Precizare

mirela06

Active Member
Asazi am scris despre usturoi . Am spus cite ceva, dar pt. ca aici se vorbeste despre retetele naturiste, este de datoria mea sa va impartasesc din cunostintele mele, chiar de nu sunt, poate, atit de informata, dar si cu ajutorul vostru, putem afla atitea. Ceva de la unul, ceva de la altul si asa ne putem completa la ceea ce nu cunoastem. Din usturoi se face o tinctura, asfel: - 2 capatini se piseaza si se puneintr-un borcan de 500 ml. cu palinca, alcool sau tuica de 7o grade. Se tine la macerat, agitind zilnic. Procesul este incheiat cind culoarea alcoolului devine galben-chihlimbar. Se strecoara prin vata invelita in tifon si se pune in sticlute. Se consma 3 lingurite/zi. Prima lingurita, dimineata pe stomacul gol (pt. eliminarea celulitei,ajuta circulatia singelui, virilitate masculina, etc), iar celalte 2, dupa fiecare masa, la o jumatate de ora. Lingurita de tinctura se va dilua intr- un pahar cu apa plata, sau izvor. Cine nu are , poate folosi si de robinet. Cam atit si astept si alte informatii si de la voi. Multumesc :) Un efect extraordinar il are daca impreuna cu el se arunca si o bobita cit un ou de vrabiuta, de propolis. Efectul este mai mult decit dublu, plus un gust mai bun . Se mai poate combina parti egale de miere cu tinctura de usturoi si propoli si se consuma la fel .Gustul il are ca al unui lichior cu gust ciudat :)
 

mirela06

Active Member
Buna si aia, insa usturoiul are ceva mai mult si concetratia mai mare de minerale,vitamine, etc. :)
 

aleynad

Active Member
Moderator
pe mine ma intereseaza un sirop din fructe de soc, daca ma poate ajuta cineva cu vreo reteta sigura :)
 

mirela06

Active Member
Iata, va dau reteta mea de preparat siropul, la rece, adica , un fel de macerat. Se poate folosi zahar, sau si mai bine, miere. .... : 1 kg. fructe zdrobite, bine, 1,5 kg. zahar, 1 l apa, cine vrea 3-4 tablete aspirina, sau 2 virfuri cutit salicilat si o lingurita rasa de sare de lamaie sau o lamaie stoarsa. Se pun toate intr-un vas si se va amesteca pina se va dizolva zaharul. Se va acoperi, apoi, vasul si se va da la intuneric, pina a doua zi cind se va stecura f. bine. Va iesi un sirop f. gros si concentrat, care se va bea cu apa minerala sau apa izvor. Sa aveti spor si noroc sa va iese bun, daca va hotariti sa faceti asa ceva. :) :*
 

Claudiavis

Active Member
Aveti grija cu siropul de fructe de soc, eu am luat odata din comert de la plafar si... am crezut ca dau coltul. Scade tensiunea simtitor, ori eu o am de la natura un pic sub normal.
 

aleynad

Active Member
Moderator
pai si a mea era cam mica tensiunea
asta inainte sa ma apuc de cafea :rofl:
in concluzie sa stau cumine?
 

Claudiavis

Active Member
Ia de la un plafar o sticluta si vezi ce efecte are asupra ta :) Si dupa aia...vezi tu daca e cazul si daca merita sa te apuci sa faci in casa. Sincera sa fiu, la gust nu mi s-a parut cine stie ce.
 

aleynad

Active Member
Moderator
pai eu am in gradina ditamai socul si ma gandeam ca e pacat de fructele alea multe si frumoase :)
 

mama4you

Member
O sa va spun tot ce stiu eu despre maces..ca la noi e dealulplin..si cum eu sunt tanara..mai am destule de invatat..asa ca apelez la sfaturile babelor din sat....adun macese
Iata ce pretioase pot fi macesele:

- sunt diuretice
- contin vitamina C, te aara de raceli
- sunt bune pentru eliminarea viermilor intestinali
- pentru afectiuni brohice,tuse
- sunt tonice,dupa ce bei un ceai te inviorezi

Ceaiul se prepara din doua linguri de fructe zdrobite care se fierb zece minute intr-o jumatate litru de apa. Pentru conservarea vitaminei C se recomanda ca fructele sa se introduca in momentul cand apa incepe a clocoti. Dupa ce se raceste, ceaiul se strecoara printr-o panza si se indulceste dupa gust. Se bea caldut sau rece, in cursul unei zile.


Din macese se mai poate obtine o bautura racoritoare in modul urmator: peste 100 g. macese spalate si zdzobite se toarna 1 litru apa rece. Se lasa la macerat 12 ore, se strecoara prin panza deasa, se adauga 100 g zahar si se completeaza cu apa pana la 1 l. Se pastreaza la rece. Pentru preparatele din macese se vor folosi numai vase smaltuite, deoarece metalele descompun vitamina C.


Decoct

2 lingurite de fructe zdrobite la 500 ml apa, se fierb 10 min. Fructele se introduc in momentul cand apa incepe a clocoti - pentru conservarea vitaminei C. Dupa ce se raceste, ceaiul se strecoara printr-o panz si se indulceste dupa gust. Se bea caldut sau rece, in decursul unei zile.

Sub forma de bautura racoritoare

obtinuta prin amestecarea a 100 g macese spalate si zdrobite, cu un litru de apa rece. Se lasa la macerat 12 ore, se strecoara prin panza deasa, se adauga 100 g zahar si se completeaza cu apa pana la un l. Se pastreaza la rece.

Pulpa maceselor

suculenta si dulce, mai ales dupa caderea brumelor, se utilizeaza pentru prepararea jeleurilor, a pastei de fructe - se recomanda tuturor, mai ales convalescentilor
 

estrella

Member
Astazi am facut sirop de patlagina.
Vazusem curtea plina cu patlagina lata (nu soiul angustifolia).
Si brusc mi-am amintit de gustul siropului cumparat din farmacie.
Si mi-am zis sa fac si eu.
Dar, nu mai are acelasi gust...
Nu stiu cu ce sa-l asemui, pana sa pun zaharul, mierea sarea de lamaie, apa fiarta avea un gust parca de iarba sau ciuperci.
Acum nu mai are acelasi gust dar imi ramane pe limba un gust amarui persistent...
A mai facut cineva?
 
Sus