Rosii Cherry in ghiveci?

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Chiar arata foarte bine :D .Bravo!Le-ai rarit?
Si petuniile sunt mari si frumoase.:)
 

albela

Active Member
Fleur, poti sa imi spui unde ai tinut rasadurile de rosii de au crescut asa frumos. Cam la ce temperatura? Cum le-ai udat?
 

lili

Member
albela a spus:
Fleur, poti sa imi spui unde ai tinut rasadurile de rosii de au crescut asa frumos. Cam la ce temperatura? Cum le-ai udat?
Draga Albela!!!!!
GhiaDon....a raspuns la cateva din intrebarile tale!!!!!
Dupa ce rasar , neaparat le asiguri multa lumina si o temperatura mai scazuta decit cea la care au germinat, altfel se lungesc si se subtiaza. Daca sint dese, le raresti cind au doua frunzulite adevarate, lasi doua plante la ghiveci. Nu uita calirea, fertilizarea, tratamentele contra manei ...etc...etc...
Iti doresc pofta buna !!
 

Fleur

Active Member
Draga Albela eu le seman mai rar ca sa le pot scoate cu ceva pamant pe radacini cand le repic, le ud cand se usuca pamantul si deocamdata inca sunt la caldura cca 20* poate mai mult ziua ca sunt la fereastra si bate soarele toata ziua, dar curand am sa le scad temperatura. Poate secretul este ca le ud o data pe saptamana cu macerat de balega proaspata si urzici pus in apa de udare. De stropit inca nu le-am stropit cu nimic ca sunt in interior, probabil am s-o fac atunci cand am sa le scot afara, desi daca nu ploua pe ele pericolul e mai mic.
 

ghia_don

Active Member
Dupa rasarire, in prima saptamina, temperatura sa fie maxim 16 grade ziua si 12 grade noaptea, iar ziua sa aiba lumina intensa. Pot fi scoase afara intr-un loc ferit de curent si soare direct, cite putin in fiecare zi , daca sint 13- 14 grade. Dupa ce le apar doua frunze adevarate , pot fi repicate.
 

Fleur

Active Member
Cred ca sunt prea mici pt a le scadea temperatura. Eu numai dupa ce le repic le mut mai la racoare si asta gradat. Afara le scot cu 2-3 saptamani inainte sa le plantez, in functie de vreme. La inceput noaptea le aduc inauntru daca este rece sau doar le acopar cu folie apoi le las descoperite astfel ca inainte de plantat cu cateva zile sa stea in aceleasi conditii ca in gradina. Pt ca le pun in paharele si am grija sa le dau si ceva ingrasamant le plantez in gradina cam in jur de 1 mai si cele mai multe au deja boboci.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Aoleu fetelor..........nu le mut nicaieri atunci.Le-am scos doar plasticul de pe ghiveci.Stau la lumina buna si sper sa creasca si bineinteles ca astept.Nu cred ca voi avea surprize neplacute cu ele.Adica sa cada :(
 
Daca te temi ca vor cade, stropestele cu solutie speciala pentru prevenirea caderii rasadurilor, fie previcur fie alta solutie speciala. E posibil sa nu-ti cada totusi plantutele. Eu, anul acesta, am pus samanta in solutie de atonic si apoi le-am semanat in pamant de flori amestecat cu nisip.Au rasarit foarte repede si nu au cazut deloc. :oops:
 

bencze_dan

New Member
rasaduri rosii

cornelia a spus:
Hei, dar doamna inginer horticol nu vrea sa vina in forum? Hai roag-o frumos din partea noastra ca uite ne lipseste o doamna profesionista in domeniu. :)
rasadurile trebuie stropite inainte de repicare sau transplantare cu previcur energy 0,1 % 10ml la 10 l de ala impotriva Pythium-ului (caderea rasadurilor) in aceasta faza previcurul care este un fungicid creat special pt caderea rasadurilor actioneaza si ca un ingrasamant foliar asupra rasadurilor. Se gaseste la fiole (15ml)-fiola
si este in jur de 8 ron. Poti folosi mai putin din fiola. ex 1ml previcur -1l de apa,il pui intr-un pulverizator si stropesti bine bine de tot rasadurile,iti ajunge 1l de solutie. Dan ing.specialist preotectia plantelor
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
unul din ghivece.
Georgica te asteapta si pe tine un ghiveci.Le vrei gata inflorite??? :rofl: ....trebuie numai sa spui :oops:
 

jkati

Member
gabiuta draga, pacat de atata munca si emotii cu rosiile - cherry-.puteai sa le insamantezi derct in pamant si acum aveai padure, ca la mine. au iesit si din semintele care au ramas din rosiile cazute la pamant anul trecut. rosioarele astea sunt mici dar foarte rezistente. l alanul incearca direct afara.
 

albela

Active Member
Mai tineti minte rasadurile mele lesinate de rosii cherry. Le-am plantat totusi in ghiveci si in gradina.
Cele din gradina arata asa

Cele din ghiveci au si ele fructe dar mai putine.
 
Sus