Rosa foetida persiana

presco

Active Member
Un trandafir specie spectaculos. Foarte rezistent la ger.La maturitate creste foarte mare. Infloreste din abundenta dar doar o singura data pe an. Culoare galben intens. Minusuri: Florile miros urat ( a ulei ranced zic eu)
Pentru ca e un trandafir care a starnit pasiuni i-am dedicat un topic. Asa arata al meu si are 2 ani: http://casaverde.sunphoto.ro/Trandafiri/75005124 O asteptam pe Doina sa ne posteze vreo doua poze cu frumosul ei. Desi infloreste doar o data nu cred ca am sa renunt vreo data la el.
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
e un trandafir superb vechi [ inainte de 1838 ] eu inca nu il am dar l-am vazut si am ceva poze cu el :)
nu suporta taierile .
 

lucia2002

Active Member
Ma bucur pentru topicul asta, eu insami voiam sa deschid unul pentru acest trandafir, care este unul intradevar special.
Persian Yellow a scris istoria trandafirilor galbeni si cred ca din acest motiv ar trebui sa i se ierte toate pacatele.
Ca si tine Presco, nu as renunta niciodata la el...

 

ghia_don

Active Member
Foarte special..mi-a colorat gradina devreme, inaintea tuturor celorlalti trandafiri..
Chiar daca mirosul nu este unul apetisant, compenseaza prin aspect ...iar impactul pe care il are asupra privitorilor este unul "devastator" :)Povestea celui din gradina mea este putin neobisnuita..L-am vazut prezentat intr-o anumita revista si i-am scris persoanei respective ca l-as dori si eu, mai ales ca avea pui disponibili..N-am primit raspuns si cu timpul am uitat de el..Dupa doi ani am primit o scrisoare cu scuze si cu o noua oferta...pe care bineinteles am acceptat-o :D
 

lucia2002

Active Member
ghia_don a spus:
Foarte special..mi-a colorat gradina devreme, inaintea tuturor celorlalti trandafiri..
Chiar daca mirosul nu este unul apetisant, compenseaza prin aspect ...iar impactul pe care il are asupra privitorilor este unul "devastator" :)

Povestea celui din gradina mea este putin neobisnuita..L-am vazut prezentat intr-o anumita revista si i-am scris persoanei respective ca l-as dori si eu, mai ales ca avea pui disponibili..N-am primit raspuns si cu timpul am uitat de el..Dupa doi ani am primit o scrisoare cu scuze si cu o noua oferta...pe care bineinteles am acceptat-o :D
Are o poveste frumoasa trandafirul tau .
Al meu a aparut in gradina adus de mama. Il avea o prietena de-a ei si atata s-a rugat de ea, pana cand intr-o primavara i-a daruit un pui. Imi aduc aminte ca o vreme l-a pastrat sub forma unui copacel, si asa cum ai spus si tu a fost multi ani atractia gradinii.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
E un trandafir superb, nu pot insa sa-mi inchipui cat de neplacut poate fi mirosul :?
 

lucia2002

Active Member
gradinar1 a spus:
E un trandafir superb, nu pot insa sa-mi inchipui cat de neplacut poate fi mirosul :?
Nu stiu ce sa-ti spun...Eu personal, nu am aflat despre chestia asta cu mirosul decat de curand cand am cautat ceva informatii pe net, desi il aveam de ani buni in gradina...

Sa stii ca nu am uitat ca ti-am promis un pui. Acum el creste frumos pe langa mama lui si cand va fi timpul ti-l voi trimite.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Da, draga mea, iti multumesc :hug: :*
Ma si gandeam sa scriu in postare "in calitate de viitor proprietar" :) :) - fiica-mea mi-a zis ca i se pare culmea nebuniei gradinaresti sa-ti doresti un trandafir frumos care miroase urat :rofl: :rofl:
 

lucia2002

Active Member
gradinar1 a spus:
fiica-mea mi-a zis ca i se pare culmea nebuniei gradinaresti sa-ti doresti un trandafir frumos care miroase urat :rofl: :rofl:
Sa stii ca fiica ta este foarte spirituala, demult nu am mai ras cu atata pofta!
 

ghia_don

Active Member
Fetelor, nu va faceti griji, mirosul lui nu se simte de la distanta, ci doar daca bagi nasul in el .. :D
 

adrianam

Well-Known Member
E foarte frumos, si eu il am la inima de ceva timp! Dar tot din cauza mirosului am tot amanat!
Cam cat dureaza perioada de inflorire si in ce perioada?
Florile se scutura singure sau arata urat si trebuie curatate ca sa arate bine?
 

carla

Active Member
Multumesc si eu !
Si foetida mea plantata in toamna are unica ramura maro, acum m-am mai linistit :D
 

gabrielais

Active Member
si a mea e maro (tot in toamna plantata), insa are un mugure mare si verde care a ramas intact peste iarna...asa ca nu m-am ingrijorat ;-)
 
Sus