Rosia Montana, impact economic vs impact ecologic

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Nu cred ca este om in tara asta care sa nu fi auzit de Rosia Montana, mai bine spus de toata polemica iscata in urma cu ceva ani pe acest subiect. M-am gandit sa deschid un topic pe aceasta tema fiind sincer influentata de un referendum care va avea loc in Baia Mare pe data 25 iulie 2010 cu privire la folosirea cianurilor pentru expoatatia aurului.
In cazul Rosiei Montane taberele sunt impartite. Pe de parte se afla sustinatorii proiectului care vad in el un prilej bun pentru economia romaneasca, iar pe de alta parte se afla combatantii care sustin ca intreaga zona ce cuprinde printre altele un sit arheologic si un centru urban vechi cu valoare arhitecturala va fi distrusa, iar prejudiciile aduse mediului vor fi insemnate.
Iata si cateva linkuri utile:
Despre Rosia Montana http://ro.wikipedia.org/wiki/Ro%C8%99ia ... 4%83,_Alba
Salvati Rosia Montana http://rosiamontana.org/
Proiectul Gold Corporation Rosia Montana http://www.rmgc.ro/
Intrebarea mea este unde ne situam fiecare dintre noi in acest conflict de interese si ce ar trebui sa facem pentru a ne sustine si apara cauza? In acest sens eu tocmai am scris un scurt comentariu pe situl Camerei Deputatilor, o puteti face si voi daca doriti http://www.cdep.ro/informatii_publice/f ... ub?catid=2
 

irinabv

Active Member
Moderator
N-am citit link-urile, dar stiu sigur ca tot ce se face in tara asta numai pt. economia romanesca nu este :wink: Doar se vor mai imbogati niste foarte multi de pe urma asta. Asa ca sunt pt. protejarea naturii si a ce a mai ramas din istoria noastra :wink:
 

sicora fabian

Active Member
Din doua rele, trebuie aleasa cea mai putin rea!
Acum ramane la latitudinea celor de acolo sa aleaga si noi sa le sustinem alegerea: sa moara ei de foame ori sa moara natura intoxicata!
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Ei nu vor muri de foame iar natura se va intoxica.
Nu stiu zau ..........daca se va face un referendum per tara se va tine cont de opinia oamenilor.Mai ales ca multi dintre cei care ar putea participa (zic asta intr-un elan de optimism :x )fiind in masura sa si aleaga ar sti exact ce sa voteze.
Sumele vehiculate in subsolul afacerii sunt uriase si nu prea cred ca se impiedica cei care au intiat proiectul de niste situri arheologice.Le vor da cu piciorul si nici ca le va pasa.
Cit despre natura si intoxicarea ei???Hehehehehehe............. :evil:
 
Sus