probleme la clematite

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
E posibil sa isi fi lasat oua in pamantul din ghiveci (la furnizor). Puii pot avea dimensiuni foarte mici, un fel de viermi de 5mm. Se ascund in pamant, ies la suprafata doar pe intuneric.

Melcii lasa in urma darele acelea lipicioase ce sclipesc in lumina.
 

bradut

Well-Known Member
Caramell, sa stii ca ai dreptate cu iesitul pe intuneric, fiindca am constat ca, in fiecare dimineata sunt urme noi. Deci se lucreaza noaptea. Si cum sa-i inlatur? Oare daca mut plantele in gradina, scap? Am ezitat sa le plantez fiindca pe aici este destul de frig.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Nu scapi. Ii transferi in gradina si se vor inmulti si mai rau. Stai sa caut cum se numeste otrava pt melci, am un lapsus acum. Ceva cu "O...." cred. :|
 

bradut

Well-Known Member
Aha, deci Optimol... Sper sa gasesc asa ceva. In casa am pachetul de la Yurta: Confidor oil, Topsin, Decis, Tilt, Mospilan, Shavit, Nissorun, Calypso. Din cate vad, nimic din astea nu-i pentru melci. :(
 

miki70

Active Member
Optimol sunt granule, presari pe pamant , ei papa si mor. Presari si sub ghivece pt ca e posibil sa fie si acolo.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Exact, Optimol. :) Ce repede ne miscam pe forum! :rofl:
Daca nu gasesti, iti cumpar de aici de la farmacie si iti trimit. Doar sa-mi spui.

Iti vei da repede seama daca au murit, a doua zi nu vei mai vedea urme noi. Eu sunt mai sadica, presar sare pe ei cand in vad. Mi-au distru atatea plante, incat nu mai am mila pentru oribilitatile astea. Din pacate in ghiveci nu poti pune sare ca afecteaza planta. Poti pune insa sare pe jos, de jur imprejurul ghiveciului, ca sa formezi o bariera si sa nu atace si alte ghivece.
 

bradut

Well-Known Member
Multumesc tare mult pentru amabilitate! Am sa ma duc maine, sa intreb. Poate am noroc.
Asa, ca o gluma: tocmai i-am povestit sotului despre treaba cu melcii, si el mi-a zis: vai, dar de ce sa-i ucizi, lasa-i sa traiasca si pe ei! :rofl:
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
La noi nu am vazut atat de mari si nici culoarea acea. Ai mei din gradina au "doar" 15 cm :rofl:
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Mie nu-mi lipsesc niciodata din casa cateva cutii de sare. Vara trecuta am casapit 30 intr-o singura noapte. Si sunt atat de multi... nu cred ca voi scapa vreodata de ei :roll: Am reusit insa sa le dibuiesc unele din locurile unde se ascund, punand bariere de sare si tinandu-i pe loc. Poate vara asta mai reduc din ei.


Dalia, pana gasesti Optimol, mai ai o solutie temporara: limacsii sunt betivi, adora berea. Daca ai cum, incearca sa pui niste recipiente micute cu bere la acelasi nivel cu suprafata pamantului din ghiveci, astfei incat melcii sa poata ajunge la bere. Ii aduni dimineata. Atentie insa, berea nu ii omoara. Dupa ce se trezesc din betie o pornesc din loc. Asa ca, daca gasesti betivii, nu ii lasa acolo, scapa de ei.
 

miki70

Active Member
Caramell mie mi-a fost frica sa pun sare sa nu dauneze plantelor iar optimol e scump dc tb sa cumpar 10 pachete pt toata gradina :(
In toamna am dat cu var nestins in toata gradina, cred ca a ajutat ceva pt ca nu am mai vazut asa multi. Nici varul nu-i bun pt ca face solul alcalin dar am aflat dupa ce am pus.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Nu stiam de var. Eu am folosit sarea cand ii gaseam pe ciment. Pe pamant direct sunt si destul de greu de vazut noaptea.
 

bradut

Well-Known Member
Carmen, tocmai m-am dus in balcon si, ghici ce vad pe frunza unei clematite: un limacs!! Ai avut mare dreptate! :clap: A iesit acum, noaptea, la rontait. L-am luat frumos si l-am parasutat pe geam.

M-am uitat atent, dar n-am mai vazut altii. Poate a fost singurul.
 
Sus