Risipa de apa

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Chestia e ca fiecare spunem aici din auzite. Noi personal nu stim cu siguranta. Perioade (cicluri ) mai calde sau mai reci au tot fost in ultimele 2000 de ani si lumea s-a adaptat.
Treaba e ca "incalzirea globala" sau "racirea globala" vor fi folosite ca pretext de manipulare... in asa fel incit sa se poata stoarce mai multi bani pe taxe, produse "green" si alte asemenea "momeli".
Schimbarile care se produc insa nu sint numai de natura industriala ci si solara sau cosmica. Asa cum eruptia unui vulcan major poate schimba clima intr-o anumita masura asa si eruptiile solare pot a o schimbe.
Exista profetii ale ameridienilor care spun ca "soarele va deveni mai fierbinte"...si asta e posibil sa se intimple acum.... printre altele.
Procesele de topire a ghetzarilor de pe munti sint insa monitorizate si vizibil accelerate... vezi prezentare lui Al Gore.
Nu stim insa daca topirea ghetzurilor va face sa se incalzeasca planeta sau o va face mai umeda si mai racoroasa.. dar schimbari cu sigurantza se vor petrece si variatile vor fi accentuate.
Probabil planeta are un sistem de autoreglare pe baza calotelor glaciare si ceea ce vedem acum este functonarea acestui sistem. ...
Nivelul marilor poate creste in continuare si circuitul apei in natura sa fie modificat ca localitate si intensitate.
 

mg

Member
Re: AP

sicora fabian a spus:
Nici in efectul de sera si subtierea stratului de ozon nu credeti?
Nu ca nu exista dar sint fenomene normale . Daca miine erupe un vulcan , eruptie catastrofica , stiti ce se va intimpla ???? Atunci pe cine veti da vina ???
 

sicora fabian

Active Member
AP

In cazul unei megaeruptii sau ciocnirea cu un meteorit de mari dimensiuni, nu cred ca voi mai fi in stare sa mai dau vina pe cineva(desi, cu siguranta as gasi un vinovat)!
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Re: AP

sicora fabian a spus:
In cazul unei megaeruptii sau ciocnirea cu un meteorit de mari dimensiuni, nu cred ca voi mai fi in stare sa mai dau vina pe cineva(desi, cu siguranta as gasi un vinovat)!

Pina se va intimpla asa ceva... se pot intimpla eruptii mai multe si mai mici cu relativ acelasi efect, diverse accidente de exploatare a petrolului (sondele irakiene au ars pentru luni intregi in timpul razboiului) si milioane de tone de carbune pe zi sint arse in tari ca China, India sau SUA ... in furnale.
Cu toate aceste evenimente, totusi viatza continua chir daca mai greu.

Totusi toate aceste chestii nu inseamna neaparat ca sint mai puternice ca influentza decit influentzele solare sau cosmice, pt ca acestea sint la cu totul alta scara.

O paranteza referitoare la influentzele cosmice, pe linga influentza asupra mareelor (apei in general) din punct de vedere al gravitatiei.. exista si o influentza asupra structurilor energetice ale pamintului si asupra magmei si climei.

Aparent centrul fiecarei galaxii este o gaura neagra si gravitatia pe care o exercita este cea care tine ansamblul de corpuri ceresti in jurul ei.
Se pare ca in decembrie 2012 centrul galaxiei noastre, soarele si pamintul se vor alinia.
Nu stim ce efect va produce gravitatia combinata asupra apei si pamintului si climei dar s-ar putea sa fie majora.
 

Yanquapin

Member
MG,
elitele urbane sunt adunaturi de oameni simpli ajunsi, ceea ce inseamna ca tot oameni simpli au ramas. Si cum zici tu, adopta noi "religii" dupa cum e trendy. Sa-i lasam cu ale lor...
Si cu manipularea sunt de acord- poti "demonstra" orice la ora actuala, cu ajutorul tehnologiei, in contextul coruptiei globale. Dar eu i-as intelege mai degraba pe cei care vor sa demoleze teoria incalzirii globale- marile companii petroliere, in special, dar nu numai- ca ar recurge la astfel de ticalosii si manipulari ale opiniei publice. Ei au interesul si nu "verzii". De aceea, sunt mult mai circumspect cand apar "studii" care infirma teoria incalzirii.
Cum e cazul si aici- ce pot eu sa verific din articolul ala? NIMIC.
Ce-mi ramane? Bunul simt, constatarea directa si... "follow the money"- acest "cherchez la femme" actual.
As fi curios unde sunt zonele alea care acum inverzesc, simultan cu desertificarea altora! Ca or fi fost niste inundatii in sudul Saharei si alte fenomene de aceeasi factura, asta nu inseamna nimic. Sau, eventual, ca sunt perturbari. Nimic nu arata ca zonele alea vor deveni paduri tropicale, ci doar deserturi in care anomaliile au devenit mai frecvente. Fauna si flora nu se vor schimba, ba chiar vor suferi pe termen lung. Nici alta fauna si flora nu se va instala pe termen lung, fiindca nu au adaptarile necesare.} => reducere de biodiversitate.
Comparatia cu vulcanul nu e un argument- e o evidenta stihie a naturii... Eu stiu doar ca avem o matrice a anotimpurilor zarghita rau de tot fata de cea de acum 20-30 de ani. Si daca degradarea va deveni exponentiala, termenul "dezastru" nu va fi deloc exagerat.

Popgeo,
Eu nu sunt adeptul lui "fiecare face ce vrea". E doar o replica finala atunci cand nu mai am replica. Sunt adeptul conservarii, a interventiei minime, al semi-nomadismului ca mod de viata. Citadinul care sunt incearca macar sa nu suga sangele pamantului, sa nu-l otraveasca si sa nu-l insulte prin egoismul unor fitze aberante. Fac ceva umbra pamantului, dar incerc sa fie cat mai mica.
Eu nu mai pot sa pun furtunul pe plante- desi o fac uneori pentru a le salva, cand nu mai am de ales- de cand am vazut primele secete in timpul carora eram deja fiinta constienta: 2000-2002. Pe cei cu gazon mereu verde ii consider- cer iertare anticipat tuturor celor care se vor simti atacati, nu am intentia asta- lipsiti de responsabilitate sau macar neinformati, intr-o anume masura. Nu-i condamn pe cei care nu au inteles- pentru fiecare exista ziua in care realizezi ceva pentru prima oara- ci pe cei care practica stilul "fac ce vreau, ca doar nu fac pe banii tai".
Pe un forum citeam cum un american de treaba observa chinul palmierilor lui de pe marginea laculetului propriu: sufereau mereu cand cretinii aia de la maintenance veneau sa tunda gazonul si sa ierbicideze, si-i stropeau MEREU- desi le atrasese atentia! Micutii reveneau mereu, demonstrand taria speciei, dar omul era pissed-off pe tipii aia de la service... parca vorbea cu peretii!
Acum sa analizez eu: pai bine, ma inconstientule/nemernicule, tu iti permiti nebunia/aroganta de a erbicida regulat malul amaratului ala de lac?? Ce legatura are omul ala cu realitatea?? Ce stie el in afara de gazonul ala tip mocheta, cu solul plin de otravuri si fertilizanti, udat abundent? Vrea verdeata bietul om... deci iubeste natura, ca de-aia simte nevoia asta...
Eu zic ca vrea pe dreaq, nu iubeste iarba, ci doar ideea de gazon tuns, pe care mintea lui ingusta o percepe ca pe un semnal din subconstient legat de prosperitate, asa cum are orice om care se respecta: casa frumoasa si gradina verde. Frumos si duios, desigur, dar pe'afara-i vopsit gardu', inauntru-i leopardu'...
Mai rau e ca nu trebuie sa fie nici cretin, nici nemernic, eroul asta al nostru. Poate fi un om obisnuit, ca oricare din noi, care, prins de centrifuga grijilor zilnice, sa nu aiba timp/energie sa se mai gandeasca la altceva cand vine acasa, si sa traga repede sezlongul si sa stea sa admire perfectiunea gazonului "la linie", gandind "ia uite spicele alea acolo in colt- pentru ce le dau eu banii baietilor aia de la maintenance?" si aici sa se opreasca cu cugetarile.
Una e "Nu stiam!!" alta e "Si fix in cot ma doare! Ca doar o viata am! Si uite-acus ma duc sa-mi ambalez gipanul si sa dau o fuga sa fac o baie in mare, si pana diseara ma intorc! Asta asa, sa-i sec pe astia cu global warming si consumismul distructiv!" Ca am citit si ascultat si de'alde astia- indivizi de succes care se cred reincarnarile umane ale lui Tyrannosaurus rex pe pamant... ei lupii si fraierii oile. Lupu' are parte, oaia are moarte. Vai steaua lor de predatori pragmatici...
Scuze pentru stilul acru- cred ca e de la caldura. Eu fiind un tip dulce de obicei :rofl: si cunoscand faptul ca glucidele fermenteaza tare de tot pe caldura, poate mi se va ierta...
 

irinabv

Active Member
Moderator
Hai sa fim seriosi. Problema vine de la poluarea la scara industriala , de la numarul mare de masini, care slava Domnului vad ca s-au mai redus, nu de la Badea Gheorghe care isi ierbicideaza si el 500 m2 de gazon. Dar acum e o moda sa fii ecologist, eco, bio si alte mondenitati de-astea. Eu zic ca bunul simt e suficient. Nici eu nu-mi las apa sa curga la robinet degeaba, dar daca tot mi-am ales sa am flori, le ud, n-o sa stau sa ma uit la ele. Altele sunt resursele de energie care sunt pe moarte acum, nu apa. Vorba lui Mircea, apa e cu circuit inchis :) Si ca sa vedeti ca-mi pasa, noi avem acasa panouri solare pt. curent si o mica eoliana de pe vremea cand nu aveam curent. Acum avem curent, dar tot mai folosim suplimentar si panourile pt. becurile si electrocasnicele care nu consuma mult, mai ales vara.
Astept rosiile in cap :rofl:
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Yanaquapin,

Sint de acord in foarte mare masura cu cea ce zici. Responsabilityatea fatza de generatiile viitoare si de ceea ce le lasam lor a fost inlocuita probabil intr-o generatie sau doua de mentalitate "doar nu o fac pe banii tai"... asa cum respectul fatza de viatza, natura si mediu a fost inlocuit de exploatare fara jena.
Gazonul verde si tuns insistent , dat cu pesticide, ierbicide ai alte asemenea "binefaceri" reflecta din pacate nivelul la care oamenii (altfel poate de buna credinta) au fost prostiti de industria de profil doritoare a unui trend care sa aduca profit... impunind un standard estetic mai degraba decit un standard de naturalete si sanatate.
Acest standard estetic din pacate costa atit din punct de vedere al resurselor cit mai ales din punct de vedere al sanatatii...


Irinabv,

Problema nu e cu nea Gheorghe care isi ierbicideaza 500m2 de teren, ci milioanele de nea Gheorghe care isi ierbicideaza terenul pentru ca au fost prostiti de cineva sa o faca in felul asta...folosind un model putin viabil dar scump si nenatural..si mai ales nesanatos, atit pt mediu cit si pt om.
Conceptul de gospodarie cit de cit autonoma care a permis viatza inainte de epoca moderna este foarte viabil si azi dar din pacate modelul respectiv este folosit in majoritate doar in situatii unde este esential.
Concret, nimeni nu spune sa nu ai o gradina plina de flori pe care sa io intretzii cum trebuie..... treaba e atunci cind ai multi oameni facind acelasi lucru... si asta epuizeaza resursele locale si da o directie de declin in ceea ce priveste resursele sau mediul.
Daca ceea ce face grupul mare de oameni nu duce in declin mediul...in general e benefic. Gazonul dupa mine e una din chestiile care nu sint benefice daca e cultivat cu chimicale si tinut artificial verde peste perioadele secetoase.
Echilibrul naturii e bine sa fie urmat cu grija si lucrurile sa nu fie fortzate.
 

Yanquapin

Member
Irina,

elitele urbane sunt adunaturi de oameni simpli ajunsi, ceea ce inseamna ca tot oameni simpli au ramas. Si cum zici tu, adopta noi "religii" dupa cum e trendy. Sa-i lasam cu ale lor...
... din care ar trebui sa rezulte ca putin imi pasa de moda de a fi "ecologist, eco, bio si alte mondenitati de-astea". Eu sunt ecolog de meserie, desi am ales sa vand pesti la Hornbach pentru un salariu mai bun. Dar nu-mi trebuie diploma- care se poate lua uite-asa de usor azi, ci... exact bunul simt, de care spuneai tu, ca sa constat niste realitati. Am o vorba: eu am facut facultatea, nu ea pe mine.
E grav ca oamenii privesc probleme ca acelea despre mediu- care implica responsabilitate si cumpatare, lucruri neplacute celui care a fost conditionat sa devina consumator- ca pe mofturi, mode, mondenitati. Daca asa le vezi tu, revin la replica mea veche: faca fiecare ce-o vrea... Daca te asteptai la rosii :? ... nu stiu... daca sunt produse cu chimicale, nu le voi cumpara; daca sunt bio-eco, e pacat sa dau cu ele dupa oameni- le mananc eu :rofl: . Asa incat discutia ramane fara rosii.

Nu poti vorbi de un factor, daca ii neglijezi pe ceilalti. Apa e cu circuit inchis, dar circuitul asta e compus din alte mici circuite care au trasee si periodicitati clare, incluzand si ceea ce noi numim hazarduri. Ce se intampla insa acum este o crestere a numarului de hazarduri. Normal ca apa disponibila acestui circuit va ramane aceeasi, ca doar n-o fugi in spatiu, dar circuitul a luat-o deja razna.
Despre badea Gheorghe: ce-ar fi daca ar incerca sa inteleaga ceva din lumea in care traieste in loc sa o aranjeze din cazma dupa felul in care i se sopteste de catre cei care fac "moda"? Ia uite, nu cumva e tot o moda sa fii sceptic? Moda lansata de cei care au beneficii din industrii poluante? E si mai trendy sa fii contra unui trend!!
Cred ca nu l-ar durea prea tare pe badea Gheorghe efortul de a intelege... si ar descoperi ca nu ar mai avea tantari daca nu ar mai erbicida malul baltii, de exemplu. N-ar mai crapa pestii care consuma larvele tantarilor. Si de aici ar capata gustul de a deveni abil si istet, apoi econom si responsabil. Si va prinde si imaginea de ansamblu, si va veni si pe forum sa scrie ca sa convinga oamenii :) .

Popgeo,
Eu personal, putinele albine ramase, buratecii, padurea, panza freatica si multe alte entitati vii si nevii, iti multumim pentru sustinerea punctului nostru de vedere comun :wink: .
 

mg

Member
Toata ziua mi-am promis ca ajuns acasa voi da un raspuns .... Ma limitez totusi la a spune ca pledoaria pentru apa este ridicola si simplista , nu are legatura cu viata reala sau civilizatia . Daca ar fi dupa opinia colegului ar trebui sa ne omorim singuri pt a nu distruge planeta ! :?
 

Yanquapin

Member
MG, bine ca te-ai limitat, ca azi am avut deja o disputa aprinsa pe tema unor... gunoaie- se pare ca rezonantele sunt realitati subtile, care influenteaza clar destinul nostru.
Si eu ma limitez a nu descrie categoria celor cu care am intrat in conflict azi, pornind tot de la teme ecologice- ti-as fi intors din plin complimentul in felul asta...
Ma socheaza faptul ca trebuie neaparat sa fie afisate superior fatete deloc agreabile ale unor personalitati spinoase, care ar dori sa desfiinteze prin replici acide un interlocutor care nu a gresit cu nimic afara de abordarea unui subiect, o problema despre care tu insuti, intr-un mod ridicol de simplist, nu ai de spus decat ca nu merita discutata. E doar un biet subiect pe un forum, MG, dar si la anvergura asta merg pana in panzele albe sustinand ca e corect. Dar nu te-as fi insultat nici grosolan, nici "subtire", asa cum ai facut-o tu.
Daca dau de persoane ca tine, fireste ca nu mai insist, si afisez acel- deja ingrijorator de des folosit- "faca fiecare ce-o vrea"... si "dupa voi, potopul".

Daca ar fi dupa opinia colegului ar trebui sa ne omorim singuri pt a nu distruge planeta !
... asta arata ce fel de mentalitate ai- sunt doar doua, dupa un anume criteriu- si sunt constient ca nu avem teren comun, sunt diametral opuse: cei care considera ca pamantul le apartine, si cei care considera ca apartin pamantului.
Fara sa vreau, sincer, sa te insult, ne putem suprapune cu doua (desi recente ca forma) arhetipuri: americanul brutal de pragmatic, om serios care nu are timp de tampenii ridicole si simpliste, fiindca timpul costa bani, si indianul care vede cum albul ii distruge pamantul, se si autodistruge inconstient, alb pe care nu-l poate opri si-i explica nimic... indian caruia nu-i ramane decat gardul rezervatiei si practicarea agriculturii de subzistenta.
Vrei ceva mai apropiat? Bine... Roma, pretins civilizata, protoconsumista, fata de Dacia- o natie si o cultura pe care nu au inteles-o, nu i-a interesat s-o faca, si cu care nu se comparau dpdv al intelegerii rafinate si cunoasterii naturii. Asa ca nici macar nu au considerat ca merita sa conserve ceva din cultura invinsilor.

Si da, va omorati singuri, si nici macar nu salvati planeta - sa rad sau sa plang?? Cred ca e de plans, fiindca implicit vom crapa toti odata cu planeta ...
Retoric, spun ca as fi foarte curios sa aflu ce definesti tu prin civilizatie si la ce te referi cand vorbesti despre viata...
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Mg... viatza, fiintzele si mai ales apa sint tratate cam prost de oamenii civilizati. Din pacate deja ne omorim singuri de decenii... dar acum o facem accelerat. Si cea mai evidenta resursa care preia toata otravurile si deseurile civilzatei actuale este APA !!! baza vietzii...

Pledoaria e simpla si poate fi facuta simplist ca sa fie pe intelesul tuturor:

Natura, mediul , animalele, plantele si mai ales apa.... toate sint vii, toate simt si sint inteligente toate sint vitale pt viatza omului, ne sint transmise mostenire de mii de generatii si trebuie tratate ca rudele si profesorii nostrii .. cu respect si grija.
In schimb civilizatia actuala a ajuns sa jefuiasca, otraveasca si exploateze toate aceste resurse fara de care viatza NU POATE EXISTA, in numele profitului.
Am ajuns sa mincam alimente cu multe toxine si sa bem apa cu toxine pt ca profitul si imbogatirea a ajuns refrenul curent si omenia (grija pt oameni si natura) a fost detronata de oamenii care se pretind "civilizati".
Aproape orice aborigen din Amazonia, Australia, Oceania e mai civilizat si mai cu bun simt decit actualii "oameni civilizati"... pt ca in general nu distruge natura ci o foloseste in mod sanatos si nu barbar (creind dezechilibre uriase).

Am sa iti spun doua proverbe, poate iti dau de gindit:

Cind va fi taiat si ultimul pom, ai sa intelegi ca nu poti minca bani.

"Maretia unei natiuni si progresul ei moral pot fi judecate prin felul cum isi trateaza animalele" Mahatma Gandhi

Eu as generaliza si as spune...Maretia unei natiuni si progresul ei moral pot fi judecate prin felul cum isi trateaza natura si resursele lasate mostenire de inaintasi. (evident include si animalele).

In mod cert civilizatia actuala, bazata pe "profit maxim" are o mentalitate nesanatoasa in legatura cu natura, si salbaticia cu care exploatam resursele se va intoarce impotriva noastra. Deja se vede din felul in care se manifesta furtunile si extremele climatice.

Cu scuzele de rigoare MG... cred ca trebuie sa observi mai bine lumea din jurul tau si sa vezi daca directia civilizatiei actuale e foarte departe de a pastra echilibrul vietii pe pamint sau nu.
Cind tehnologia si stiinta sint rupte de respectul pt NATURA si VIATZA ai o mare PROBLEMA!!!.. indiferent cite nave spatiale ai sau calculatoare sau avioane.
Cea mai de baza regula de viatza: respecta viatza!!!.. pt ca ce nu poti creea nu e treaba ta sa distrugi .
 

mg

Member
Yanquapin a spus:
MG, bine ca te-ai limitat,....... Dar nu te-as fi insultat nici grosolan, nici "subtire", asa cum ai facut-o tu..
Dvs vedeti undeva insulta in ce-am scris eu ???? Eu n-am spus decit o parere tocmai pt a evita polemici care s-ar fi insirat pe pagini intregi . Eu am parerea mea despre subiectul in cauza si sint multi altii care gindesc ca mine . Asta nu inseamna ca sintem impotriva naturii , distrugatori , etc , etc .... De ce trebuie ca realitatea dvs sa fie si a mea ????
In tot cazul mie mi-a fost suficient sa citesc despre categorisirea celor care tund si uda gazonul ....
Sa stiti si ca barbieritul sau spalatul poate fi o risipa importanta de energie ...si asta nu este poanta sau misto ci realitate . Aici ce mai propuneti ???
De campania " faceti pipi la dus " ati auzit ????
Imi pare rau dar este simplist a privi totul ca pe o risipa ! Eu asta o vad cheia evolutiei ! :wink:
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Yang eu te stiu de pasionat pana in dinti, dar nu mai cocota stacheta asa sus. Riscam sa ne rupem dintii si sa ne spargem capul.

Eu zic ca situatia trebuie abordata cu moderatie.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
mg a spus:
cornelia a spus:
Domnilor va opriti unde trebuie, da?
......... va intreb si pe dvs , am jignit eu cu ceva ????

Am sa raspund eu la aceasta intrebare:

Cred ca jignirea exista, chiar daca nu este directa. In momentul in care omul se straduieste sa isi prezinta punctul de vedere argumentat si deloc simplist si tu il numesti ridicol si simplist in loc sa iei argumentele unul cite unul si sa le demontezi argumentat si in cuvinte moderate, asa cum ar trebui sa fie spiritul discutie, si faci o afirmatie cam in doi peri e cam jignitoare treaba.
Discutiile in contradictoriu sint bine venite...dar evident trebuie sa nu depaseasca anumite limite.
Una din limite a fost depasita atunci cind il cataloghezi pe cineva negativ, spunind despre felul in care argumneteaza ca e ridicol si simplist. Puteai sa spu eventual ca modul lui de a pune problema nu este cel mai bun sau cel mai pertinent si apoi sa justifici cu argumente.... asa ca intre "Gentlemen".
Discutia poate fi oricit de detaliata si firul poate fi despicat in 1000 daca se poarta cavalereste.

Am sa incep eu cu scuzele si invit sa imi urmeze exemplul cei care au participat la aceasta discutie.
Daca am deranjat pe cineva prin cuvintele mele imi pare rau, imi cer scuze. Nu asta a fost intentia.
Discutia despre principii poate fi aprinsa... dar fara chestii dure ca nu noi facem legile in lumea asta.
 

Yanquapin

Member
Moderat am fost mereu, Cornelia! Exista insa cazuri in care "moderat" inseamna 1000*C, dar sa nu masuram temperatura intr-un singur punct.

MG, nu are rost sa ne formalizam cu "dvs"- in felul asta pui bariere fara rost si imi sugerezi ca sunt needucat fiindca imi permit sa vorbesc asa cum o fac. Da, m-am simtit jignit- si ma mira ca nu accepti sau realizezi asta- dar nu e o tragedie, e doar un misto discret pe un forum!! Nimeni nu moare din asta.

Barbieritul? As propune ceara, care poate fi refolosita de multe ori, si e si "bio".
Spalatul? Chiar risipa! Cand ploua e de ajuns! De ce sa indepartam fara mila mirosurile naturale, cu feromoni care atrag femele fertile/ masculi feroce, dupa caz? This is madness! De aia acum masculii feroce (sau nu) incep sa atraga alti masculi feroce (sau nu) :eek: ! De aia sunt atatea divorturi si nepotriviri- oamenii isi mascheaza/indeparteaza mirosul natural si asta conduce la alegeri gresite ale partenerului!
Campania "pipi la dus"?? Stiti cumva si cine a avut ideea pentru prima oara? Nu? Acum stiti!
:rofl: :rofl: :rofl:

Nu are rost sa ne ciocnim- eu sunt arhetipal reptila, cel care nu a vrut sa renunte la solzi ca sa se adapteze mai bine, tu esti mamiferul, cel care a schimbat totul in jur si la el insusi, pentru a cuceri lumea. Astia suntem, nu vom fi niciodata pe aceeasi frecventa. Nu inteleg cum vezi, nu intelegi cum vad.
Problema e ca exista o realitate adevarata, dincolo de cum o vedem noi. Ma tem ca ar trebui sa tindem mai mult spre conservare in momentul asta- dupa ce-o trece hopul, liber la progres, daca asta sustii. Ca evolutie nu e categoric.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Ok.. Yanaquapin, chiar daca cred ca ai dreptate te rog sa modifici drastic ultimul post si sa imi urmezi exemplul. Hai sa incercam sa fi mai putin caustici, mistocari sau alte feluri mai putin pozitive...
Aveti amindoi pina miine sa scoateti din posturile voastre referirile sau catalogarile la celalat... daca nu sint facute pina la ora 1:00 AM le moderez eu.

La o adica pot deschide un topic "principii sanataoase" unde putem sa discutam in detaliu ceea ce credem ca e benefic sau negativ in atitudinile unuia sau altuia dintre membrii in limitele decentei in limbaj.
 
Sus