Rhipsalidopsis

tzep

Well-Known Member
Moderator
MONIS a spus:
eu mai am doar roz...cel rosu nu a vrut sa supravietuiasca...cel roz a fost plin de flori si are 2 ani..insa creste destul de greu...nu i-am schimbat deloc pamantul si chiar ma gandesc ca ar trebui..
Pai, pregateste-l si pe el de primavara, in "asternut curat si pufos" sa vezi ce-o sa se bucure si-o sa-ti multumeasca! :idea:
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Nu e musai ca ghiveciul sa fie mai mare, decat daca radacina s-a dezvoltat mult de tot, planta este mare, dar e obligatoriu ca substratul sa fie drenat corespunzator. Daca ghiveciul e prea mare, acum planta o sa "fie ocupata cu umplerea lui" nu cu infloritul. :wink: :)
 

kerkyra

Well-Known Member
Ia uitati ce mi-am luat azi din Kaufland

Si la mine la un lastar cu boboc frunza pare cam stafidita. Oare de ce?
 

danya

Active Member
Superb!!! N-am mai vazut portocaliu! :visator: :visator:

Poate ne spun specialistii dc se stafidesc frunzele.
 

magda

Active Member
Moderator
Isi revine, mai greu dar pana la urma da.Pui mana pe pamant - daca e prea umed, astepti cateva zile pana se usuca la suprafata, daca e uscat uzi putin. In cazul in care planta este plantata in turba cantarest ghiveciul, daca e usor pui apa, in caz contrar nu.
 

kerkyra

Well-Known Member
Am mai multi lastari de ripsi de culori diferite si i-as pune intr-un singur ghivecel, astfel incat sa formeze o plantuta multicolora. Recunosc ca nu este ideea mea, cineva se gandea sa faca asa cu schlumbergera, chiar plante mai marisoare. Era chiar o discutie daca nu cumva s-ar "amesteca" cumva culorile. A incercat cineva? Pe langa efectul frumos, as face si economie de spatiu :D
 

mimish

Active Member
Eu am cumparat unul vara trecuta. Nu stiam ce culoare este. Azi au inceput sa i se deschida florile! Imi e tare drag!
 

kerkyra

Well-Known Member
Eu am vazut saptamana trecuta la Kaufland, din cei micuti, cum am luat anul trecut. Mai erau cativa rosii, cand am trecut eu.
 
Sus