1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosirii acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.

Poienile cu narcise

Discuție în 'Plante rare, spatii protejate, legi ale naturii' creată de cornelia, 18 Ian 2010.

 1. cornelia

  cornelia Fondator Membru staff

  Localizare:
  Bucuresti
  Cautam pe net mai devreme informatii despre poienile cu narcise de la noi. Stie cineva cate astfel de poieni avem? Unde sunt si care e starea lor? As vrea sa scriu ceva despre ele si ... n-am date concrete. :oops:
   
 2. iudit

  iudit Well-Known Member Moderator

  Localizare:
  Aiud
  Da,da una e relativ aproape de noi.Cea de la Negrileasa:
  http://www.welcometoromania.ro/DN75/DN7 ... cise_r.htm

  Dar ,ce pot spune eu de rau,e faptul ca an de an merg unii oameni,mai ales cei acre vand flori in piata,si culeg cu bratele.Nu ar fi asta o problema,dar pt. ca au tulpina mica narcisele,incercand sa le rupa cat mai de jos,smulg multe cu radacini cu tot si le lasa acolo aruncate.Ca sa nu mai vorbesc de mizeria ce ramane in urma oamenilor.
  Zona e superba,se ajunge destul de usor.Exista drum pe unde mergi cu masina pina aproape de poiana,dar noi preferam sa lasam masinile la intrarea in padure si mergem pe jos cam 2-3 km.
  Se organizeaza si o mica serbare atunci cand sunt narcisele inflorite.
   
 3. danya

  danya Active Member

  Localizare:
  Targoviste/Slobozia
  Ce oameni... :(
   
 4. Edelweiss

  Edelweiss Active Member

  Localizare:
  Bucuresti
  Toti stim de "Poiana Narciselor" de langa Muntii Fagaras,... ceea ce nu stim, este ca narcisa salbatica, narcissus stellaris are un ciclu de viata cam ca laleaua obisnuita: trebuie sa treaca floarea ca sa faca bulbili ca sa asigure o noua generatie.
  Ceea ce iarasi nu stim, este faptul ca localnicii au considerat rezervatia drept islaz pentru vaci si oi (ele pascand in voie) si numai la insistentele forurilor internationale s-a pus un gardulet si cateva pancarde :!:

  Drept urmare, pascand de ani de zile animalele, rezervatia a fost declarata "moarta", distrusa in totalitate. :cry:

  La fel se intampla si cu nuferii de la rezervatia 1 Mai...nuferii inruditi cu cei din Egipt ii pasc vacile. Forurile internationale au obligat autoritatile sa ridice un gard protector de 1 m.
   
 5. macaleandra

  macaleandra Member

  Localizare:
  Cluj-Napoca
  Rezervatia de narcise de pe Tomnatec, Muntii Maramuresului acces per pedes din satul Repedea pe valea Tomnatecului (marcaj cruce rosie parca). "Repedenii" sarbatoresc narcisele in ultima duminica a lunii mai de regula cu bere, mici, muzica, din fericire in sat, diferenta de nivel fiind apreciabila nu prea mai urca nimeni pana la rezervatie.
  [​IMG]

  O alta poiana cu narcise distrusa in satul mujdeni jud Satu Mare


  http://www.green-report.ro/revista-pres ... la-mujdeni
   
 6. ilinil

  ilinil Member

  Localizare:
  Bucuresti Militari
  Mai este o poienita cu narcise in comuna Negrasi judetul Arges cam la 25 de km de Pitesti . Este protejata de plopi inalti de jur inprejur . Nu am apucat sa o vad inflorita pentru ca pana acum am fost acolo ori in iunie ori in martie-aprilie . Cred ca infloreste prin mai . Oamenii de acolo spun ca este superba poiana cand infloresc narcisele .
   
 7. popgeo

  popgeo Well-Known Member

  Localizare:
  Caransebes/Toronto
  Mai este una sin in zona Caransebes.. aproape de satul Zervesti. NU am fost acolo dar stiu ca in fiecare Mai se duce lumea sa culeaga.
   

Distribuie pagina asta