Probleme mari

alfa

Active Member
Ajutor!

M-a rugat seful meu sa-l ajut. Are un copacel, euonymus cred, napadit de paduchi. Pana acum l-a tratat cu insecticide spray, dar nu au dat rezultate.

Asa arata :bolnav: , groaznic :



Cu ce ar trebui tratat? Si ce credeti ca e planta?
 

mymo

Active Member
Alfa,sunt paduchi mici si negri,din aia care fac si trandafirii?
Sau sunt lanosi? ca nu-mi dau seama din poza.
Pe aia mici si negri de pe trandafiri si de pe iasomie(asta-i abonata la ei)eu ii starpesc cu "decis" merge rapid.Daca-s lanosi,eu am avut pe o camellia si am dat cu vata inmuiata in spirt,dar am dat in vreo 4 randuri.
Sper ca te-am ajutat macar un pic :D
 

alfa

Active Member
Nici eu nu-mi dau seama de care sunt. Parca nu am mai vazut asa nicaieri. In orice caz asa invazie sigur nu am vazut :eek: :eek: Cu spirt si vata nu merge, caci copacelul are cam 2 metrii inaltime.... cred ca daca-i spun lui sefu' ca va trebui sa dea cu vata cu spirt scoate drujba instant :rofl: :rofl:
 

alfa

Active Member
Daca dau cu unghia se desprind si iese din ei o zeama portocalie :bolnav: . Dedesubt crenguta e atacata, nu mai e verde e maronie.
 

helisananca

Member
:bolnav: pfiii tre sa fie ceva mai tare sa il stropeasca neaparat daca nu scos din radacina luat buretele si la spalat cu el puricosul :rofl: ..glumesc :oops: chiar sunt curioasa ...zici ca e copac da eu il vad copacel....nu e bun mopsilan in cazul asta? :?
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
La aşa infestare serioasă eu zic să nu mai experimenteze.

Când scap problema de sub control eu merg cu mostra direct la specialist. Din fericire la mine în oraş la magazinul fitosanitar putem apela la ajutorul specialistului care diagnostichează problema şi stabileşte schema de tratament ce trebuie urmată. Nu aveţi pe cineva specializat la care să puteţi apela? (până la desţiinţarea departamentului, apelam la cei de la "protecţia plantelor")
 

alfa

Active Member
Pana la urma asta vom face. Maine se duce la magazinul fito. Si eu sunt curioasa ce i se va recomanda.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Să ne spui şi nouă, te rog, ce problemă vor spune că are biata plantă şi ce i s-a recomandat. (Ceva similar am păţit şi eu cu un pom fructifer, dar era pe la începutul verii şi, din câte îmi amintesc, era vorba de infestare cu mai mulţi dăunători, aşa că tratamentul a fost complex şi de durată.)
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Asa am patit si eu cu euonymusul mic de la serviciu. De asta vara, dupa o ploaie furtunoasa, e plin de dracii. Am dat cu insecticid, cu tratament total, am curatat si cu mana cum s-a putut. Parca nimic nu merge. In toamna speram sa moara draciile de la frig. Nici vorba: e la fel de plin si acum. :nu stiu:
 

Fleur

Active Member
Eu as zice ca sunt paduchi testosi. Si daca e asa ...sunt tare greu de starpit iar drujba e una din solutii :cry:
 

simali

Member
Vreau sa va spun ca goanga e rea rau. Toti Euonimus Japonicus pe care i-am vazut sunt atacti masiv inca din toamna trecuta.
-La Petrom Km6 (de la intrarea in PLoiesti) sunt cam 30 de tufe maricele. Le mergea superb si acum sunt decimate total.
- Aceeasi problema in parcuri.
- Eu am avut unul ca un copacel, de circa 2m, la intrarea in scara blocului. Atacul a fost ata de masiv incat copacelul nu a mai iesit din iarna.
- Aceesi problema la micul pomisor, de numai 20 cm pe care l-am plantat in gradina.

Eu am taiat creanga atacata si acum astept sa vad daca se repeta atacul.
Vad ca in primavra aceasta partile care au supravietuit au dat muguri noi.
 
Sus