probleme cu vita de vie

florin_myky

New Member
poate cineva sa-mi spuna si mie ce am gresit la vita din curte de mi s-au uscat strugurii pe ciorchine in halul asta? desi am stropit via la 2-3 saptamani si am urmarit sa nu fie atacata de mana sau fainare, strugurii s-au uscat pe ciorchine si sunt plini de un praf ca penicilina. Aproape in toti ciorchinii am gasit cuiburi si paienjeni. atasez si cateva foto poate e mai sugestiv.
http://img21.imageshack.us/gal.php?g=19092009688.jpg
 

mg

Member
Pina spun specialistii o vorba , sa spun si eu ceva , poate se leaga ....
In vremea copilariei aveam bunicii la Nicoresti ( trebuie sa cunosteti zona viticola )..... Cind am vazut pozele mi-am adus aminte ca ei , la momentul cind incepea via sa se coaca , rupeau lastarii crescuti aiurea , frunzele care acopereau ciorchinii , practic descopereau si lasau strugurii la soare ... La cum arata pozele cred ca acolo a fost o " mare" de frunze unde paienjenii si-au facut de cap ...
 

sicora fabian

Active Member
AP

Decis si Champion sunt insecticide, Topsin nu combate Botrytis-ul la vita de vie, iar Shavit are doar ca efect secundar combaterea acestuia, deci ai fost descoperit pentru putregaiul cenusiu.
 

mirela06

Active Member
Eu am dat anul acesta cu Champion, dar este facut, adevarat, din decis, piatra vinata si un antifung cu spectru larg. Am stropit de 2 ori si am struguri... o minune, iar productia de vin , peste asteptari.
Are toate ingredientele necesare pt. a o feri si de insecte (mot pe capete, pe loc) si de fungi de oricare ar fi ei. :)
 
Sus