Rodiul

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Rodiaeste mentionata de doua ori in Cantarea Cantarilor"Doua jumatati de rodii par obrajii tai sub valul tau cel straveziu"Cantarea Cantarilr 4,3
Rodii,uneori numiti si meri,evocati adesea impreuna cu via,sunt o frumoasa podaba a naturii primavaratice:"Maine hai la vie sa vedem :de-a dat vita de vie,merii de-au inmugurit,de-s aproape de-nflorit!Cantarea Cantarilor 7,13.
Mustul de rodii este o bautura gustoasa-Cantarea Cantarilor 8,2.
Poalele vesmantului marelui preot erau impodobite cu rodii multicolore brodate.Capitelurile celor doua coloane care faceau parte din porticul templului erau impodobite cu doua sute de merisoare sculptate.IIIRegi 7,18-20.

(aceasi sursa)

RÓDIU1, rodii, s.m. Arbust mediteranean ornamental, cu frunze lanceolate, cu flori roşii şi fructe comestibile; rodier (Punica granatum). – Din rodie. Dex

Rodiul este un arbust din familia punicaceelor, creste in special in zona mediteraneana, este iubitor de caldura si adapost.
Rodiul este spinos si are frunze lucioase, lanceolate, inaltimea sa obisnuita fiind de maxim cinci metri. Florile, in numar mare, au culoarea rosie, fiind deosebit de frumoase. Din acest motiv, rodiul este o planta ornamentala si mai este cunscut si sub numele de granata. Fructul este sub forma de baca globuloasa, culoarea poate fi de la galben intens la rosu aprins.
Sfatul medicului-dictionar de plante medicinale
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus