Planuri gradina 2014

LadyBug

Well-Known Member
Brazii aceia albastri cresc greu? Imi plac la nebunie brazii albastri. Eu am un singur brad verde pe care l-am luat de Craciun si a facut mugurasi in primavara, dar mai mult de 6-7 cm nu a crescut (insa asta in toate directiile, ca e stufos dar mic, are inaltimea sub un metru). Si ce substrat ai folosit atat la ei cat si la restul de conifere, eu am luat ceva de la agro pt conifere, ma intreb daca tb sa mai adaug cand mai creste, adica sa fac sant in jurul lui si sa mai pun pamant acid...
 

oanaiulia

Member
Brazii albi de pe parcela cu trandafiri, ii avem de vre o 7 ani (di aveau 40 cm ) . Cresc destul de bine... Având in vedere ca anul trecut puteam ajunge la vârf sa i împodobesc de Crăciun, si acum nu mai pot ... :) . Substratul a fost pământ normal de gradina, insa pământul era foarte bun, afanat.
Coniferele din partea cealaltă ( cu Scoarța decorativa) le am pus doar anul asta, ( de la Yurta majoritatea) si in groapa in care le am plantat, am pus pământ adus din pădure . Pare sa le meargă f bine, cresc repede in special Ienuperii si tuia Occidentalis smaragt, in afara de cei doi tuia albaștrii din spate mai mici, pe care i am luat de la Praktiker ( mi se pare sa li se usucă unele crengi ... :( .)
 

oanaiulia

Member
Si referitor la adăugat pământ acid... Nu stiu daca trebuie.... De ex, sub brazii mei , e plin de ace care se mai scutura , si eu cred ca le formează un sol prielnic . Eu tocmai am pus lăstari de hortensii sub fiecare brad... Tare mi ar place sa fie fiecare brad, înconjurat de tufe de hortensii :)
 

LadyBug

Well-Known Member
Am si eu o intrebare: de unde ai luat brazii albi? Tare vreau si eu, daca tot cresc repede, si daca sunt mici poate nu sunt foarte scumpi. Multumesc frumos.
 
Sus