Danero offtopic am cumparat seminte de fragute o sa le plantez in strat inaltat gen sepp holzer. De abia astept sa vad daca iesdanero2004 a spus:Cu placere :marfa:
Danero offtopic am cumparat seminte de fragute o sa le plantez in strat inaltat gen sepp holzer. De abia astept sa vad daca iesdanero2004 a spus:Cu placere :marfa:
"Bunicutza" o sa-ti arate miine dimineAta Ardei din seminte in rasad RECE !anknic a spus:e al treilea an de cand ma chinui cu rasaduri de pervaz in casa merge...nu pot sa spun ca nu m-am chinuit un pic, da' pot sa spun ca am avut rosii in gradina coapte cand scotea lumea prima recolta de solar. samanta germineaza si brusc nu ii mai trebuie decat umiditate si caldura, ii trebuie lumina multa. eu merg cu ele la extrem, ca imi dau seama ca le trebuie lumina mai multa decat le dau, da' inca nu le-am atins se pare limita minima
si daca le pui tu pamant care genereaza 70 grade langa radacini...o sa vezi ca mor subit. si...exista rasaduri viguroase cu neoane de 500 wati, nu conteaza cati wati au neoanele, conteaza cum bat si pt.cate rasaduri
teoria rasadnitei calde ti-o poate face orice bunicuta, sa mergi cumva mai departe e greu.
Eu am o grădină în afara orașului și locuesc în apartament. Dacă aș avut situații ideale situația ar fi fost alta. A trebuit să apelez la lumini artificale pentru a crește răsadurile. Nu pot să îmi fac răsadniță în dormitor. Deci înțelege că pentru unii mai sărăcuți crescutul sub lumini artificiale reprezintă singura alternativă funcțională. Nu îmi place modalitatea pentru că nu este ecologică.dan_6393 a spus:Si pana una alta, poate ne arati si noua la cate frunze au ajuns rasadurile tale timpurii !!
unde e scris ca in jurul tulpinii? scrie ca se pune in jurul rasadnitei! 10 cm de pamant le ajunge, nu apuca sa ajunga la balegar ca le transferi in gradina! e vorba de rasaduri! rasadurile se iau si se pun apoi in gradina...e cred ca faci niste confuzii clare de termeni. ala nu ca as tine eu neaparat teoria rasadnitei, da' 2 ani la rand am facut-o in gradina...dan_6393 a spus:Cu parere de rau, dar esti pe langa ! Punand balegar in jurul tulpinii vei arde planta !
O reteta de la "Bunicutza':- Fertilizarea cu gunoi de grajd ( vaca) = 1 parte balegar si 10 parti APA !
Aceeasi proportie se respecta si daca folosesti maceratul de urzica pe post de fertilizator !
In privinta celor 10 cm, ai in vedere ca rasadul de tomate se ingroapa pana peste primele 2 frunze. La 10 cm inseamna ca trebuie sa ii intorci radacina catre in sus !
ca imi pierd rabdarea...dan_6393 a spus:"Bunicutza" o sa-ti arate miine dimineAta Ardei din seminte in rasad RECE !anknic a spus:e al treilea an de cand ma chinui cu rasaduri de pervaz in casa merge...nu pot sa spun ca nu m-am chinuit un pic, da' pot sa spun ca am avut rosii in gradina coapte cand scotea lumea prima recolta de solar. samanta germineaza si brusc nu ii mai trebuie decat umiditate si caldura, ii trebuie lumina multa. eu merg cu ele la extrem, ca imi dau seama ca le trebuie lumina mai multa decat le dau, da' inca nu le-am atins se pare limita minima
si daca le pui tu pamant care genereaza 70 grade langa radacini...o sa vezi ca mor subit. si...exista rasaduri viguroase cu neoane de 500 wati, nu conteaza cati wati au neoanele, conteaza cum bat si pt.cate rasaduri
teoria rasadnitei calde ti-o poate face orice bunicuta, sa mergi cumva mai departe e greu.
Nu exista nici o teorie a rasadurilor calde !!! Cele 50- 70 de grade sunt date de procesul de fermentare a ingrasamaintului organic ! De asta vezi iarna umbland unii de nebuni cu tractoarele pe campuri acoperite de zapada,imprastiind gunoi de grajd de asta vidanjele din localitatile suburbane se golesc pe araturile din vecinatate. Dupa imprastierea gunoiunui, poate ai observat, se face, daca nu o aratura la 15-25 cm, macar o trecere cu grapa cu colti si abia dupa aia se seamana ! Si, nu sunt de specialitate, dar n-am auzit sa se semene floarea soarelui de exemplu, in aprilie, la suprafata solului ca sa beneficieze de LUMINA ! Sau poate folosesti numai ulei de masline ?
Cate becuri ai in sufragerie si cand ai pus ultima data mana pe un bec dupa ce l-ai stins ca sa iti dai seama ce inseamna 14 Watti in spatiu inchis?
500 watti au reflectoarele de la Apararea antiaeriana- nici macar cele care lumineaza Casa Poporului nu au atat!