rame/viermisori transparenti...

fixpix

Active Member
hello. precis s-a mai scris pe undeva de ei...
apar in ghivecele in care am pus seminte la incoltit pe balcon. la racoare.
sunt multe, foarte mici, si transparente.
astea dauneaza? adica se infrupta din semintele mele?
cu ce le pot kilari?
:roll:
 

enya

Member
am si eu la lamaiul meu niste viermisori mici albi...cum sa fac sa scap de ei?m-am gindit sa-i schimb pamintul da nu cred ca e o perioada potrivita...
 

ACHIMENES

Member
Mai Caline de ce nu ai dezinfectat pamantul inainte de a trece la treaba.. .......metoda termica.
Pulverizeaza pamantul cu un insecticid .....poate trece :rofl:
Baga repejor o poza :?
 

gabiee

Active Member
am si eu viermisori din astia , alb-transparent , mici , si mananca semintele :x , si in ghivecele care stau la caldura , nu numai la racoare
si sunt mai ales in pastilele de turba :(
 

fixpix

Active Member
pai io asa stiu ca am copt oleaca pamantul... dupa ce l-am mai amestecat cu nisip... nasol!!!

probabil nu l-am copt bine...sau aia or fi venit din alte ghivece de pe pervaz? cine stie? da is multi. asa fain stau pe pamant. si aproape nemiscati... da io tot ii vad cum respira... LOL!

pai ce poza? ca stie lumea ce is... nu ??? si nu e decat pamantul ca inca nu a iesit nimic in ghivecele alea... si tocmai in alea sunt in care am si io seminte mai speciale pe care am dat ceva banutzi si nah!

apoi ce insecticid ??? Ca habar n-am...
 

elenafles

Active Member
Am avut si eu intr-un an in ghivece.Am citit undeva ca apar la umezeala statuta.Intr-adevar pamantul din ghivece era mereu umed .Asa cum spune Achimenes eu am scapat de ei cu insecticid.Dar nu am pulverizat ci am udat plantele cu Decis diluat asa cum spune pe fiola.Am scapat de ei si apoi am avut grija si nu am udat decat cand pamantul era uscat .Am aplicat aceasta metoda la plante mature.Daca ai rasaduri nu stiu ce sa spun.Astea sunt mai sensibile.Sa vedem ce spun specialistii daca rezista si ele la asa tratament.
 

fixpix

Active Member
pai aseara am scos pamantul din flaconul de 5 L in care plantasem semintele cu pricina, am cautat semintele ca erau asa mai maricele - plate dar cu foita in jur, deci usor de reperat...

am copt pamantul, pus inapoi in flacon si am plantat iar semintele. tin mult la ele. le-am cumparat. sunt seminte de Cardioncrinum giganteum care cica au nevoie de 6-12 luni sa germineze.

asa ca eram sigur ca inca nu s-au pornit.

sper ca e ok.

vedem la primavara sau la ... vara!
 

ACHIMENES

Member
Caline eu vroiam pozici cu impricinatii pt ca am avut sansa sa nu ma intalnesc niciodata cu ei, una e ce scrie la carte si alta e pe viu, ma'ntelegi cum vine treaba :? :? :?

Sper ca i-ai facut VIP-uri si i-ai pozat?
 

thea

Member
:x ,am constatat si eu ca m-au napadit la fragute.
Am mai pierdut eu plante din cauza lor;le-am venit ceva de hac cu o sol. de hipermanganat de potasiu cu care am udat din abundenta,dar erau flori nu fragute!
Daca le scot acum si le pun in alt pamant risc ceva?
Cum se face treaba cu sterilizat pamantul termic?
 

fixpix

Active Member
lol... n-am facut poze. ca is asa mici si aparatu meu nu prea e performant la chestii de detaliu. oricum, cum ii vad, jap! pe ei si ii omor.
problema e ca imi cam rascolesc pamantu si imi rastoarna semintele mici proaspat germinate...

:(
 

ghia_don

Active Member
Aoleooo...pai inseamna ca-s destul de mari dihaniile astea :eek: ...trebuie neaparat sa scapi de ei...
 

enya

Member
azi am scormonit pamintul la dracaena mea si am gasit citeva rime...m-am speriat si nu am avut curaj sa mai scormonesc...ce sa fac?sa schimb pamintul urgent?
 

fixpix

Active Member
apoi poate is bune si ele la ceva... nu ???
nu stiu cam ce rol ar avea in ... ghivece.... in gradina precis is bune :)
 

popescu gp

Well-Known Member
daunatori

Achimenes ,am inteles ca in gradina sunt bune ,dar in ghivece?cred ca daca nu se aglomereaza multe in ghiveci se intampla ca in gradina,rau ar fi daca se inmultesc;este o parere
 

enya

Member
ok...atunci asa am sa fac...am sa schimb pamintul...multzumesc......dar totusi cu rimele din ghiveci cred ca as prinde niste pesti frumosi...deci sint bune si rimele din ghivece la ceva...
 
Sus