Pomi fructiferi - discutii generale

victoria

Active Member
Pai da,tu acum trebuie sa te gandesti in primul rand la albine.
ici eu nu stropeam daca nu mi se imbolaveau anul trecut rau de moilioza dupa ploi multe.Si cum acum au fost iar multe ploi....... :(
 

happy

Active Member
La ora 20.00 eu stropeam pomii la gradina,mospilan si ceva zeama bordeleza preventiva.Am stropit si vita de vie,sunt cateva nobile si necesita fungicid. :D
In rest am avut 2 baieti si am turnat un trotuar cu 3 saci de ciment,unde voi tine stupii de rezerva si celelalte ustensile.Centrifuga pe care am dat 1400lei am bagat-o in duba sub lacat! :wink:
Am pregatit terenul pt. rosii si ardei,am pus mranita si am greblat plus intins furtune pic. cu pic. :D
Acum sunt mort de oboseala dar linistit ca am putut face atatea intr-o zi!
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Ce ti-ai gasit de ras? :) Omul a zis ca a stropit-o...la mine abia acum e inmugurita, inca n-am vazut la ea nici o frunza...mi se pare mie sau chiar traiesc pe alta planeta?? :mrgreen:
 

bebe Iris

Active Member
Esti suuuuper tare happy...eu sunt celalalt eschimos ca nu am inca frunze la vita...nu mai zic de rosii, cum scot una afara cum "decedeaza" cu succes dupa doua nopti :)
 

happy

Active Member
anknic a spus:
nah, mai faceti voi misto de mitici :)
Ce sunt aia mitici? :?
Azi am pus rasad de rosii afara!Am plantat lagerstroemia rosie si inca 3 brugmansii de la cineva care nu avea unde sa le tina!
Am bagat apa la capsuni pe vaduri,au inceput sa cresca fructele si acum au nevoie de apa.Dumnezeu da ploi numai in zona eschimosilor :rofl:
 

claude

Well-Known Member
Moderator
:rofl: :rofl: :rofl:
Dane, ai si tu dreptate dar eu tare bine "m-am ras" de discutia cu miticii si eschimosii :rofl: Si ai taiat macaroana si eu nu pot sa mai zic nimic pe tema, nu pot spune povesti din iglul meu :rofl:

Ca sa raman in topic, va anunt ca grindina de acum doua zile mi-a zapacit rau florile pomilor :(
 

carmenushka

Active Member
Dupa vijelia de saptamana trecuta am gasit la gradina un visin rupt in doua, la mijlocul coroanei, craca rupta nu e rupta de tot ca s-a sprijinit de gard, ce sa fac s-o tai de tot sau s-o las dupa rod?
Si ciresul are 2 crengi mari ce par ca se usuca le tai acum sau la vara dupa ce incheie rodul?
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Voi va confruntati la peri si meri cu focul bacterian?

La mine a afectat cativa lastari. Aseara am citit pe un site ca toate fungicidele recomandate pentru aceasta boala sunt de fapt cam nefolositoare, in sensul ca ele sunt bune ca agent de preventie, dar ca nu vindeca boala. In acelasi articol am citit ca boala se trateaza cu Streptomicina sulfat. Voi stici ceva despre asta, ati incercat, v-a reusit?

http://www.horticultorul.ro/insecte-bol ... amylovora/
 
Sus