probleme cu violetele

doina

Member
Par sa fie arsuri solare.
Ce orientare au ?
Daca sunt spre sud sau vest trebuie neaparat sa umbresti cumva acel perete de sticla sau sa le dai mai departe de el.
 

kerkyra

Well-Known Member
Si eu am vreo 2-3 violete cu frunze patate, dar nu au murit si sunt pline de flori. Cred ca la mine a fost problema din cauza ca aeriseam si batea aerul rece direct pe ele. Frunzele maro erau doar pe partea catre geam.
Ramona, si eu as zice ca la tine sunt din cauza soarelui, exact asa arata si la mine o orhidee tinuta la geam, apoi am mutat-o.
 

ramona

Member
pana acum cateva zile erau la un geam cu orientare estica, deci aveau soare pana pe la amiaza, apoi le-am mutat acolo unde sunt acum. par ok. sper sa isi revina. dar si orhideele sa fi patit acelasi lucru?
 

Tenger

New Member
inflorire violete

Buna, anul trecut mi-am inmultit f multe violete, dar problema este ca nu vreau sa infloreasca(decat una singura, dar nu face multe flori decat 2-3)... au multe frunze arata bine dar nu infloresc.. oare de ce, ce sa le fac?
 

miki70

Active Member
Re: inflorire violete

Tenger a spus:
Buna, anul trecut mi-am inmultit f multe violete, dar problema este ca nu vreau sa infloreasca(decat una singura, dar nu face multe flori decat 2-3)... au multe frunze arata bine dar nu infloresc.. oare de ce, ce sa le fac?
Poate le ai in ghivece prea mari pt ele. Ingrasamant le-ai pus?
 

Roxana

Active Member
Am si eu doua violete si nici una nu este prea bine. Uneia din ele i-au cazut toate frunzele bazale (s-au maronit si inmuiat si le-am rupt), iar cealalta are toate frunzele pleostite. Nu stiu din ce cauza. I-am pus apa, pentru ca am crezut ca asta este cauza, dar tot nu si-a revenit. :(
 

adite

Active Member
Daca ghiveciul este prea mare si ai pus apa inainte de a se usca substratul in zona radacinilor, este foarte posibil ca acestea sa fi putrezit. Ar fi bine daca ai putea posta si niste poze.
 

adite

Active Member
De cand ai violeta si cand i-ai schimbat substratul? Daca planta are mai mult de un an si nu i-ai schimbat de mult timp substratul, ar putea fi o cauza.
 

Roxana

Active Member
pai o am din vara anului 2010 in acest ghiveci si de atunci nu i-am schimbat deloc pamantul, nici macar pe cel de la suprafata.
 

doina

Member
Problema cred ca este la radacini.
Ar trebui sa o scoti din substrat sa le verifici apoi sa-i schimbi substratul.
Eu as si intineri-o cu aceasta ocazie.
Cred ca are si radacini bune dar sunt putine si nu pot hrani toata planta.
 

acidula

Member
Adica sa-i schimbi tot substratul cu unul nou in care sa adaugi si perlit,
sa o pui intr-un ghivecel mic,
sa-i elimini primele 2 randuri de frunze de la baza-cele care stau de altfel pleostite-,
sa mai tai din radacinile care nu mai sunt vii,
peste 6-7 saptamani sa-i administrezi ingrasamant care stimuleaaza inflorirea,
sa o uzi atunci cand ghiveciul devine usor, semn ca pamantul e uscat si in interiorul ghiveciului.
 

Roxana

Active Member
am observat astazi ca planta si-a revenit. Frunzele nu mai sunt pleostite. O sa-i rup totusi niste frunze, ca sa o mai eliberez. multumesc pentru sfaturi! :*
 

Framboise

New Member
<table><tr><td><img src="https://lh3.googleusercontent.com/-Yu_rBuZpUnc/T6QRwxlftBI/AAAAAAAABxs/iR99dGYEBBo/s144/2012-05-04_18-11-50.jpg"></td></tr></table>

Am schmbat poza, sper ca se vede ceva mai bine.
http://picasaweb.google.com/lh/photo/QsUikncWuUgi92jAip5B1dMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink


Am si eu o problema cu violetele mele, au niste pete albe, iar frunzele de la baza se usuca. Ele stau pe pervazul geamului spre nord de mult timp, nu le-am schimbat conditiile. Poate le-a fost prea frig asta-iarna cind am deschis usa ca sa aerisesc, dar asa am facut in fiecare iarna. Ma poate ajuta cineva? Multumesc.
 

adite

Active Member
Poza este prea mica si nu se vad bine violetele! Cand le-ai schimbat ultima data substratul? Ar trebui sachimbat cam la sase luni. Violetele imbatranesc si li se usuca frunzele de la baza. Trebuie intinerite prin indepartarea frunzelor batrane si patate. Se mai scurteaza si radacinile si se pun in substrat pana aproape de nivelul frunzelor ramase.
Nu stiu ce este cu acele pete pentru ca nu se vad bine si eu n-am avut probleme de acest fel cu violetele.
 
Petele respective reprezinta variegatii temporare. Am avut la o violeta.
Prima planta este sanatoasa, dar a 2-a si a 3-a nu arata prea bine. A doua are frunzele moi? daca le are moi, inseamna ca are radacinile putrezite. Daca le are tari, inseamna ca nu ai udat-o la timp. Ultima are frunzele moi? as face exact cum a spus Adite. Bafta./
 
Sus