Protejarea plantelor peste iarna

D

dyayzh

Guest
Am deschis acest topic pentru a face schimb de idei ingenioase in ceea ce priveste modalitatile pe care le aplicam pentru protejarea plantelor din balcoane si terase, peste iarna :D
 

aleynad

Active Member
Moderator
eu nu prea las plante afara iarna, dar anul trecut am avut un pui de salcie pe balcon intr-un ghiveci mare, iar ca sa-l protejez de inghet am invelit ghiveciul in folie cu bule, iar deasupra pamantului am pus un strat de 5 cm de talaj
ca sa-l ud, dam intr-o parte talajul, apoi il aranjam la loc
puiul a trecut cu bine iarna, iar in primavara, dupa ce am inceput sa amenajam gradina l-am plantat in gradina :D
 

mirela06

Active Member
Metode de protejare sunt dupa: soiul plantei, sensibilitatea ei si locul unde a fost amplasata.
Eu, prea multa protejare nu am facutn plantelor, deoarece am cautat sa am pe cele care rezista climei noastre si , mai ales, in gradina.Doar pe cele cumparate de sotul si unele care sunt medicinale, dar nu rezista afara, le-am pus la adapost.
De-abea anul acesta, pt. ca-mi doresc sa aclimatizez unele plamte, am facut-o punind , dupa ce le-am taiat drastic, frunzele si crengile lor, peste care am aseatz pamint, iar peste pamint, am mai pus un strat din taieturile clematitelor. :)
 

lelia

Well-Known Member
Terasa mea e inchisa ,dar nu in termopan ,am si un calorifer care nu functioneaza prea bine ,eu le aranjez aproape de peretele sufrageriei ,iar iarna cand tem. sunt foarte sacazute, pun o patura pe sarmain dreptul lor .Ziua tin usa la sufragerie deschisa pt a creste temp.

 

mirela06

Active Member
Este bine, Lelia. Asa nu au nici prea mult, dar nici prea putin. Este acceptabil pt. ele :)
 

Fleur

Active Member
Am o Lewisia in ghiveci, o protejez si o las afara, ori mai bine o duc in mansarda?
Ce ma sfatuiti?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Bine si atit,nu?Altii nici macar atit :( .Nu eu ca eu nu am reusit nici macar o vara :evil: Altii.......altii.... :wink:
 

gty

Member
:!: ziua buna tuturor am mutat plantele de pe balcon in casa problema e ca nu pot sa mentin o temperatura constanta deoarece iesirea din bloc si asa zisele spalatori sunt exact sub camera unde am pus ghivecele si nu-mi permit sa las deschis caloriferul mai tot timpul -cum as putea face ptr a le trece de iarna? -plus ca lumina nu ajunge la ele in totalitate -ce metode as putea folosi ? -pot folosi neoanele ? va rog un sfat
 

v.cristina

Active Member
cu caldura nu este chiar asa o problema 16-17 grade sunt suficiente pentru iernare dar fara lumina o sa inceapa sa le cada frunzele ..nici asta nu este o problema foarte mare :wink: :wink:

nu uita insa sa le uzi 1 data pe saptamana

nu toate planatele se preteaza la aceste conditii ..marea majoritate insa :)
 

gty

Member
:wink:
multumesc de sfat
cu lumina pot sa folossc asa zisele neoane ptr plante ?
credeti ca le ajuta?
 
D

dyayzh

Guest
Iti recomand sa intrebi la topicul "Cactusi". In primul rand trebuie sa stii ce cactusi ai si poate este necesara o identificare si apoi, acolo sunt specialistii care iti vor da cele mai bune indrumari :wink:
 

gty

Member
:eek: :eek:
nu m-am referit la cactusi
de cactusi ma ocup eu
ziceam de restul plantelor ( cele cu flori si fara )
:)
 
Sus