Resursele naturale si gestionarea lor chibzuita.

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
As dori sa incepem acest topic, in asa fel incit sa avem posibilitatea sa gasim si expunem informatii pertinente referitoare la ce putem face si ce trebuie sa intelegem in legatura cu ceea ce vine de la natura si cum sa traim intr-un mod echilibrat cu resursele care ne sint date in mod natural .

As dori de asemenea sa se participe la formularea obiectivului pt acest topic si sa il facem sticky.

Ca idee nu trebuie sa redescoperim roata, acest tip de abordare e probabil vechi, de cind s-a observat ca anumite resurse nu sint nelimitate.
Unul din obiectivele noastre ar fi sa gasim modele reusite in viatza reala si sa povestim despre ele. Apoi sa punem capa la cap cele mai bune si intelepte idei, abordari si atitudini care sa produca o schimbare in bine.

Intrebare cheie:

Ce trebuie sa facem cind vedem ca anumite resurse incep sa devina insuficiente ?

Ca idee iata o prima expresie care sa dea o directie subiectului.

:idea: Resursele pamintului/zonei nostru/noastre sint vitale, nepretuite si limitate si trebuie folosite cu intelepciune si echitabil. :idea:
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
In lucru..

Povestea Rajastanului si a schimbarii aduse de Rajendra Singh

O poveste cu morala dar mai ales cu multa semnificatie din punct de vedere al comportamentului omului fatza de natura si mai ales de diferenta pe care o poate face un om cind adopta atitudinea si actiunea corecta.


Rajastanul.. o provincie cu resurse putzine, dar mai ales cu putzina apa.
Probabil locuita din timpuri stravechi si probabil cu o clima propice pina in timpuri relativ apropiate.

Captatoarele de apa:

Rajendra Singh a terminat universitatea in
 

sicora fabian

Active Member
AP

Sincer, Popgeo, nu inteleg ce vrei sa spui . . .
Parca m-ai bagat in ceata si nu stiu daca vrei sa gasesc o cale de iesire ori sa caut o solutie de a dispersa negura!
Tu esti tot in ceata, cu mine, ori stai afara si astepti sa vezi ce voi face?
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Fabian e in lucru... Am sa o detaliez pina la sforsitul anului.. dar daca stii engleza in mod rezonabil poti sa o gasesti pe intenet inainte de a o termina eu..
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
10 antigripali naturali

Renuntati la medicamentele si vaccinurile ineficiente impotriva gripei si paziti-va de aceasta pe cale naturala, ne sfatuieste Dave Grotto, autorul publicatiei “101 alimente care iti pot salva viata”.

Grotto prezinta 10 alimente bogate in nutrienti si vitamine necesare pentru a ne apara de gripa.

Ciupercile

Aceste alimente poseda doua arme importante de care avem nevoie in sezonul rece: seleniul, care ajuta la intarirea sistemului imunitar si beta-glucanul care este un tip de fibra antimicrobiana care ajuta la activarea celulelor care gasesc si distrug infectiile.

Usturoiul proaspat

Alimentele puternic mirositoare precum usturoiul contin substante fitochimice active care au proprietatea de a ne feri de bolile contagioase, precum gripa. Usturoiul este cel mai puternic antigripal natural cunoscut. De aceea expertii ne recomanda sa consumam zilnic doi catei de usturoi.

Somonul

Somonul este foarte bogat in vitamina D (12-20 micrograme la 100 g). Un studiu demonstreaza ca un nivel scazut de vitamina D in organism favorizeaza contactarea unei infectii respiratorii.

Ceaiul

Cercetatorii de la Universitatea Harvard au descoperit ca daca bem 5 cesti de ceai negru pe zi ne intarim de 4 ori mai mult sistemul imunitar.

Iaurtul

Organismele probiotice din iaurt maresc numarul bacteriilor brune din organism care ne protejeaza de infectii. Acest aliment ne protejeaza de racelile de sezon.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra, spre deosebire de alte gustari dulci, este foarte sanatoasa, spun expertii. Acest aliment are un continut foarte bogat de cacao care sporeste abilitatea sistemului imunitar de a se apara impotriva infectiilor..

Stridiile

Zincul este foarte important pentru sistemul imunitar. O stridie medie asigura necesarul de zinc pentru o zi..

Migdalele

Aceste alimente sunt foarte bogate in vitamina E care poate reduce riscul de a capata o raceala si de a dezvolta o infectie respiratorie, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Tufts. Pentru a ne feri de raceala trebuie sa consumam o portie de migdale pe zi in sezonul rece.

Capsunile

Unele studii arata ca acest aliment poate reduce semnificativ intensitatea si durata unei raceli sau a unei gripe, deci nu strica sa incercam.

Cartofii

Beta-carotenul imbunatateste imunitatea corporala. Este esential in dezvoltarea celulelor sistemului imunitar si ajuta la neutralizarea toxinelor daunatoare.
 
Sus