Portulaca

Roxana

Active Member
Vad ca pe frunzele plantulei mele de Portulaca au aparut niste purici mici si verzi. Cum pot sa scap de ei?
 

sicora fabian

Active Member
AP

Am observat pe forum ca se foloseste mult Mospilan-ul. Eu l-am folosit cu ani in urma si a avut efectul scontat. Insa ma mir, eu cultiv an de an portulac, de multi ani si nu mi-a facut niciodata paduchi. Singura problema a fost in unii ani cu pithium-ul. Le tii in casa sau la umbra?
 

sicora fabian

Active Member
Portulacul este o planta de soare si aer prin excelenta, iubeste sa fie batuta in floare . . . de soare. La umbra nici nu prea infloreste si florile se inchid daca dispare soarele dupa nori, exact ca si gazania. In casa nu o vei putea admira in toata splendoarea ei. Cu paducii de frunza n-ar trebui sa ai probleme folosind un insecticid.
 

adinal

Member
Eu am pus la sfarsitul primavarii seminte de portulaca intr-o jardiniera care sta tot timpul in soare. Asa arata acum floricelele:
 

irinabv

Active Member
Moderator
Ce colorate :visator: Foarte frumoase. Ale mele au crescut si incep sa infloreasca cele pe care le-am pus la baza trandafirilor. Probabil le-a placut ingrasamantul de la trandafiri. :D
 

Tina

Active Member
Sunt frumoase, colorate si nu necesita cine stie ce ingrijire.. de-aia imi plac si mie.. :D :D

 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Superbe Simina, uite si aici citeva care infloresc de zor.Portulaca grandiflora se autoinsaminteaza sau nu ?
 

gino

Member
In mod normal Portulaca produce seminte care cad pe sol si in anul urmator apar noi plante. Asta in cazul celor obisnuite. Cele cu flori batute, care sunt de fapt niste hibrizi, nu stiu cum se comporta, dar am auzit ca chiar daca se auto-insamanteaza, anul urmator noile plante nu mai au florile batute. Asta in cel mai bun caz. Si ar fi oarecum explicabil, pentru ca hibrizii nu sunt intotdeauna stabili din punct de vedere genetic.
Si asta este valabil pentru toate plantele, nu numai pentru Portulaca.
 

gomez99

Well-Known Member
fac flori batute, la mine asa se intimpla. interesant este ca primul val de inflorire este simplu sau "simplificat" adica nu chiar atit de multe petale ca cele originale. apoi apar si cele batute.
 

gino

Member
Foarte interesant fenomenul, dar asta nu face decat sa demonstreze ceea ce spuneam mai inainte. Hibrizii au comportamente imprevizibile.
 

Luciana35

Member
sunt tare frumoase... eu abia anul asta am avut prima data portulaca, cu flori simple, si pot sa spun ca m-am indragostit de ele....iar astea cu floarea batuta sunt si mai frumoase...
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator

Nu e grandiflora... dar e dubla in mod constant si se autoinsaminteaza fara probleme. Mai face si flori galbui duble
 
Sus