cum sa pun la varza , dar eu nu prea am facut solutia cu piatra vanata si nu mai tin minte cat a zis sa pun la 10 l apa :oops:
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Am mai "zgancilit" pe net si am vazut o recomandare de bunici de genul

".....din 200 g de zahar si 100 ml de apa se prepara un sirop care se pune in 10-15 litri de apa..."
 

ionascus

Active Member
Merci Dane...
Am sa fac sirop pentru rosii.....
Eu am auzit varianta cu albusul de ou folosit ca liant pentru zeama bordeleza....dar nu am folosit :oops: ,recunosc....
 

interval

Active Member
ghia_don a spus:
Poti sa le copilesti si acum, chiar daca sint mari copilii, lasi numai virful de crestere .. ai grija sa nu rupi si florile din greseala..
Parca citisem in vechiul topic despre rosii ca un copilit exagerat ar face sa apara flori si rod mai putin. Zicea acolo ca important este sa se elimine copilii apropiati de sol care imiedica aerisirea si favorizeaza umezeala la suprafata solului si implicit producerea manei.
 

crinutza

Member
Da, astept si eu un raspuns la intrebarea ta Interval,ca sa stiu si eu cand ma opresc din copilit,ca eu odata pornita..... :)
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Eu am copilit tot , si rarit frunzele de la baza pentru aerisire , si pe parcurs ce creste voi desfrunzi planta lejer sa nu se sufoce.

Azi am legat si eu rosiile ca se cam inaltasera , plus unu doi copili care nu i vazusem initial , am o specie de undeva nu mai tin minte Borghese parca , pare a fi un soi de pitica sau ceva normal dar mai des , desi e mai puternica vita nu e nici pe jumatate cat celelalte , frunzele au extindere insa normala. :| :wink:
 

ghia_don

Active Member
La soiurile nedeterminate e bine sa copiliti toti lastarii laterali, inclusiv frunzele de la baza pina la primul etaj de flori...
Eu mai intirzii ruperea copililor citeodata ,dar cind intru in rosii, curat tot :wink:
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Baaaai Doina si acum imi spui :rofl: , ce copili frumosi am rupt la el :cry: :rofl: oricum sunt in teste ca am prea multe rosii....iar.....si voi selecta cateva soiuri , unul sigur e borghese care arata super :wink:
 

crinutza

Member
Primul rand de rosii pe care l-am pus si ar fi trebuit sa aiba fructe pana acum nu da nici un semn ca ar vrea sa lege ceva,sunt pline de flori dar atat,n-am mai patit-o pana acum,sa mai astept,oare mai vad rosii de la ele?Randurile pe care le-am pus mai tarziu au deja rosioare mici :(
 
Sus