Plantele medicinale si bolile care le vindeca

D

dyayzh

Guest
Amigdalita, Cai respiratorii, Tuse


Cucuta : seminţele de cucută prăjite în seu şi întinse pe o cârpă, se pun la gât şi vindecă amigdalita.
Ceapa : rasă şi amestecată cu petrol, dă înapoi amigdalele umflate.
Un tratament foarte bun, este cu propolis : 50gr propolis solid [se găseşte peste tot, în pieţe, la vânzătorii de produse apicole] se pune la macerat în 250ml de alcool rafinat, vreme de două săptămâni, agitându-se zilnic sticla. Se ia seară, înainte de culcare, o linguriţă de lichid amestecat cu miere de albine sau cu puţin zahăr. Nu se mai bea şi nu se mai mănâncă nimic după aceia vreme de 1 ora. Vindecare sigură atât pentru amigdalită cât şi pentru dureri în gât.


Tuse rebela


Un ceai foarte bun împotriva tusei rebele [ nervoase ] este următorul : flori şi frunze de podbal 2 linguriţe, frunze de pătlagină 1 linguriţa.
Din acest amestec puneţi 2 linguriţe într-o cană şi opăriţi cu 250ml de apă clocotită. Lăsaţi să se infuzeze 10 minute, apoi strecuraţi. Beţi câte o cană de ceai dimineaţa înainte de a vă scula di pat.

Muguri de brad : 12gr de muguri, daţi întru-n clocot de apă, elimină mucoasele de pe căile respiratori.
Lumânărica : ceaiul de lumânărică potoleşte tusea şi elimină flegma.


ARTERITA


Prima măsură care trebuie luată este trecerea imediată la un regim alimentar dietetic bazat mai ales pe legume şi-n special pe consumul de multă ceapă, fructe proaspete si din când în când lactate.
Metode de tratare : se beau trei căni de ceai pe zi din următorul ceai
scoarţă de castan sălbatic 15 gr.
coaja de salcie 15 gr.
coada şoricelului 15 gr
troscot 15 gr
Se amestecă bine plantele apoi se face o infuzie din trei linguriţe de amestec opărite cu ½ litri de apă. Primăvara ar fi bine să folosiţi plante proaspete.
Ceaiul de ghimpe [ ruscus aculestus ] : se pun doua linguriţe de plantă la o cană de apă si se fierb 1 minut. Se beau doua căni pe zi, îndulcite cu miere de albine.
Masaj general al întregului corp, pentru a pune sângele în mişcare si masaj al piciorului bolnav, cu alifie de gălbenele sau alifie cu gaz.
Metoda Maria Treben : se bea dimineaţă, înainte de masă cu o jumătate de oră, o cană de ceai de coada calului, la fel şi seara cu o jumătate de oră înainte de culcare [ o linguriţa de plantă se opăreşte cu o cană de apă şi se lasă să se infuzeze 30 de secunde ] . Peste zi se beau 4 căni de ceai de urzică [ de preferinţă proaspăta ] puţin infuzată, în ceai se pune şi o linguriţă de bitter suedez. Extern se aplică şi compresii cu bitter suedez.



ASTENIA



Lăsaţi sa se macereze vreme de 8-10 zile, 100gr seminţe de mărar intr-un litru de vin roşu natural . Filtraţi lichidul si beţi după fiecare masa cate un pahar .


BOLI DE PIELE

1. CIUPERCI

Încercaţi să puneţi oţet pe porţiunile afectate de ciupercă. Explicaţia este următoare : ciuperca de orice natură ar fi, trăieşte într-un mediu alcalin. Punând oţet care este acid, cu badijonări cât mai dese, pe o perioadă de timp cât mai îndelungată, chiar şi după dispariţia ciupercii, ia nu va mai apărea deoarece nu poate în mediu acid creat de oţet. Totul depinde de consecvenţa cu care aplicaţi acest tratament.


LUPUS

Această reţetă este pentru 2 tipuri de Lupus [eritematos, tuberculos].
Preparaţi următorul ceai : rostopască 5gr, mărul lupului 3gr, gălbenele 70gr, plop negru 40gr, toate aceste plante se amestecă bine după care se fierbe în 3 litri de apă timp de 30 minute. Se fac spălături locale şi se pun compresii de 2-3 ori pe zi.
Intern : preparaţi următorul ceai : rostopască 3gr, mărul lupului 1gr gălbenele 10gr, plop negru 21gr. Amestecul se fierbe întru-n litru şi jumătate de apă, vreme de 30 minute. Se strecoară şi se bea câte 50ml de ceai, de 3 ori pe zi, înaintea meselor cu 30 minute. Ca unguent folosiţi următoarea compoziţie : se amestecă 30gr rostopască uscată şi pisată ca să se transforme în pulbere, cu 15gr lanolină, 10gr vaselină şi 10 picături de acid fenic. Se ung locurile bolnave şi se lasă pansate 3 zile. Se continuă până la vindecare.
----------------------------------------------------------------------------------------------------- Lupus : această cumplită boală este considerată ca fiind o boală a pielii şi a mucoaselor. Cauzele sunt necunoscute şi este considerată colagenoasă şi autoimună. Apar fie erupţii cutanate pe faţă pe piept pe spate şi pe pielea capului, dar şi viscerale pe intestine. Practic în jurul acestor erupţii ţesutul se necrozează şi putrezeşte de viu. Binenţeles că şi pshicul este afectat bolnavul având stări depresive, de somnolenţă şi dureri articulare.
Mai întâi trebuie ‚curăţat’ organismul


NEGI. ALUNITE

Negi : se pot vindeca printr-o masare cu coajă de nucă pe locul respectiv timp de câteva zile sau se poate pune pe neg o bucăţică mică de coajă verde de nucă [cu partea zemoasă] sub un plasture, pe timp de noapte. Se mai pot masa cu ulei de ricin de trei ori pe zi . Şi aluniţele se pot trata cu ulei de ricin masându-le de trei ori pe zi dar tratamentul este de durată, nu vă aşteptaţi la ceva rapid.
O metodă ciudată care poate fi încercată : dintr-un ghem de sfoară de cânepă se ia un fir pe care se fac atâtea noduri, câţi negi aveţi, spuneţi în gând 1 neg şi faceţi un nod apoi 2 şi faceţi alt nod şi în continuare până faceţi atâtea noduri câţi negi aveţi. Apoi cu un cuţit faci o groapă adâncă de 4-5cm în pământ se pune sfoara şi se acoperă cu pământ. Ce se întâmplă nu se şti dar negii vor dispare după câteva zile, fără semn fără durere !!!!!!!!!!!!!! încercaţi



Pentru vindecarea lipomilor
Un remediu foarte eficient şi rapid este : fixarea cu ajutorul unui leocoplast a unei monede de cupru bine curăţată pe locul respectiv, astfel ca lipomul să fie acoperit complet, în 2-3 zile el dispare.


Verucile sunt nişte pete ca nişte pistrui numite medical veruci plane. Amestecaţi 50gr rostopasca uscata, transformata in pulbere, cu 15gr lanolina, 10gr vaselina si 10 picături de acid fenic . Se unge rana se aplica un pansament si se tine 3 zile . Se repeta săptămânal pana la vindecare.
Tamponări locale cu esenţa de genţiană sau bitter suedez sau ceai de tătăneasa si muguri de plop .


CADEREA PARULUI

Pentru creşterea părului la copii se recomandă uleiul de ricin.
Se aplică de două ori pe săptămână seara înainte de culcare. Pielea capului se masează bine cu ulei de ricin, se lasă toată noaptea să acţioneze, apoi dimineaţa se spală cu şampon. După ce se restabileşte creşterea părului se continuă tratamentul odată la două săptămâni



Uneori boala se moşteneşte , alteori cauza este un soc pshiic puternic accident , moartea cuiva , o dezamăgire puternica , raze Roengen etc. Soluţiile prescrise pentru regenerarea parului sunt aceleaşi ca la combaterea cheliei : Tinctura de ardei iute - 200 gr ardei iute se macerează 7-8 zile in 100 ml alcool . Se fac frecţii energice la rădăcina parului de doua ori pe săptămână . Alifie de propolis , se găseşte in magazinele de specialitate - se fac frecţii zilnice , prin masaje energice , 3-4 săptămâni la 5-6 luni , pana începe sa crească parul .
Oţet de mere - se aplica pe pielea capului de 6 ori pe zi , masând uşor .
Oţet de usturoi - 30 gr usturoi pisat se macerează 10 zile in 1/2 litru oţet de mere , se aplica compresii puse pe cap si ţinute toata noaptea . Se recomanda odihna , linişte si beţi zilnic 2-3 căni de ceai de ciuboţica cucului .

Omagul : clătitul cu ceai de omag, face să crească părul.

Nucul : Lăsaţi sa fiarbă 1/2 de ora in 300grame untura topita nesărată 20 grame muguri de nuc. Omogenizaţi amestecul intr-un mojar si păstraţi amestecul astfel obţinut intr-un vas de porţelan. Ungeţi-vă pielea capului cu acest unguent , de preferat după ce aţi făcut baie .
Apa energizantă : ea se obţine în felul următor – se ia 250gr apă şi se pune într-un recipient tip shaker şi se agită de 120 de ori .

Amorţirea tălpilor
Se prepară o alifie din boabe albe de vâsc, strivite într-un vas de ceramică şi amestecate cu puţină untură de casă proaspătă. Se va masa peste zi şi seara picioarele. Paralel se va ţine o cură de 6 săptămâni de ceai de văsc, 3 săptămâni cură după care 2 săptămâni pauză, şi iarăşi 3 săptămâni ceai. Reţeta de preparare a ceaiului, se află la boli de inimă.

Eprizipelul : o reţetă sigură pe o perioadă scurtă – cumpăraţi de la farmacie 2 flacoane de ampicilina, 2 pliculeţe de burovin şi comandaţi la farmacie o soluţie contra epidermofiţiei, compusă din ; iod metaloid 1gr + acid salicilc 3gr + glicerină 10gr + alcool de 70 grade 100ml. Luaţi medicamentele în modul următor : ampicilina câte 2 capsule odată la interval de 6 ore, timp de 5 zile. Cu soluţia contra epidermofiţiei se badijonează talpa piciorului şi mai ales spaţiile dintre degete. Cu burovinul se pun comprese pe locurile dureroase. Se recomandă repaus la pat.

MONTURI

Preventiv : în momentul când apare durerea caracteristică şi roşeaţa aferentă, să se aplice un badijonaj cu tinctură de iod. Acest procedeu trebuie repetat 2-3 seri la rând [se poate face şi peste zi]. Aici apare o capcană. Deoarece durerea dispare după prima badijonare şi persoana uită să o mai repete. Şi în primul rând să se renunţe la tocuri înalte. Curativ : tratamentul cu iod, aplicat cu perseverenţă, vreme de 1-2 ani, face să dispară chiar şi monturile gata formate. La persoanele cu piele mai sensibilă după 4-5 zile de badijonări se va face o singură dată pe zi, se poate produce o descuamare a pielii. Se întrerupe tratamentul şi se reia numai după ce se vindecă pielea.

RANI INTRE DEGETELE DE LA PICIOARE
Un sfat : umblaţi cât mai mult desculţă şi evitaţi încălţămintea gen sport de cauciuc. După ce vă spălaţi pe picioare cu apă şi săpun, tamponaţi rănile dureroase cu un decoct de tătăneasă [doua linguriţe de plantă se fierb în 250gr apa, 2 minute]. Lăsaţi locul să se usuce apoi puneţi pe locurile dureroase frunze de pătlagină uşor strivite [bine spălate în apă rece]. Când rănile încep să se închidă, ungeţi-le seara cu alifie de gălbenele. Dacă mergeţi la serviciu, puneţi între degete frunze de pătlagină.

CANCER


Se ia dimineaţa, pe stomacul gol, o linguriţă de gaz dublu rafinat . După o ora se mănâncă . Se mai ia si seara, o linguriţă de gaz la o jumătate de ora după masa de seara . După care nu se mai mănâncă nimic .
Tratamentul durează un an, si este valabil pentru multe feluri de cancer.
Atenţie gazul trebuie distilat intre 100 – 150 grade, orice grad mai mult duce la distrugerea petrolului ca medicament devenind toxic .A dat rezultate in multe feluri de cancer generalizat bolnavul fiind foarte slăbit si având foarte puţine şanse de supravieţuire .


COLICI ABDOMINALE

Mărar : când apar durerile, fierbeţi circa 10 minute o lingura de mărar intr-o ceaşcă de lapte si beţi lichidul cat se poate de cald . Efectul este imediat .
Menta : planta pusă-n rachiu sau alcool vindecă durerile de burta şi colicile intestinale.



CONSTIPATIE REBELA



1. Alimente ce trebuiesc evitate: ciocolata, cacao, pâinea alba, paste făinoase
carnea, brânzeturi sărate oale.
Consumaţi: alimente bogate in celuloza, fasole verde, dovlecei, morcovi, ţelina, sfecla cartofi, salata verde, ceapa, castraveţi, praz, spanac, roşii, mere, pere, struguri, portocale, pâine Graham, 500 gr fructe si 500 gr legume mâncaţi pe zi.

2. Polenul vindeca cele mai rebele constipaţii. Se ia câte 20 gr de polen îndulcit cu miere zilnic. Cura dureaza o lună, se face pauzâ 2 luni dupa care se repetă.

3. Reţetă ţărănească: mâncati dimineaţa pe stomacul gol prune uscate înmuiate peste noapte în apa, cu pâine de graham sau secara, la culcare mancaţi 2 mere.

4. Reţetă cu portocale: lăsaţi să fiarbă în apa, timp de 30 minute, coaja de la o portocală proaspată. Aruncaţi apa şi mai fierbeţi o data coaja – 20 de minute – în apa îndulcită cu 20 gr mire la litru. Scoateţi coaja şi beţi ceaiul dimineaţa pe stomacul gol, sau la trei ore dupa cină . Este un laxativ imediat şi puternic.

5. Reţetă cu tărâţe: 1-2 kg de tărâţe de grâu trebuie cernute printr-o sită deasă ca să se elimine făina care mai rămâne în ele după măcinarea grăului. Puneţi în fiecare dimineaţă două linguri de tărâţe într-o cană obişnuită şi opăriţi-le cu orice fel de ceai. Amestecaţi bine conţinutul pentru a-l omogeniza şi când se răceşte (trebuie să fie călduţ) îl beţi pe stomacul gol, înghiţitură cu înghiţitură. După o pauză de circa 10 min puteţi servi micul dejun. În cazul în care constipaţia nu cedează chiar de a doua zi, repetaţi operaţia şi seara, înainte de cină. După ce situaţia se normalizează, renunţaţi la porţia de seară.

6. Murele : faceţi infuzie din frunze de mur [ proaspete sau uscate ] doza 40-80gr [două linguri de supă] la 1 litru de apă, în funcţie de gravitatea constipaţiei. Beţi două căni pe zi dimineaţa şi seara. Dacă aveţi, puteţi adăuga câte un pumn de fructe proaspete dimineaţa pe stomacul gol.

7. Ceai laxativ : puneţi la fiert, freme de 10 minute, 25-30 gr frunze de prun într-un litru de apă. Beţi câte o ceaşca după mesele principale vreme de 5 zile

8. Dovleacul : beţi în fiecare dimineaţă o cană de suc de dovleac

9. Reţetă cu tarâţe 2 : 2linguri de tărâţe de grâu se pun de cu seară într-o jumătate de cană de apă. Dimineaţa, înainte de masă, o mâncaţi. Dacă se umflă şi nu mai are lichid, mai adăugaţi puţin cei cald sau apă la temperatura camerei. Elimină şi toxinele din organism şi conţine vitamina din gama B-urilor. În acelaş timp puteţi consuma şi grâu încolţit, cam 35-40gr pe zi, după ce aţî mâncat tărâţele. Grâul trebuie luat 20 de zile pe lună, iar tărâţele toată viaţa dacă este cazul !!!!! Este valabi pentru cei ce au probleme cu intestinul gros, şi cei ce au fost operaţi trebuie să facă acest tratament. Luaţi şi vitamina D.

10. Reţeta cu miere de albine : supradenumită « reţetă sigură » 2 linguri de miere de albine + 2 linguri nuci măcinate + 2 linguri smântână + 2 linguri tărâţe de crâu + 2 mere rase. Se amestecă toate şi se consumă 2 linguri pe zi, dimineaţa, pe nemâncate, după care se bea o cană de ceai de muşeţel. Se pot dubla canditaţile la 4 linguri. Se pastrează în frigider.


DEGERATURI


Fierbeti timp de o ora in 3 litri de apa o telina mare cu frunze cu tot [ cam 250 gr de planta la un litru de apa ] taiata bucati . Strecurati lighidul, apoilasati-l sa se raceasca pana cand temperatura va deveni suportabila pentru o baiecat mai calda a locului vatamat . Muiati-va picioarele sau mainile si stati asa 10-15minute . Baia se poate repeta, reancalzind decoctul, de trei ori pe zi . Stergeti-va bine si evitati sa mai iesti afara . Tinetiva picioarele infasurate intr-o patura sau mainile in manusi

DEZINTERIE - DIAREE

Mâncaţi cât mai multe boabe de afine proaspete, sau mestecaţi boabe uscate. Puteţi bea de asemenea un decoct preparat din 60 gr boabe înmuiate timp de o oră într-un litru de apă călduţă. Încălziţi-l încet până începe să fiarbă. Lăsaţi-l să fiarbă 15-20 minute, apoi să se macereze până ce lichidul devine călduţ. Beţi câte o jumătate de ceaşcă din oră-n oră. Acest procedeu dă rezultate excelente .


Leac contra bâlbâelii

Se consumă seara 1-3 ceşti de ceai de coji de mere cald sau rece şi ceai de roiniţă. Trebuie să se bea dimineaţa 1/4l lapte, vin sau must în care sa fiert coadă calului [plantă] O priză, adică cât iei în trei degete de coada calului se fierbe în vin sau must. Se va bea dimineaţa pe stomacul gol [fiert în apă nu va avea nici un efect]

Leacuri contra mahmurelei :

Usturoi cu pătrunjel : tocaţi 2-3 căţei de usturoi şi 2-3 fire de pătrunjel verde. Amestecaţi-le cu 10 picături de untdelemn. Amestecul întinde pe pâine şi se mănâncă imediat ce băutura se urcă la cap.

Suc de varză : amestecaţi circa 30gr suc de varză dulce cu 30mg rachiu şi 30mg suc de ceapă. Lichidul obţinut se încălzeşte cât să nu fiarbă şi se bea pe nerăsuflate

Aburi cu oţet de mere : puneţi într-o cratiţă largă şi smălţuită, oţet de mere şi apă în părţi egale. Vasul se pune pe foc şi se lasă să fiarbă încet. Când începe să iasă aburi, se apleacă capul deasupra vasului şi se inhalează adânc. Toate aceste reţete au fost verificate şi au dat rezultate.

PIETRE LA FIERE


Uneori cu toate tratamentele pietrele de la fiere nu se pot elimina si necesita controlul unui chirurg . Sfatul este sa urmati o luna sau doua acest tratament iar daca rezultatele nu vin atunci apelati la chirurg .
Sucul de ridichie neagra : se optine cu ajutorul mixerului di ridighi fara coaja . Cura incepe cu 100 ml suc luat dimineata pe stomacul gol , crescand in urmatoarele trei saptamani pana la 400 ml , deci in fiecare saptamana creste cu 100 ml . In urmatoarele saptamani descresteti pana la 100 ml . Daca suferiti de stomac aceasta cura nu poate fi luata . Un ceai excelent este urmatorul : 20 gr [ o lingurita ] patrunjel de camp [ pimpinella ] iedera [ hebera helix ] hamei [ humulus lupulus ] turita mare [ agrimonia aupactria ] menta si pelin toate aceste plante uscate se amesteca in proporti egale . Din acest amestec se iau 3 linguri de planta si se pun intru-n litru de vin de mere sau must de mere [ vil faceti singuri in mixer ] . Compozitia se pune rece pe foc se lasa sa se infierbante pana ce da un clocot ,apoi se ia de pe foc si se lasa 3 minute sase infuzeze . Peste zi se iau 8-9 linguri de lichid din ora in ora . Pentru ca bautura trebuie sa fie cat mai firbinte ea trebuie tinuta in termos . Important pentr-u a va vindeca este necesar sa se tina un regim din care trebuie eliminate urmatoarele alimente : oalegrasimile animale , cacaoa si ciocolata , conservele , mezelurile , branzeturile fermentate condimentele , tutunul , alcolul de asemenea si alimentele ce contin colesterol : prajiturimaruntaiele , pestele gras , mazare , morcovi . In aceasta perioada este bine sa tineti o cura de apa minerala .


Preparaţi următoarea reţetă : 250ml rachiu de drojdie de bere [se găseşte în comerţ] 250ml zeamă de lămâie, 250ml ulei de măsline, 250gr miere de albine multifloră, 2 boabe de tămâie sfărâmate[boabele să fie de mărimea unui bob de mazare]. Totul se amestecă, se pune în sticle acoperite, în cămară la rece şi întuneric timp de 8 zile. Se va agita de 2-3 ori pe zi. După cele 8 zile, se bea un păhărel de ţuică dimineaţa pe stomacul gol, până se termină lichidul. Este bine să se bea în tot acest timp şi 1litru de ceai pe zi din : mătase de porumb, coada şoricelului, coada calului, amestecate şi preparate sub formă de infuzie.
Primul lucru care trebuie săl faceţi este să treceţi la un regim alimentar sever [ post cu lichide ] vreme de o săptămână. Adică doar ceaiuri sucuri de legume, supă de zarzavat. Vezica dv este bolnavă şi nu o ajutaţi, mâncând mult si greu. În orice caz vă trebui să renunţaţi la multe alimente : oua, grăsimi animale, brânzeturi fermentate, ciocolată, conserve, vânat, mezeluri orice condimente, alcool, măruntaie, peşte gras, dulciuri, mazăre morcovi. Se recomandă în schimb : consumul a 2-3 cepe, mult hrean, usturoi salate de legume crude, amestecate cu mult ulei presat la rece. Dacă vi se face foame luaţi o linguriţa de untdelemn. Foamea se potoleşte
Ceaiul de plante : rădăcină de brusture [ radix bardanae ] 1-2 linguri de rădăcină mărunţită se pun la fiert întru-n litru de apa clocotită, vreme de 2 minute. Se infuzează 15 minute. Se bea călduţ, pe durata unei zile.


GAT. GURA



Pierderea vocii, dureri de gât

Amestecaţi o ceaşcă de lapte călduţ cu un decoct preparat din o lingură de frunze de ţelină, fierte 2 minute intr-un litru de apa . Lăsaţi să se răcească . Faceţi gargară de trei ori pe zi.

Sirop de brad
Se culeg mugurii de brad [vârfurile tinere care în fiecare primăvară] nu se spală. Se culeg atâţi cât să umple un borcan de 5kg. Pe fundul borcanului se pune zahăr cam de două degete peste care se pun muguri de brad cam de trei degete, se apasă bine după care se pune iar zahăr şi se continuă până se umple borcanul. Ultimul strat trebuie să fie de zahăr. Se leagă bine borcanul cu celofan şi capac după care se va îngropa în pământ la 30-40cm şi se va scoate atunci când se apropie îngheţul, aproape de iarnă. Cine nu are posibilitatea să-l îngroape trebuie să ţină borcanul într-o cămară răcoroasă şi întunecoasă. După ce se dezgroapă, dacă a mai rămas zahăr se amestecă cu o lingură de lemn, se acoperă bine şi se lasă la loc întunecos încă 2 săptămâni. Siropul obţinut se va pune în sticle cu dop de plută. Acest sirop combate durerile de gât şi previne gripa, fiind bun şi pentru asm.

MIROS URAT IN GURA

Tratamentul Maria Treben : Este recomandat gargară de trei ori pe zi cu ceai de salvie, călduţ , precum şi picături de ulei de ienupăr, amestecate cu apă stătută şi băute o dată pe zi, înghiţitură cu înghiţitură.
Dr. german Rudolf Breuss : recomandă ceai de pelin, o ceaşcă pe zi, vreme de 3-5 săptămâni, o priză de pelin se opăreşte 3 secunde cu o cana de apă clocotită. Se lasă să se răcească, se bea înghiţitură de înghiţitură. Pelinul combate afecţiunile stomacului, una dintre posibile cauze ale mirosului urât.


SALIVA OPRITA-N GAT

Saliva se opreşte-n gât şi nu se poate nici înghiţi nici da afară. Sau mucoasa stomacului se ridică-n gât şi nu se poate elimina.
Salvia : ea este planta miraculoasă care poate elimina aceste neajunsuri. Aflată pe toate drumurile fiind şi ieftină este accesibilă tuturor.
Intern : se beau două ceaiuri de salvie pe zi, unul dimineaţa şi unul seara, înghiţitură de înghiţitură. O linguriţă de plantă [100 mg] se opăreşte cu o cană de apa în clocot.
Extern : se fac inhalaţii din 2 linguri de plantă, opărite cu 100 ml apă în clocot, de două ori pe zi. Se pun 5 picături de soluţie [5%] de propolis în fiecare nară, ce 3 ori pe zi.

Pierderea vocii, dureri de gât

Amestecaţi o ceaşcă de lapte călduţ cu un decoct preparat din o lingură de frunze de ţelină, fierte 2 minute intr-un litru de apa . Lăsaţi să se răcească . Faceţi gargară de trei ori pe zi.
 
D

dyayzh

Guest
Cum se vindecă Guta[exces de uree în sânge]
Primăvara se bea vreme de 30-40 de zile, 1 litru de ceai pe zi, făcut din mătase de porumb la care se mai adaugă cozi de cireşe amare şi ghimpe.
Întru-n vas mai mare se pun la fiert 7-8l de apă, în care se pun o mână bună de mătase de porumb, una de cozi de cireşe amare şi una de ghimpe[de la Plafar]. Se fierbe până când ceaiul dobândeşte o culoare închisă. Se pune în sticle de 1l şi se pun la rece, consumându-se o sticlă pe zi [câte 2-3 pahare odată] Foarte important în toată această perioadă nu se consumă alcool . Tratamentul se Ţine de două ori pe an şi se verifică ca după tratament ureea să scadă la 4, dacă nu a scăzut se mai continuă până scade.
Atenţie pastilele pe care la recomandă medicii COLICHICINÂ sunt grozav de dăunătoare ficatului, rinichilor şi în mod deosebit globulelor. Ceaiul acesta nu dăunează la nimic, di contră, vindecă, şi ajută la ficat şi la rinichi.

HEMOROIZI. FISURI ANALE


Afecţiunile di zona anala răspund foarte bine la un tratament cu bai locale , comprese si unguiente . Cea mai buna planta este Coada Calului
Puneţi să fiarbă o oala cu apa si când fierbe aşezaţi deasupra intr-o sita doi pumni de planta . Când planta se înmoaie si este fierbinte , se scoate si se pune intr-o pânza curata si se pune la locul bolnav .Compresele trebuiesc sa fie neapărat calde . Ele se ţin mai multe ore sau se lasă aşa peste noapte .La fel de eficiente sânt si compresele cu Bitter Suedez , ungeţi mai antii locul bolnav cu alifie de galbenele apoi aşezaţi dea - supra o bucata de tifon înmuiata cu bitter Suedez , peste tifon puneţi o fâşie de plastic apoi o pânză moale si o pereche de chiloţi .Trebuie lăsat toata noaptea , pe cale bucala se ia cate o linguriţă de bitter suedez înainte de culcare .
Se mai poate face bai de Tătăneasă 4-5 linguri se fierb in 250 grame de apa timp de 10 minute , lichidul se toarnă intr-un lighian complectându-se cu apa calda . Se fac doua bai pe zi . Fiertura se poate folosi si in comprese . Are un efect anti-inflamatoriu calmant dezinfectant . Fistulele anale si Hemoroizi cedează in fata unui tratament HOMEOPATIC
------------------------------------------------------------------------------------------
Aplicaţi un decoct de afine [ 50 gr de fructe zdrobite, fierte 15 minute în ½ litri de apă până ce lichidul scade la jumătate ]. Tamponaţi-vă cu o vată îmbibată cu lichid sau puneţi comprese seara la culcare, pe care le ţineţi toată noaptea.


Fistule peri - anale

Ceai de pelin asociat cu muşeţel şi gălbenele – o cană pe zi, dintr-o linguriţă de plantă amestecată la o cană de apa în clocot.
Să se facă spălături locale cu mult săpun Protex , de 2-3 ori pe seară, limpezindu-se bine. Se lasă locul să se usuce bine fără a folosi prosopul. Alifie de Micsură pe bază de ceară de albine, se găseşte la Plafar se aplică pe locul curăţat şi uscat, masându-se uşor ca să pătrundă în piele. Într-o săptămână afecţiunea dispare.


HEMOROIZI

Se pisează 10 căpăţâni de usturoi necurăţate, se fierb la foc mic cu ½ litru de apă 15 minute, se lasă la temperatura suportabilă după care se fac bai de şezut [ cât mai fierbinţi ] . Apa poate fi încălzită şi folosita de 4-5 ori. Metoda este foarte eficientă, nefiind nevoie de mai multe ori. Fiecare spălătură să dureze 15 minute şi cât se poate de fierbinte.




Se fierbe 1kg de varză dulce circa 30 de minute, în 2-3kg de apă. Cu zeama obţinută se fac zilnic băi de şezut călduţe. Se poate folosi şi praz, şi se poate ţine la frigider încălzindu-se înainte de folosire. Sau se mai poate folosi alternativ. După o baie de circa 30 minute se lasă să se usuce [nu se şterge] şi se unge locul dureros cu alifie de galbenele [hermozon] . Tratamentul durează cam o lună de zile .
Mătrăgună : cu un decoct de mătrăgună, planta trebuie fiartă 1/2ore, se va spăla locul bolnav şi se va sta 15minute cu fundul în acest decoct, ceaiul trebuie să fie cât mai cald. Băile se vor face în fiecare seară.

Moţuri de nuc

Nucul înfloreşte în aprilie şi are flori femele - nuca propriu-zisă – şi flori bărbăteşti – nişte moţuri verzi pline de polen galben, care după ce fecundează nuca cad şi se vor usca devenind negre. Se pot culege de pe jos şi se pot păstra 2-3 ani.
Tratamentul : În 2-3 litri de apă, când fierbe, se pune o mână [circa 20gr] de moţuri de nuc, se opreşte focul şi se acoperă. Când infuzia este suportabilă la cot, se pune într-un lighean cu moţuri cu tot, şi se fac băi de şezut până ce infuzia se răceşte. Se poate reîncălzi şi folosi încă o dată. Se for face 10 astfel de băi în 10 seri consecutiv. Bolnavul trebuie să se ferească de piper, ardei iute şi trebuie să menţină o igienă strictă la locul bolnav. Tratamentul a dat rezultate fără excepţie.


UNGUENT HEMOROIZI


Ingrediente : ceara de albine cat o nuca
1 lingura ulei măsline
2 cm frunza de Aloe pisata, care sa aibă o vârsta de peste 3 ani


Preparare : Se amesteca intr-un vas smălţuit la foc potrivit pana se obţine un lichid omogen, se toarnă in cutii de plastic ţinându-se la rece
Din ceară de albine se vor face supozitoare pe care le veţi introduce în anus, câte 1 în fiecare seară înainte de culcare, vă va ameliora durerea şi chiar vă va vindeca.


HEPATITA

Important : aveţi nevoie de multă odihnă şi de regim alimentar. Primăvara faceţi o cură de dovlecei şi fasole verde [ciorbă, mâncare, salată] conţin substanţe care refac celula hepatică. Consumaţi multă urdă şi lapte bătut, conţin metionină, importantă în refacerea celulei hepatice, carne de vită şi pasăre în cantităţi mici şi nu fiartă, prăjită la grătar, mai în sânge dacă-o puteţi mânca. [renunţaţi la medicamente sunt toxice] începeţi tratamentul cu pedicuţa care conţine radium şi este un adevărat miracol.
1. ceai de pedicuţă : 1 linguriţă de plantă, tocată dar nu prea mărunt, se pune într-o cană peste care se toarnă un sfert de litru de apă clocotită. Se lasă să stea 5 minute acoperită, se strecoară şi se bea călduţ înghiţitură de înghiţitură, de trei ori pe zi, înainte de mese cu 20-30 minute.
2. ceai de armurariu : îl găsiţi la plafar şi îl măcinaţi prin râşniţa de cafea. 1 linguriţă şi jumătate de făină de armurariu se opăreşte cu o cană de apă în clocot, se lasă acoperită 5 minute să se infuzeze se strecoară şi se bea călduţ înghiţitură de înghiţitură, se poate îndulci cu miere de albine.
3. polen [polenolecitină] : se cumpără de la plafar, sunt granule din care se iau zilnic 1-3 linguriţe înainte de mese.
4. tinctură de propolis : 30 picături în ceai sau în apă [1 pahar] de trei ori pe zi, înainte de mese.
5. bitter suedez : comprese pe ficat. Se unge pielea cu alifie de gălbenele, apoi se pune o compresă de tifon umezită cu bitter suedez. Peste compresă se pune un prosop şi o pungă de plastic ca să nu devină rece. Se pune seara şi se doarme cu ea peste noapte.
6. comprese calde cu coada calului : se pun alternativ cu cele de bitter suedez, dimineaţa coada calului, seara bitter suedez. Se iau 2 mâini bune de plantă proaspătă [se găseşte până în septembrie] care se bagă într-un săculţ de tifon, aşezat într-o sită, pusă peste aburi unei oale cu apă care fierbe. Când planta se-nmoaie şi e aproape fierbinte, o aplicaţi pe ficat, învelind-o cu un prosop. Aplicaţiile cu comprese pot dura de la 30 minute la 2-3 ore. Cu cât mai mult cu atât mai bine.
7. ceai de rădăcină de pătrunjel : se pun 3 rădăcini de pătrunjel la ½ litri de apă. Se fierb până ce apa rămâne la jumătate. Se bea călduţ, înainte de masa de dimineaţă.
8. ceai de obligeană : rădăcină uscată [de la Plafar] sau crudă [creşte în locurile cu bălţi, alături de papură se deosebeşte de aceasta prin rizomi – rădăcinile groase, maronii la suprafaţă şi roz înăuntru, iar în loc de puf maroniu pe care-l face papura, obligeana face pe tijă orizontală nişte muguri ca ştiuleţi de porumb. Se foloseşte sucul crud obţinut prin mixare. Se ia de 3 ori pe zi, astfel : 3 linguri înainte de masă şi 3 linguri după masă Obligeana uscată – se pune o linguriţă de plantă într-o cană de apă şi se lasă să stea peste noapte. Dimineaţa se strecoară şi lichidul obţinut se pastrează în frigider. Se foloseşte la fel ca sucul de plantă proaspătă.



O altă reţetă : această reţetă a dat bune rezultate în multe cazuri.
Ingrediente : 3 kg morcovi tineri, 3kg miere de albine, 3 kg lămâi şi 1 kg pătlagină. Morcovii se dau pe răzătoarea mică, lămâile se taie mărunt, pătlagina se fierbe într-un litru de apă, la foc mic până rămâne o cana. Se amestecă toate ingredientele, se pun în borcane şi se păstrează la frigider. Se ia în fiecare dimineaţă 1 lingură, pe stomacul gol, înainte de masă. Regimul este obligatoriu.


Reţetă pentr-u ciroză, bilă, cazuri hepatice
Planta cea mai bună pentru aceste boli este Rostopasca, planta se găseşte uşor şi se recoltează cu tot cu rădăcină, flori şi păstăi verzi de seminţe, se pune la uscat circa 10 zile. Într-un litru de apă în clocot se pune o mână de plantă mărunţită [uscată] circa 20gr şi se fierbe 15 minute. Se strecoară şi se pune la frigider. Timp de 15 zile se beau câte 3 ceşcuţe pe zi [3x50ml] cu 30 minute înainte de fiecare masă, în tot acest timp nu se mănâncă decât cartofi fierţi sau copţi fără sare, pâine fără sare prăjită la discreţie. Altceva nimic de mâncare în timpul tratamentului. Rezultatele vor fi foarte bune şi nu mai trebuie să ţi regim toată viaţa[pentru cei care au avut hepatită]


HERPES

Virusul herpesului rămâne în organism, chiar si după vindecările temporale. El recidivează adesea [ la femei, mai ales în perioadele menstruale ] după boli febrile sau indigestii. Ar fi de dorit ca în afara tratamentului pe care vi-l recomandăm, să urmăriţi ce alimente anume produc izbucnirea herpesului. Eliminaţi-le din alimentaţie şi instituiţi o dietă cât mai bogată în enzime şi în lichide. Se recomandă comprese, badijonări, apiterapie.
Ceaiul de roiniţă : 2 linguriţe la o cană de apă opărită. Se pun comprese pe locurile atinse de mai multe ori pe zi.
Alifia de roiniţă : Se prepară la fel ca alifia de calendula – doi pumni de plantă proaspătă se înăbuşă în osânză curată de porc, se lasă să se răcească, apoi se încălzeşte la aburi şi se strecoară, se ung locurile bolnave de mai multe ori pe zi. Roiniţa întârzie recidivarea herpesului în proporţie de 70% .
Tinctura de propolis : este un preparat apicol, se găseşte de vânzare la albinarii din pieţe şi la magazinele de specialitate, comprese sau tamponări de mai multe ori pe zi. Sau unguent cu propolis care are acelaşi efect, ungeţi zona afectată de mai multe ori pe zi.
 
D

dyayzh

Guest
AFECTIUNI CARDIACE

Una dintre cele mai faimoase plante medicinale, pentru inimă este vâscul. Această plantă are proprietatea miraculoasă de a reglementa tensiunea arterială, coborând-o când este prea ridicată, ori dimpotrivă, normalizând-o, dacă este prea coborâtă. În felul acesta inimile neliniştite se potolesc şi funcţia lor se întăreşte. Toate neplăcerile legate de hipertensiune –ridicarea sângelui la cap, senzaţiile de ameţeală, zumzăitul în urechi şi tulburările de vedere, tahicardia, se liniştesc.
Se beau trei căni de ceai de vâsc pe zi, înghiţitură cu înghiţitură. Este recomandat chiar şi oamenilor care nu sunt bolnavi de inimă, să facă cure preventive cu ceai de vâsc, vreme de şase săptămâni.
Trei săptămâni se beau trei căni de ceai pe zii, două săptămâni se beau două căni de ceai pe zii, iar o săptămână, o cană de ceai pe zii. Circulaţia sângelui se restabileşte complet în acest răstimp. Pentru a menţine starea de sănătate e indicat să fie continuată cura de ceai, vreme de un an, bându-se o cană de ceai dimineaţa.

PREPARAREA CEAIULUI: o linguriţă cu vârf de vâsc se pune într-o cană cu apă rece (1/4 l) să stea peste noapte. Dimineaţa se încălzeşte uşor, apoi se strecoară. Dacă e nevoie de o cantitate mai mare de ceai pe zi, el trebuie ţinut călduţ într-un termos, sau se încălzeşte la fiecare întrebuinţare, într-un vas cu apă în clocot. Vâscul are şi proprietăţi anti-cancerigene.

La fel este si sucul de vasc facut prin mixarea bobitelelor albe , a frunzelor si ramurelelor fragede . Se iau peste zi 25 de picaturi in putina apa , pe stomacul gol ,la jumatate de ora de micul dejun si inainte de a merge la culcare .
Pentru hipertensiune este recomandat să măncaţi în fiecare zi 4 căţei de usturoi înghiţiţi ca un medicament.
Este recomandat şi-n următoarele boli : cancer, slăbirea sistemului imunitar, artroză, depresiuni psihice, suferinţe nervoase, astmă.
Reacţi secundare : Pot apărea alergi secundare atunci când vâscul nu e recoltat de pe un copac potrivit. Cel mai bun este cel de pe măr.

Tot pentru tensiunea arterială : 30gr frunze uscate de căpşuni sau fragi, se dau într-un clocot într-un litru de apă. Se bea ceai la discreţie în cursul zilEI.

IMPOTENTA

Vinul de ţelina

Lăsaţi sa se macereze timp de trei zile, doua căpăţâni mari de ţelină bine spălate cu peria, dar necurăţate de coaja, intr-un litru de vin alb, natural . Beţi înainte de mese, cate un păhărel .

1. Mestecaţi cat mai des crenguţe de ţelină crude .
2. Suc de ţelină amestecat cu suc de morcovi este tot un stimulent
3. Beţi zilnic 2 ceşti de decoct din rădăcina uscata si măcinată [ puneţi un pumn de planta la un litru de apa
4. Beţi 3 ceşti de infuzie pe zi făcută dintr-o ramura de ţelină verde, fiarta intr-un litru de apa circa 2 minute . Ceaiurile se beau după fiecare masa .
5. Vitamina B12 stimulează producţia de hormoni sexuali. Se găseşte în ficat, carne de pasăre.
 
D

dyayzh

Guest
LOMBOSCIATICA

Eliminarea depunerilor calcaroase din organism [depunerile de pe coloană numite ciocuri de papagal sau din articulaţi. Pentru o mai bună eficienţă reţeta de mai jos trebuie dublată de un regim de eliminarea toxinelor din organism. Reţeta a fost verificată şi a dat rezultate foarte bune.
În primele două zile se vor fierbe câte 5gr foi de dafin în 300ml apă, timp de 5 minute după ce începe să fiarbă. Această operaţie se face seara, apoi se pune fiertura cu tot cu frunze într-un termos. Se va bea în cursul zilei următoare circa 1 lingură [10ml] din extract, din 30 în 30 de minute, începând din clipa din care vă sculaţi până când vă culcaţi.
În următoarele 3 zile se va mări cantitatea de frunze de la 5gr la 25gr fierte la fel în 300ml apă, şi ţinute toată noaptea în termos. Ziua se va respecta aceleaşi indicaţi. Se va face o pauză de 7 zile, după care se va repeta tratamentul încă 3 zile, folosind o doză zilnică de 25gr frunze de dafin.



MENSTRUATIA
Se manifestă prin dureri mari la burtă şi crampe insuportabile în timpul ciclului sau la sfârşit.
Intern : infuzie de flori de urzică galbenă [ să se recolteze la maturitate ] Planta creşte peste tot, pe şanţuri, la marginea de drumuri. Se ia o linguriţă cu vârf de flori de urzică, se opăreşte cu o cană de apa în clocot. Se lasă să se infuzeze puţin, apoi se strecoară. Se beau 2 căni de ceai pe zi, n care este bine să se adauge o linguriţă de bitter suedez.
Ceai de gălbenele şi coada şoricelului : se amestecă 2 linguriţe de gălbenele cu 1 linguriţă de coada şoricelului, apoi se iau 2 linguriţe din acest amestec şi se opăresc cu o cană de apă în clocot. Se lasă să se infuzeze apoi se strecoară. Se bea o cana pe zi, înghiţitură de înghiţitura.
Tinctura de gălbenele : o linguriţă de flori, macerate 8 zile în 100ml alcool, se iau de 3 ori pe zi, câte 30 de picături, în puţină apa.
Extern :îmbibaţi un tampon de vată în spirt medicinal şi introduce-ţi-l în ureche, până la timpan. Se lasă câteva ore sau până a doua zi.


MICOZE

Micoza : înseamnă orice fel de ciupercă dar cea mai răspândită este candidoza. Ea se manifestă ca o iritaţie la nivelul mucoasei [ bucală sau vaginală ] în cazul mucoasei bucale bolnavul nu poate tolera nimic picant iar dacă s-a fixat pe mucoasa bronşică atunci pot apărea : spazme bronşice, tuse spastică, senzaţie de sufocare.
Ca terapie naturistă cu bune rezultate în cazul candidozelor pe mucoasa bucală este gargara cu bicarbonat de sodiu, sau gargara cu gălbenele. Se face o infuzie mai prelungită [se toarnă 300ml apă fierbinte peste 1 lingură de gălbenele şi se lasă ½ oră, apoi se strecoară] şi se foloseşte pe timpul unei zile pentru gargară. De regulă e bine să se folosească ambele metode odată şi să se facă gargară după fiecare masă. Infuzia de gălbenele este buna si în cazul candidozelor vaginale, este suficient ca spălăturile să se facă o dată la două zile dar nu mai des. Spălăturile vaginale se pot face şi în cazul unui organism sănătos, dar nu prea dese, pentru nu a distruge floră normală.
Dacă candidoză este rebelă, recidivantă, se indică un tratament cu candidin. Se creează astfel un anticorp anticandidă. Tratamentul va dura 3-6 săptămâni, de două ori pe săptămână, timp în care iau naştere anticorpi, iar omul va fi protejat.


CRIZA NERVOASA

E suficient sa mirosim o ceapa pe care am taiat-o in doua pentru a ne calma imediat .

MIGRENE

Simptome : dureri mari la cap, ceaţă etc.

Varza crudă : luaţi primele două frunze care învelesc căpăţâna şi care la gătit se aruncă, tăiaţi-le în fâşii egale, late cam de 6-8 cm, şi puneţi-le pe frunte în straturi, fixându-le cu un batic. Extrem de eficiente sunt şi inhalaţiile cu oţet de mere. Într-un lighean smălţuit puneţi oţet de mere şi apă în părţi egale. Aşezaţi vasul pe foc şi când încep să iasă vapori, puneţi capul deasupra, inhalând aburii.
Intern : migrena se combate cu ceaiuri parfumate din : mentă, levănţică, iasomie, infuzie dintr-o linguriţă de plantă la o cana de apă. Se beau două ceşti pe zi.

Mărar :fierbeti 5-10 minute o lingurita de marar intr-o ceasca de lapte si beţi cât puteti de fierbinte


ANXIETATE

Decoct de frunze de nuc : Aproximativ 300 gr frunze de nuc se fierb in circa 5 L DE apa. Se strecoara si se toarna in apa de baie. Efectul ESTE foarte rapid. Se mai recomanda in : Oboseli, Palpitati, Dureri de cap,Neliniste, Ameteli.

GLAUCOM


Dintr-un amestec de urzica , galbenele , coada calului si roinita amestecate in parti
egale cate o lingurita din fiecare , beti 3 cani de ceai pe zi , [ se pune 1 lingurita de
planta la o cana de apa in clocot . Adaugati in ceai si o lingurita de Biter Suedez
Vara preparati ceaiul di plante proaspete . Mai este recomandat : Bai de sezut cu
coada calului . Rinichi eczercita o presiune de jos in sus catre ochi . Pentru eliminarea
ei trebuie sa facem bai de sezut cu coada calului . Se ia 100 gr coada calului uscata
se pune peste noapte sa stea in 5 litri de apa rece . A doua zi lichidul cu planta cu tot
se-ncalzeste , se strecoara si se toarna in cada , apa trebuie sa fie destul de fierbimte
si sa dureze cat mai mult 20 minute , in timpul bai se mentine temperatura constanta
Apa din baie trebuie sa traca de zona rinichilor dar sa nu fie pana la inima . Fara sa se
stearga pacientul trebuie sa inbrace un halat gros si calduros si se bage in patul incalzit
in prealabil cu sticle de apa fierbinti . Ramane in pat cel putin o ora . Este recomandat si
Biterul suiedez compresie pe ochi in prealabil pleoapele unse cu alifie de galbenele .


IRITAREA OCHILOR

Contra iritări ochilor şi a pleoapelor, farmacia medievală franceză recomandă : seminţe de mărar 30gr. la 1 litru de apă, fierte vreme de 5 minute. Trageţi vasul de pe foc şi acoperiţi-vă cu faţa deasupra aburilor calzi, acoperindu-vă capul cu un prosop.
Comprese cu bitter suedez : ungeţi pleoapele şi arcadele cu alifie de gălbenele, vă întindeţi pe pat şi peste pleoapele închise aşezaţi tampoane de vata îmbibată [ să fie doar umedă ] cu bitter suedez. Tratamentul se face zilnic 1 oră. Pleoapele trebuie neapărat unse cu alifie de gălbenele bitterul suedez fiind foarte puternic şi poate provoca iritaţi.
Ceaiul de Sulfină : pus comprese vindecă ochi iritaţi.


ULCIOR


Ulciorul se tratează destul de bine cu tinctură de rostopască tamponându-se locul bolnav [se lasă planta 10 zile în votcă sau rachiu], sau cu următorul ceai : gălbenele 5gr, muşeţel 5gr, nalbă mare 10gr, sulfină 20gr, soc 5gr. Se pune la fiert 1 litru de apă cu 2 linguri de amestec de plantă circa 3 minute. Se fac spălături şi se pun comprese călduţe.


CHIST, OVARE POLICHISTICE

Dacă aveţi posibilitatea de a vă opera cu ajutorul laserului puteţi să o faceţi, operaţia nefiind dureroasă şi nu e urmată de complicaţiile pe care le dau operaţiile obişnuite.
Tratament naturist : se poate folosi la orice fel de chist inclusiv cel ovarian, el constă în comprese cu coada calului. Se iau doi pumni de plantă [300gr dacă planta este uscată] se pun într-o sita şi se aşează pe un vas cu apă care fierbe. Planta opărită şi înmuiată, aşa fierbinte cum este, se pune pe locul unde se afla chistul, învelită intru-n prosop. Puneţi aceste compresii de trei ori pe zi, lăsându-le să stea pe locul bolnav cam două ore, dimineaţa, la prânz şi seara. Compresiile trebuiesc să stea cât mai fierbinţi. Aceiaşi plantă poate fi folosită de două ori [puneţi-o într-un săculeţ de tifon] .
Intern : dimineaţa şi seara înainte de mese, trebuie să beţi o cană de ceai de coada calului [o linguriţa de planta se opăreşte cu o cană de apă clocotită] iar peste zi, un amestec de gălbenele 300gr, coada şoricelului 100gr, urzică vie 100gr foarte bine amestecat, din care se ia o linguriţă de amestec, care se opăreşte cu o cana de apa în clocot. Se bea intre ½ şi 2 litri de ceai pe zi.
 
D

dyayzh

Guest
PARAZITI

Oxiuri : 5-7 caţei de usturoi, pisaţi mărunt, se amestecă cu o linguriţa de oţet şi 1-2 linguriţă de sare grunjoasă. Se omogenizează bine. În zilele de marţi, joi şi sâmbătă, dimineaţa pe nemâncate, se ia o linguriţă din compoziţie, după care nu se bea şi nu se mănâncă nimic, vreme de 2 ore. Tratamentul durează trei săptămâni. În acest timp, nu se consumă lapte şi dulciuri.
Pentru limbrici : se foloseşte aceiaşi reţetă, însă în zilele de tratament bolnavul stă aşezat cu şezutul într-o oală de noapte în care se pune lapte dulce-călduţ. Se obţine o totală evacuare a limbricilor.

Limbrici Tenie

Seminţele de dovleac conţin un aminoacid care poate fi administrat fără grija la copii. Nefiind iritant, acest remediu poate fi utilizat fără probleme mai multe zile. In preziua tratamentului mâncaţi doar lactate. Amestecaţi 30-40gr seminţe curăţate de coaja [2 linguriţe] cu aceiaşi cantitate de miere de albine [se poate şi zahăr cu puţină zeamă de lămâie] obţinând o pasta. Mâncaţi aceasta pasta dimineaţa, pe stomacul gol, de trei ori in intervale de 20 minute. A treia zi, la 3-4 ore după ultima repriza, înghiţiţi 40gr ulei de ricin, sau un decoct de cruşin, pe care le obţineţi fierbând timp de cinci minute 10 grame de coji in 250gr de apa, lăsând apoi să stea 5 minute .

Piperul : 1gr de piper amestecat cu 4gr de grăsime, scoate afară limbrici din intestin.



Ademon de prostată

Căutaţi la Plafar planta ‚Pufuliţa cu flori mici’ se găseşte la Plafar [epilobium parviflorum]. Se opăreşte o linguriţă de plantă cu 250gr de apă în clocot, se lasă foarte puţin să se infuzeze. Se bea 2 căni pe zi, una dimineaţa alta seara, cu o jumătate de oră înainte de a mânca. Nu uitaţi să ţineţi în paralel un regim alimentar din care să excludeţi alcoolul, răriţi cafeaua. Se asociază cu tablete de ‚Propin’ în prima lună, 2-3 comprimate de trei ori pe zi înainte de masă, timp de 30 de zile, apoi câte un comprimat de 3 ori pe zi, timp de 60 de zile. Se mai poate lua şi 20 de zile vitamina E forte.


Tinctura de ghimpe este un remediu care rare ori dă greş în această afecţiune. Se ia câte o linguriţă diluată în jumătate de pahar cu apă, de patru ori pe zi. Rezultate cu adevărat miraculoase se obţin atunci când tinctura de ghimpe este combinată cu cea de pufuliţă, în proporţii egale. Se ia din combinaţia de tincturi câte o linguriţă de patru ori pe zi înainte de masă cu o jumătate de oră. Primele rezultate apar în primele 10 zile, iar după o lună de tratament dispar aproape toate afecţiunile acestei boli. Prima etapă de tratament este bine să se ţină 3 luni de zile, în care se va administra neîntrerupt acest amestec de tincturi. După acest timp se va face numai 10 zile tratament pe lună, pentru a menţine rezultatele. În toată această perioadă nu se va consumă băuturi alcoolice, carne cât mai puţină, fără sosuri iuţi sau foarte piperate, sare foarte puţină, şi fără hrană conservată.
Tinctura : se obţine prin măcinarea cu ajutorul unei râşniţe de cafea a plantei uscate, după care se umple pe jumătate un borcan de 800gr, peste care se pune alcool de 70grade umplându-se. Se închide cu capac ermetic, şi se pune la macerat timp de 15 zile, după care se filtrează prin tifon şi se pune în sticluţe mici de culoare închisă.
Tinctura de pufuliţă se ţine 10 zile.

REUMATISM

Împotriva oricărui tip de reumatism, trebuie sa se bea vreme de trei săptămâni ceai pentru rinichi. Tratamentul se face trei săptămâni din luna cu o pauza de doua săptămâni, apoi se reia . Reumatismul apare din pricina ca in organism exista prea mult acid uric, care din cauza frigului se transforma in cristale ceea ce provoacă dureri in membre etc .Aproape toate bolile au la baza nefuncţionarea rinichilor si ca atare trebuie sa pornim de acolo . In perioade mai critice trebuie sa evitam mâncărurile cu carne, de asemeni nici un fel de alcool . Foarte important este si ceaiul de salvie. Cine bea constant ceai de salvie nu se îmbolnăveşte uşor. Ceaiul de salvie este considerat ca fiind ceaiul cel mai important din câte exista.
Reţeta ceaiului de rinichi : preparaţi următorul amestec : Coada calului 15gr. Urzica vie 10gr. Troscot 8gr. Sunătoare 6gr. Aceste cantităţi ajung pentru o persoana trei săptămâni . Se amesteca bine toate plantele, apoi se ia o priza [cat se cuprinde intre degetul mare si arătător] care se opăreşte cu o cana de apa clocotita . Se lasă sa se infuzeze 10 minute , apoi se strecoară . Peste plantele opărite se mai adaugă o data doua căni de apa clocotita, se lasă sa se infuzeze 10 minute se strecoară si se amesteca cu primul ceai . Este foarte important sa se procedeze aşa deoarece in ceaiul pentru rinichi exista 5 substanţe care nu trebuiesc sa fie fierte , ca să nu-şi piardă proprietăţile . Ele se extrag prin doua opăriri consecutive. Ceaiul trebuie băut : dimineaţa, înainte de prânz si seara, înainte de a merge la culcare cate o jumătate de cana de ceai .

Reţeta Minune :
Doua linguriţe de oţet de miere
Doua linguriţe de miere de albine
Totul se amesteca intr-o cana , si complectaţi cu apa nu cu alt lichid , se bea 3-4 căni pe zi. Efecte : In timp dispare reumatismul
- Curata arterele si venele de grăsimi
- Scade tensiunea arteriala
- Amestecul previne infarctul sau îl ameliorează după producerea sa
- Duce calciu in oase si nu îl lasă să se depună pe încheieturi, muşchi ducându-l in articulaţiile osoase .
- Previne orice infecţie in organism
- Toate organele funcţionează mai bine
- Reglează ritmul cardiac


Omagul : frunzele de omag, fierte cu rachiu, se pun calde, pe locul dureros.
Împotriva durerilor mari la genunchi sau umăr, cot, se va face un amestec de lut galben [cât mai galben] cu oţet din vin de casă. Cu această pastă se va unge bine locul în strat gros, şi se va bandaja. Se va sta cu acest bandaj până dimineaţa, operaţia se reia în fiecare seară timp de 3 zile.

Împotriva oricărui tip de reumatism, trebuie sa se bea vreme de trei săptămâni ceai pentru rinichi. Tratamentul se face trei săptămâni din luna cu o pauza de doua săptămâni, apoi se reia . Reumatismul apare din pricina ca in organism exista prea mult acid uric, care din cauza frigului se transforma in cristale ceea ce provoacă dureri in membre etc .Aproape toate bolile au la baza nefuncţionarea rinichilor si ca atare trebuie sa pornim de acolo . In perioade mai critice trebuie sa evitam mâncărurile cu carne, de asemeni nici un fel de alcool . Foarte important este si ceaiul de salvie. Cine bea constant ceai de salvie nu se îmbolnăveşte uşor. Ceaiul de salvie este considerat ca fiind ceaiul cel mai important din câte exista.
Reţeta ceaiului de rinichi : preparaţi următorul amestec : Coada calului 15gr. Urzica vie 10gr. Troscot 8gr. Sunătoare 6gr. Aceste cantităţi ajung pentru o persoana trei săptămâni . Se amesteca bine toate plantele, apoi se ia o priza [cat se cuprinde intre degetul mare si arătător] care se opăreşte cu o cana de apa clocotita . Se lasă sa se infuzeze 10 minute , apoi se strecoară . Peste plantele opărite se mai adaugă o data doua căni de apa clocotita, se lasă sa se infuzeze 10 minute se strecoară si se amesteca cu primul ceai . Este foarte important sa se procedeze aşa deoarece in ceaiul pentru rinichi exista 5 substanţe care nu trebuiesc sa fie fierte , ca să nu-şi piardă proprietăţile . Ele se extrag prin doua opăriri consecutive. Ceaiul trebuie băut : dimineaţa, înainte de prânz si seara, înainte de a merge la culcare cate o jumătate de cana de ceai .

Reţeta Minune :
Doua linguriţe de oţet de miere
Doua linguriţe de miere de albine
Totul se amesteca intr-o cana , si complectaţi cu apa nu cu alt lichid , se bea 3-4 căni pe zi. Efecte : In timp dispare reumatismul
- Curata arterele si venele de grăsimi
- Scade tensiunea arteriala
- Amestecul previne infarctul sau îl ameliorează după producerea sa
- Duce calciu in oase si nu îl lasă să se depună pe încheieturi, muşchi ducându-l in articulaţiile osoase .
- Previne orice infecţie in organism
- Toate organele funcţionează mai bine
- Reglează ritmul cardiac


Omagul : frunzele de omag, fierte cu rachiu, se pun calde, pe locul dureros.
Împotriva durerilor mari la genunchi sau umăr, cot, se va face un amestec de lut galben [cât mai galben] cu oţet din vin de casă. Cu această pastă se va unge bine locul în strat gros, şi se va bandaja. Se va sta cu acest bandaj până dimineaţa, operaţia se reia în fiecare seară timp de 3 zile.



Tuia : Tuia este un arbust ornamental, o specie de brad cu frunze plate, care face nişte fructe cât un vârf de deget, verzi - brumate si colţurate, in luna Iulie.
Se ia un pumn de fructe se strivesc cu un pisator si se pun la macerat in spirt medicinal, votca sau alcool de 60, intr-o sticla cu dop, la întuneric timp de trei zile. Soluţia alcoolică obţinută închisa la culoare [ de ce sta se închide ] se unge pe [ATENŢIE nu se frecţionează pe locul dureros] : spate, picior, umăr etc, si se lasă aşa pana se usucă. Când se termina spirtul, se pune altul, peste aceleaşi fructe, si operaţia se repeta pana ce spirtul nu se mai colorează in nuanţa închisă . Sticla trebuie ţinută la temperatura camerei [chiar la căldurică] .
Tratamentul se tine 4 / 5 săptămâni.
 
D

dyayzh

Guest
CALCULII LA VEZICA


Trebuie să ţineţi un regim alimentar din care să înlăturaţi următoarele : măruntaiele, rinichi , ficat , etc . condimente si băuturi tari , de asemenea evitaţi alimentaţia bogata in calciu : oăle , brânzeturi , lapte , smântâna , fasole , bob , varza , conopida , spanac, măcriş , sfecla , roşi , pătrunjel . Se recomanda : carne slaba fiarta doar 150 gr pe zi , legume fierte si multe cereale integrale , mult orez , peste proaspăt si slab , salata, ridichi , cartofi , ceapa , citrice , usturoi , ţelină , morcovi . Beţi multe lichide mai ales ceai de merişor [ doua căni pe zi dintr-un decod cu o linguriţă de planta la cana ] muguri de pin [ se bea 2-3 căni pe zi o linguriţă de planta la cana ]. Mâncaţi multa ceapa cruda [ daca puteţi 1-2 cepe pe zi ] daca nu , folosiţi tinctura de ceapa pe care o preparaţi dintr-o ceapa tocata si macerata timp de 10 zile in 100 ml alcool . Se filtrează si se iau doua linguriţe pe zi , înainte de masa de prânz si seara . Foarte importantă este şi lămâia se bea suc de la 4 lămâi pe zi .

Vinul de rostopasca : primăvara înainte ca planta sa înflorească culegeţi-o si folosit-i rădăcinile 30 gr de rădăcină rasa se opăreşte cu o jumătate de vin alb dat in clocot si se lasă sa stea 1-2 ore . Se strecoară storcându-se bine planta . Se bea doua căni pe zi , înghiţitură cu înghiţitură , dimineaţa pe stomacul gol si seara înainte de culcare .
Se recomandă şi luarea unei linguriţe de ulei de floarea soarelui cu puţin suc de lămâie, dimineaţă pe stomacul gol.



CEAI PENTRU RINICHI

Tratamentul se face trei săptămâni din luna cu o pauza de doua săptămâni, apoi se reia.
Reţeta ceaiului de rinichi : preparaţi următorul amestec : Coada calului 15gr. Urzica vie 10gr. Troscot 8gr. Sunătoare 6gr. Aceste cantităţi ajung pentru o persoana trei săptămâni . Se amesteca bine toate plantele, apoi se ia o priza [cat se cuprinde intre degetul mare si arătător] care se opăreşte cu o cana de apa clocotita . Se lasă sa se infuzeze 10 minute , apoi se strecoară . Peste plantele opărite se mai adaugă o data doua căni de apa clocotita, se lasă sa se infuzeze 10 minute se strecoară si se amesteca cu primul ceai . Este foarte important sa se procedeze aşa deoarece in ceaiul pentru rinichi exista 5 substanţe care nu trebuiesc sa fie fierte , ca să nu-şi piardă proprietăţile . Ele se extrag prin doua opăriri consecutive. Ceaiul trebuie băut : dimineaţa, înainte de prânz si seara, înainte de a merge la culcare cate o jumătate de cana de ceai .


INFECTIE URINARA

Nu întotdeauna infecţiile urinare provin de la rinichi ca sursă mai poate fi : amigdalita, sinuzita etc.
Un ceai recomandat în infecţiile rinichiului este următorul : amestecaţi în părţi egale splinuţă, drăgaică, urzică albă şi gălbenele. Faceţi o infuzie dintr-o linguriţă de amestec opărită cu un sfert de litru de apă. Se beau patru ceşti pe zi, înghiţitură de înghiţitură. În fiecare din iele amestecaţi şi o linguriţă de bitter suiedez.
Extern : faceţi băi de şezut cu coada calului 100 gr de plantă proaspătă sau uscată se lasă peste noapte în apă rece. A doua zi dimineaţa se înfierbântă şi se pune peste apă într-un lighean. Baia durează 20 de minute . Cât plantele sunt încă fierbinţi, se scot din apă, se bagă într-un tifon şi se pun sub formă de cataplasmă pe zona rinichilor. Se lasă acolo vreme de patru ore, aşezându-se deasupra un fular gros.


PIATRA LA RINICHI

Piatră la rinichi : se poate vindeca prin – se ia pieliţa interioară de la 10-15 pipote de găină sau pui, se usucă bine, după care se macină cu maşina de cafea, pentru a se transforma într-o pudră. Se pune într-un borcan şi se adaugă miere de albine cât cuprinde. Se formează o pastă. În fiecare dimineaţă se ia câte o linguriţă pe stomacul gol. Tratamentul ţine 1-4 săptămâni, în funcţie de mărimea pietrei, se face înainte şi după ecograf. La nevoie se reia tratamentul.
Se poate face un tratament cu ‚redigest’ se găseşte la farmacie, modul de administrare e conţinut în ambalaj. E un medicament preparat tot din pieliţe de pipote + o plantă numită armurariu


în cazul pietrelor la rinichi sau al unor afectiuni renale sau ale vezicii , beţi un ceai de rădăcina de mărar [ 25 gr la 1 litru de apa ] pe care-l fierbeti 10 minute si-l lasati sa stea sa se infuzeze 5 minute . Luati cate un paharel după fiecare masă .

Ceai pentru rinichi : mătase de porumb, cozi de cireşe, coada calului, troscot[frunze şi tulpină, boabe de ienupăr, fructe de măceşe, seminţe de pepene verde, flori de muşeţel, flori de tei.
Mod de preparare : se pune apă rece întru-n vas de 6kg apoi se bagă în ea cât se cuprinde între 3 degete din fiecare planta. Când începe să fiarbă, se lasă vasul pe foc mic, vreme de 15 minute, apoi se dă vasul deoparte, se acoperă cu capac şi se lasă să stea alte 15 minute. După aceea ceaiul se strecoară. Se pune în sticle sau în alt vas şi se pune la rece, iar plantele strecurate se acopera cu capacul pentru a se mai fierbe încă o dată. Se bea 2 litri de ceai pe zi. Ceaiul se bea 10 zile pe lună, vreme de 3 luni, apoi se poate relua tratamentul de câte ori apar durerile.
Băi : se umple cada cu apă cât mai fierbinte, astfel ca zona rinichilor să fie acoperita. Din cauza fierbinţelii, canalele se dilata şi pietrele încep să fie eliminate. După eliminare, se mai bea o săptămână ceai, pentru a spăla rinichi.
Rezultatele se vor vedea repede şi sigur, reţeta a fost folosită de multă lume.

Reţetă pentru eliminarea pietrelor la rinichi, vezică, fiere :
Ora 8 – Se mănâncă o felie de pâine prăjită cu brânză de vaci.
Ora 8-10 – Pauza
Ora 10-12 – Se aplică pe porţiunea vezica biliara – ficat, prosopul înmuiat în ceai fierbinte de muşeţel, cât se poate suporta de cald. Se schimbă la fiecare 15 minute.
Ora 12-12,10 – Se mănâncă o farfurie cu griş cu lapte fierbinte.
Ora 12,15 – Se pune o mămăligă fierbinte [din 1kg mălai] învelită în prosop pe zona ficat – vezică biliara. Atenţie să nu vă ardeţi pielea.
Ora 12,30 – Se bea 100ml de ulei cald la 37gradeC. Imediat se bea în mod obligatoriu, sucul de la o lămâie proaspăt stoarsă. Atenţie uleiul se încălzeşte la bain-mari.
Ora 12,45 – Se bea încă 100ml de ulei cald la 37 gradeC. Imediat se bea şi sucul de la o lămâie.
Ora 13 – Se bea încă 100ml ulei cald la 37 gradeC. Imediat se bea sucul de la o lămâie.
Ora 13,15-14,15 – Se pune o mămăligă fierbinte [1gk mălai] învelită în prosop pe zona ficat – vezică biliară.
Ora 14,15-17 – Se stă în pat pe partea dreaptă foarte bine învelit pentru a nu răci zona ficat vezică biliară.
Ora 17 – Se bea obligatoriu o ceaşcă de cafea neagră.
Ora 18 – Se bea mult lapte şi ceai de muşeţel, pentru a se neutraliza excesul de fiere di bilă şi intestine.
A doua zi sau chiar în noaptea aia se va elimina pietre maro şi verzi de consistenţă dură sşi semidură.
Materiale : 300ml ulei de floarea soarelui sau măsline încălzit la 37gradeC. 6 lămâi, 2kg mălai, 100gr muşeţel care se fierbe într-un vas de 1 litru, 1 ceaşcă de cafea, o farfurie de griş cu lapte, 2 litri lapte.

Reţetă de eliminarea pietrelor
Se ia 1kg rădăcină de pătrunjel, se spală şi se fierbe în 2 litri de apă până ce scade la 1litru de apă. Se bea dimineaţa şi seară pe nemâncate câte 1 păhărel. La nevoie reţeta se poate repeta.

Se aleg crengi de vişin, care să aibă o grosime ceva mai mică de circumferinţa creionului. Se măsoară şi trebuie să aibă în total 2 metri. După ce s-au spălat se pun să fiarbă rupte în bucăţele, în 3 litri de apă. Se fierb până ce scade la 1/2litri de lichid. Se bea călduţ, într-o singură repriză. Se repetă de câteva ori. Calculii se vor elimina fără dureri.


Piatră la rinichi : se poate vindeca prin – se ia pieliţa interioară de la 10-15 pipote de găină sau pui, se usucă bine, după care se macină cu maşina de cafea, pentru a se transforma într-o pudră. Se pune într-un borcan şi se adaugă miere de albine cât cuprinde. Se formează o pastă. În fiecare dimineaţă se ia câte o linguriţă pe stomacul gol. Tratamentul ţine 1-4 săptămâni, în funcţie de mărimea pietrei, se face înainte şi după ecograf. La nevoie se reia tratamentul.
Se poate face un tratament cu ‚redigest’ se găseşte la farmacie, modul de administrare e conţinut în ambalaj. E un medicament preparat tot din pieliţe de pipote + o plantă numită armurariu


în cazul pietrelor la rinichi sau al unor afectiuni renale sau ale vezicii , beţi un ceai de rădăcina de mărar [ 25 gr la 1 litru de apa ] pe care-l fierbeti 10 minute si-l lasati sa stea sa se infuzeze 5 minute . Luati cate un paharel după fiecare masă .

Ceai pentru rinichi : mătase de porumb, cozi de cireşe, coada calului, troscot[frunze şi tulpină, boabe de ienupăr, fructe de măceşe, seminţe de pepene verde, flori de muşeţel, flori de tei.
Mod de preparare : se pune apă rece întru-n vas de 6kg apoi se bagă în ea cât se cuprinde între 3 degete din fiecare planta. Când începe să fiarbă, se lasă vasul pe foc mic, vreme de 15 minute, apoi se dă vasul deoparte, se acoperă cu capac şi se lasă să stea alte 15 minute. După aceea ceaiul se strecoară. Se pune în sticle sau în alt vas şi se pune la rece, iar plantele strecurate se acopera cu capacul pentru a se mai fierbe încă o dată. Se bea 2 litri de ceai pe zi. Ceaiul se bea 10 zile pe lună, vreme de 3 luni, apoi se poate relua tratamentul de câte ori apar durerile.
Băi : se umple cada cu apă cât mai fierbinte, astfel ca zona rinichilor să fie acoperita. Din cauza fierbinţelii, canalele se dilata şi pietrele încep să fie eliminate. După eliminare, se mai bea o săptămână ceai, pentru a spăla rinichi.
Rezultatele se vor vedea repede şi sigur, reţeta a fost folosită de multă lume.

Reţetă pentru eliminarea pietrelor la rinichi, vezică, fiere :
Ora 8 – Se mănâncă o felie de pâine prăjită cu brânză de vaci.
Ora 8-10 – Pauza
Ora 10-12 – Se aplică pe porţiunea vezica biliara – ficat, prosopul înmuiat în ceai fierbinte de muşeţel, cât se poate suporta de cald. Se schimbă la fiecare 15 minute.
Ora 12-12,10 – Se mănâncă o farfurie cu griş cu lapte fierbinte.
Ora 12,15 – Se pune o mămăligă fierbinte [din 1kg mălai] învelită în prosop pe zona ficat – vezică biliara. Atenţie să nu vă ardeţi pielea.
Ora 12,30 – Se bea 100ml de ulei cald la 37gradeC. Imediat se bea în mod obligatoriu, sucul de la o lămâie proaspăt stoarsă. Atenţie uleiul se încălzeşte la bain-mari.
Ora 12,45 – Se bea încă 100ml de ulei cald la 37 gradeC. Imediat se bea şi sucul de la o lămâie.
Ora 13 – Se bea încă 100ml ulei cald la 37 gradeC. Imediat se bea sucul de la o lămâie.
Ora 13,15-14,15 – Se pune o mămăligă fierbinte [1gk mălai] învelită în prosop pe zona ficat – vezică biliară.
Ora 14,15-17 – Se stă în pat pe partea dreaptă foarte bine învelit pentru a nu răci zona ficat vezică biliară.
Ora 17 – Se bea obligatoriu o ceaşcă de cafea neagră.
Ora 18 – Se bea mult lapte şi ceai de muşeţel, pentru a se neutraliza excesul de fiere di bilă şi intestine.
A doua zi sau chiar în noaptea aia se va elimina pietre maro şi verzi de consistenţă dură sşi semidură.
Materiale : 300ml ulei de floarea soarelui sau măsline încălzit la 37gradeC. 6 lămâi, 2kg mălai, 100gr muşeţel care se fierbe într-un vas de 1 litru, 1 ceaşcă de cafea, o farfurie de griş cu lapte, 2 litri lapte.

Reţetă de eliminarea pietrelor
Se ia 1kg rădăcină de pătrunjel, se spală şi se fierbe în 2 litri de apă până ce scade la 1litru de apă. Se bea dimineaţa şi seară pe nemâncate câte 1 păhărel. La nevoie reţeta se poate repeta.

RETENTIE DE URINA



Reţeta Alsaciana cu pere : In fiecare seara, la cina, mâncaţi doar o para întreagă, cu tot cu coaja . Alături, beţi un ceai făcut cu cojile curăţate de la doua pere, pe care le opăriţi cu o cana de apa in clocotita . Lăsaţi sa se infuzeze un sfert de ora, apoi beţi tot lichidul, înghiţitura de înghiţitură


PENTRU ELIMINAREA PIETRELOR

Pentru a elimina pietrele : se consuma cate 200 mililitri suc de ridichie neagra, dimineaţa si seara . De asemenea se bea zilnic cate trei ceaiuri de ovăz . Acesta se prepara din sase linguri de ovăz, care se pun intr-un litru de apa . Amestecul se fierbe pana când ovăzul se înmoaie . Din acest ceai se bea câte o cana cam cu 30 minute de fiecare masa . Dimineaţa si seara ceaiul de ovăz se bea odată cu sucul de ridichi neagra.

Infecţii la vezica urinară

Spalati bine o telina intreaga [ radacina si frunzele ] bagati-o in mixer, stoarceti sucul printr-un tifon . Beti zilnic 1-2 paharele de tuica cu suc de telina, inainte cu o ora de mesele principale .
 
D

dyayzh

Guest
SCADEREA COLESTEROLULUI

Pentru scăderea colesterolului : de cel puţin 2 ori pe zi se va lua câte 1 linguriţă de boabe de muştar [cele ce se pun la murături] se vor înghiţi eventual cu apă. După 3 săptămâni, colesterolul în limita normală, iar după 3-4 luni se normalizează şi lipidele. Dacă după 1 lună colesterolul nu revine la normal, se va întrerupe tratamentul cu boabe de muştar şi se va înlocui cu tărâţe de grâu. Ambele remedii combat şi constipaţia. Seminţele de muştar luate cu circa 30minute înaintea mesei sunt un tratament foarte bun şi în ulcer gastric. Recomandarea este de 3 linguriţe pe zi.
Uleiul de floarea soarelui scade colesterolul din sânge doza fiind de 70-90gr, în mâncare.


STOMAC

ACALZIE

Comportament: boala se manifestă prin oprirea lichidului sau bolului alimentar pe esofag. Lichidul nu pătrunde în stomac decât sub forma unor picături.
Pentru această boală se ia o linguriţă de chimen nezdrobit şi se înghite cu puţină apă. Cel târziu după două ore, boala trebuie să dispară definitiv.


BALONARI. ARSURI

Ţelina



Spălaţi bine câteva frunze de ţelină, mărunţiţi-le si opăriţi-o lingura de supa cu planta cu 150ml de apa in clocot . Lăsaţi sa se infuzeze 5 minute, apoi strecuraţi . Beţi zilnic cate o ceaşcă, la o ora după masa de prânz si seara.

BOLI DE STOMAC


Suc de cartofi + suc de varza + suc de morcovi .

Se beau 3 pahare pe zi, înainte de masă cu o jumătate de oră. Dă rezultate spectaculoase doar după câteva săptămâni, cu condiţia ca legumele să fie proaspete, şi să se mixeze in fiecare zi şi să se amestece in proporţii egale.

Angelica : pusă-n ţuică, votcă sau alcool rafinat, vindecă orice boli de stomac.
Cicoarea : rădăcina de cicoare tăiată mărunt şi pusă la macerat în rachiu sau alcool e bună pentru dureri de stomac.


CURA CU ALOE PENTRU STOMAC

1,5kg de planta in vârsta de peste 3 ani, se trece prin maşina de tocat sau se mixează. Înainte de folosire planta nu se uda vreme de 5 zile . Se adaugă 2,5kg de mire de albine de mai, 3,5 litri vin roşu de 14 – 18 grade.
Ingredientele se pun întru-n borcan la loc întunecos si se ţin vreme de 5 zile. In primele 7 zile se ia cate o linguriţă de 3 ori pe zi cu doua ore înainte de masă. După aceea se ia cate o lingura, de 3 ori pe zi cu o ora înainte de masă. Durata minima trebuie sa fie de 3 săptămâni sau o luna. Se recomanda in tratarea următoarelor afecţiuni: ulcer, gripa, anghina, migrene, mastidiţie, astmă, scleroza, reumatism, astenie nervoasa, alcoolism. In primele 3 zile de tratament pofta de mâncare se amplifică. In timpul tratamentului se recomanda a se consuma mai multe fructe si supe şi să se excludă din alimentaţie ouăle si laptele .


DIGESTIE DIFICILA

Mărar

Folositi sub forma de infuzie semintele uscate [ 15 gr ] la 1 litru de apa clocotita . Lasati vasul sa stea un sfert de ora acoperit, apoi beti o ceasca dupa fiecare masa . Este un tonic al aparatului digestiv

DIGESTIE LENESA

Comportament: digestia nu se realizează normal, se formează gaze, dureri la intestine, scaun moale iritant, indispoziţie şi dureri de cap dese, cu trageri la somn.
Primul lucru care trebuie făcut este să treceţi la un regim vegetarian din care carnea să fie exclusă complet. Legumele trebuie fierte în apă sau în aburi, zarzavaturile înăbuşite cu puţin unt-de-lemn. Din când în când se permite şi peşte proaspăt. Dintre cereale, baza trebuie să o reprezinte orezul fiert în apă, amestecat cu caşcaval, unt, brânză, etc. pâinea trebuie înlocuită cu graham sau grâu încolţit. Se pot bea cât mai multe sucuri proaspete de legume, a căror bază să fie morcovii, cu adaosuri de: sfeclă roşie, ţelină, pătrunjel, mere, etc. idealul ar fi un pahar din oră-n oră.
Reglarea cu ajutorul ceaiului de pelin –se bea o cană pe zi, rece, înghiţitură cu înghiţitură; ceaiul nu trebuie să fie prea concentrat.

Mod de preparare: se ia o priză de pelin (cât cuprinzi cu două degete) şi se opăreşte doar trei secunde într-o cană de apă clocotită. Culoarea ceaiului nu trebuie să se deosebească prea mult de aceea a apei. Cura se face timp de două săptămâni dintr-o lună.


Leacuri ţărăneşti: unele legume şi fructe sunt bine cunoscute pentru virtuţiile lor digestive şi eliminarea crampelor din stomac.
• Usturoiul: dimineaţa pe stomacul gol se înghite un căţel de usturoi curăţat.
• Mărarul: se face infuzie din seminţe de mărar zdrobite (o linguriţă la un litru de apă), frunze de mărar (o lingură cu vârf la un litru de apă). Se lasă să se infuzeze un sfert de oră şi se bea o cană după fiecare masă.
• Urzică şi gălbenele: se bea 1-2 litri de ceai de urzică amestecat în părţi egale cu ceai de gălbenele (cura se face primăvara, când ambele plante sunt fragede). Acest ceai vindecă orice afecţiune a stomacului. Şi mai eficient e sucul obţinut prin centrifugare de urzică, coada şoricelului, păpădie zi pătlagină, toate în părţi egale, băut din oră în oră câte o înghiţitură.
Recomandare: în toate ceaiurile ori lichidele se pune o linguriţă (dimineaţa şi seara) de bitter suedez. Tratamentul trebuie urmat regulat şi cel puţin două luni.


GASTRORNTERITE CRONICE

Frunzele de fragi şi căpşuni : amestecate bine, se ia o linguriţă de plantă şi se opăreşte cu 250ml apă clocotită se lasă să se infuzeze 5 minute, se strecoară şi se bea dimineaţa pe stomacul gol.

ULCER DUODENAL CU NISA

Terapia prezentată în următoarele rânduri a fost verificată pe sute de pacienţi, cu efect rapid pentru puseul acut, urmând ca după 10 zile de tratament să fie eliminată şi cauza care l-a produs.
Se bate un albuş de ou proaspăt cu o linguriţă de zahăr pudră şi o lingură de ulei de măsline, până se face cremă. În fiecare dimineaţă se va lua din acest amestec, pe stomacul gol, câte o lingură, vreme de 10 zile. Se poate adăuga şi un vârf de cuţit de praf de argilă, de preferat albă-caolin, sau gri. După acest tratament, este recomandabil şi regimul macrobiotic dr Oshava, relaţi la tel. 032/ 27 07 62 Iaşi.
------------------------------------------------------------------------------------------------------ Timp de 35 de zile, se va consuma zilnic 1-2 căni de ceai de pătlagină, care se găseşte la toate farmaciile. Rana se va închide complet. Ceaiul trebuie puţin îndulcit.
Seminţele de muştar [1 linguriţă] luate cu 30minute înaintea meselor principale sunt un bun remediu împotriva ulcerului duodenal.
Se folosesc 3 sau 6 ouă, ½ litru ulei de măsline, ½kg miere de albine de salcâm, 250ml alcool rafinat, 1 litru ceai de sunătoare, fiert până ce ajunge la jumătate [se folosesc 4 linguriţe de plantă la 1 litru de apă în clocot] sucul de la 3 lămâi. Se amesteca toate ingredientele şi se lasă la macerat 14 zile după care se iau 2 linguriţe dimineaţa pe stomacul gol până la epuizarea întregii cantităţi


ULCER DUODENAL STOMACAL CU NISA

Terapia prezentată în următoarele rânduri a fost verificată pe sute de pacienţi, cu efect rapid pentru puseul acut, urmând ca după 10 zile de tratament să fie eliminată şi cauza care l-a produs.
Se bate un albuş de ou proaspăt cu o linguriţă de zahăr pudră şi o lingură de ulei de măsline, până se face cremă. În fiecare dimineaţă se va lua din acest amestec, pe stomacul gol, câte o lingură, vreme de 10 zile. Se poate adăuga şi un vârf de cuţit de praf de argilă, de preferat albă-caolin, sau gri. După acest tratament, este recomandabil şi regimul macrobiotic dr Oshava, relaţi la tel. 032/ 27 07 62 Iaşi.
------------------------------------------------------------------------------------------------------ Timp de 35 de zile, se va consuma zilnic 1-2 căni de ceai de pătlagină, care se găseşte la toate farmaciile. Rana se va închide complet. Ceaiul trebuie puţin îndulcit.
Seminţele de muştar [1 linguriţă] luate cu 30minute înaintea meselor principale sunt un bun remediu împotriva ulcerului duodenal.
Se folosesc 3 sau 6 ouă, ½ litru ulei de măsline, ½kg miere de albine de salcâm, 250ml alcool rafinat, 1 litru ceai de sunătoare, fiert până ce ajunge la jumătate [se folosesc 4 linguriţe de plantă la 1 litru de apă în clocot] sucul de la 3 lămâi. Se amesteca toate ingredientele şi se lasă la macerat 14 zile după care se iau 2 linguriţe dimineaţa pe stomacul gol până la epuizarea întregii cantităţi.

3 sau 6 ouă
½ l ulei de măsline
1/2kg miere de albine de salcâm
250ml alcool rafinat
1litru ceai de pojarniţă[sunătoare] fiert până ajunge la jumătate
3 lămâi stoarse [se foloseşte zeamă de la ele]
Se amestecă şi se lasă la macerat 14 zile toate aceste produse, după se strecoară şi se iau 2 linguri pe zi din acest produs până la terminarea conţinutului.
 
D

dyayzh

Guest
TRANSPIRATIE URAT MIROSITOARE

Difuncţiile sudorifice au cauze diferite. Ele pot fi provocate de o boală, de vârstă, de stres, etc şi trec adesea la fel cum au şi venit. Iată câteva reţete:
• Infuzie de salvie: se pun două linguriţe de plante la o cană de apă clocotită, se lasă 5 minute să se infuzeze, se bea o cană de ceai pe zi, înghiţitură cu înghiţitură.
• Frecţii cu suc de lămâie: cu ajutorul unui tampon de vată îmbibat in suc natural de lămâie, se frecţionează zonele unde se transpiră mai mult. Pentru acelaşi procedeu se poate folosi şi oţetul de mere. Seara, înainte de culcare, după ce se face un duş, se frecţionează zonele de transpiraţie ori cu oţet de mere, ori cu suc de lămâie.

OTITA

Otită parţial tratată duce la diminuarea auzului sau chiar surzire. Frunzele de podbal [tussilago farfara] : o plantă care creşte pe locuri umede, uşor de recunoscut datorită faptului că are o singură floare, galbenă, care răsare din pământ înaintea frunzelor, fac minuni în bolile de urechi. Bine spălate în apă, frunzele de podbal se bagă în centrifugă, iar sucul obţinut se pune cu pipeta în urechi, seara la culcare, i de două ori pe zi. La fel de bun este şi Bitterul suedez care are, în plus, avantajul că întăreşte şi auzul. Băgaţi în urechi dopuri de vată îmbibate cu Bitter suedez după ce în prealabil va-ţi uns cu alifie de gălbenele.

TIUIT IN URECHI


Tiuitul urechilor : dispare in scurt timp, daca in fiecare ureche introducem un tampon de vata, îmbibat cu zeamă de ceapă .


CISTITA

Se manifestă prin dureri în partea de jos a burţi
Intern : se recomandă o cură de ceai de muguri de plop. Se beau 2-3 căni pe zi, dintr-o infuzie cu 1-2 linguriţe la o cană. Adăugaţi zilnic consumul a 120 gr de miere de albine de fâneaţă, amestecată cu suc de lămâie, din care luaţi doze de 30 gr [ o linguriţă ] . La fiecare masă beţi un pahar de apă minerală în care băgaţi 1-2 linguriţe oţet de mere.
Extern : pentru calmarea durerilor, puneţi să fiarbă într-un vas de pământ, la foc mic, 6 tulpini de praz acoperite cu untdelemn de măsline şi aplicaţi-le cât mai calde pe pântec, în locurile dureroase. Metoda este la fel de eficace si în cazurile de retenţie de urină.


SCURGERI

Pentru scurgeri ALBE: Se bea zilnic, ora de ora, o inghititura mica de ceai de urzica alba. Luati cu doua degete o priza mica de urzica alba si opariti-ocu o cana de apa in clocot, lasati-o sa infuzeze 10 minute.

Pentru scurgeri GALBUI si MARONI: Zilnic din ora in ora, se bea o inghititura mica de ceai de cretisoara si o inghititura mica de ceai de urzica alba . Ceaiul trebuie sa fie rece. Luati cu doua degete o priza mica de frunze de cretisoara si opariti-le cu o cana de apa in clocot . Lasati-o sa se raceasca. Separat faceti ceaiul de urzica alba folosind aceiasi reteta. IMPORTANT cele doua ceaiuri nu trebuiesc amestecate. Beti cate o inghititura mica din fiecare si nu beti mai mult de o ceasca de ceai pe zi , or de ora, inghititura de inghititura.

Pentru scurgeri (ciuperca; trichomonas) : o reteta foarte buna (SUA) ; vreme de doua saptamani, faceti zilnic spalaturi vaginale cu apa fiarta si raciata 1litru (trebuie sa fie calduta la folosire), in care puneti alternativ – o zi, o lingurita de bicarbonat de sodiu, in cealalta zi o lingurita de suc de lamaie. Spalaturile se fac seara. Dimineata, dupa o perfecta igiena locala, introduceti-va si masati usor in vagin, alifie de calendula(galbenele). Tratamentul este foarte sigur si vindecarea este spectaculoasa. Dupa doua saptamani, spalaturile se suprima, alifia o mai puteti folosi din cand in cand. Se spune ca este un bun protector impotriva cancerului genital.

Nu folosiţi săpunul pentru spălături vaginale, slăbeşte flora vaginală şi permite instalarea ciupercilor.


Trichomonas

Extern : spălături cu 10gr tinctură de gălbenele la un litru de apă fiartă, lăsaţi să se infuzeze până la suportabil. Tinctura se prepară astfel : 20gr flori de gălbenele, se macerează vreme de 8 zile în 100ml alcool. Apoi se strecoară, storcându-se foarte bine, pentru a ieşi din ele esenţa. După această spălătură se face imediat o altă spălătură cu următoarele plante : traista ciobanului 30gr, urzică moartă albă 30gr, flori de gălbenele 40gr, flori de salcâm 40gr. Se amesteca bine aceste plante, apoi se opăreşte 1 lingura din acest amestec cu 1 litru de apă fiartă se lasă să se infuzeze se filtrează şi când este suportabila se mai face încă o spălătură..
Intern : ceai de gălbenele 30gr, urzica vie 10gr, coada calului 20gr, urzică albă moartă 30gr, troscot 20gr, muşeţel 15gr, coada şoricelului 15gr, salvie 10 gr, răchitan 10gr. Toate aceste plante se amestecă bine, apoi se ia 1 linguriţă de amestec şi se opăreşte cu o cană de apă clocotită. Se lasă să se infuzeze, se strecoară şi se beau 3-4 căni de ceai pe zi înghiţitură de înghiţitură . 1linguriţă = 20gr plantă, 1 lingură = 40gr plantă.
Lăcrămioarele : ceaiul de lăcrimioară este bun contra scurgerilor vaginale de ori ce fel.
Stejarul : spălături cu decoctul de coajă de stejar vindecă scurgerile vaginale.


SCURGERI DE SANGE

Planta care are cea mai mare putere de a opri sângerările este traista ciobanului. Faceţi o cură de 20 de zile de infuzie preparată dintr-o linguriţă de planta proaspătă [ se găseşte peste tot are frunzuliţele în formă de inimă] opărită cu o cană de apă clocotită. Se beau 3 ceaiuri pe zi.

ELEFANTIAZIS

Caracteristici : bolnavului i se umflă picioarele si are dureri foarte mari deasemeni nu poate să mai meargă.

Tratament luat din fitoterapia Germană : se iau 2 linguriţe de rădăcină rasă sau mărunţită de osul iepurelui [ onanis hircina ] care se pun seara într-o cană [250 ml] de apă rece. Se lasă să stea peste noapte, iar a doua zi se dimineaţa lichidul se strecoară si se încălzeşte uşor. Se bea ceaiul împărţit în două : jumătate din el se bea cu o jumătate de oră înainte de micului dejun, cealaltă jumătate se bea la jumătate de oră după micul dejun.
Reţetă alsaciană : ceai diuretic din ceapă cu miere
Ingrediente : 100 gr ceapă – 50 gr miere – 200ml apă. Ceapa se curăţă şi se fierbe vreme de 5 minute, într-un vas acoperit, pe foc mic. Se lăsă să se răcească, se pasează printr-o sită de plastic, adăugându-se şi lichidul în care a fiert. Se adaugă miere. Se amestecă dine şi se bea seara călduţ înainte de culcare. Nu se recomandă celor ce sufere de afecţiuni la stomac. Se recomanda un regim alimentar cu foarte puţină mâncare şi multă ceapă tocată, rasă sau suc plus o cană de ceai diuretic concentrat. Se mănâncă doar două felii de pâine cu puţin unt la o cană de ceai.[ trei căni de ceai pe zi ].


TRATAMENT VARICE


Ceaiul de salvie sau păpădie se bea 2-3 căni pe zi infuzie făcuta cu 2 linguriţe de planta la 250ml apa clocotita, ceaiul se bea după mesele principale .
Masajul se face in fiecare dimineaţa si seara cu suc de lămâie .
Compresii cu argila, se pun de doua ori pe săptămâna noaptea, de la glezna pana la genunchi . Cu varza, zdrobiţi câteva foi de varza si aplicaţiile pe locurile bolnave legaţi frunzele cu bandaj si lăsaţi-le peste noapte
In cursul zilei aplicaţi comprese cu oţet de mere, beţi cate 2 linguriţe oţet de mere dizolvat intr-un pahar cu apa .
Comprese cât mai fierbinţi, puse pe locul bolnav, cu untdelemn de măsline sau dovleac. Faceţi primăvara, o cură de ceai de păpădie – până ce înfloreşte, se poate folosi toată planta. Se beau doua căni pe zi, după mesele principale, preparate din 2 linguriţe de plantă proaspătă, opărite cu 250ml apă în clocot.
Puneţi comprese cu decoct de flori de fân, rece [ două mâini de fân la litru de apă ]. Infuzia se lasă să se răcească, apoi se înmoaie în ia un prosop. Se aplică de două ori pe săptămână.

ULCER VARICOS

Ulcerul varicos : se spală bine piciorul cu apă caldă şi săpun, după care se şterge cu un tampon de vată îmbibat cu spirt medicinal. În jurul rănii se unge piciorul cu ‚triamcinolon’ unguient care să aibă pe cutie dunga roşie [nu verde sau neagră]. Pe rană se prepară ‚cloranfenicon’ pudră [care se scoate din capsule, nu soluţie lichidă, din sticluţe]. Se leagă piciorul şi se ţine legat timp de două zile, apoi se repetă operaţia de mai sus, până ce se închide rana. Î n timpul tratamentului şi după, piciorul trebuie ferit de efort mare. Tratamentul nu dă rezultat la diabetici.
 

simona.vi

New Member
Afinele și morcovii sunt, de asemenea, folosite pentru a trata iritația și uscăciunea ochilor. Aceste ingrediente naturale sunt adăugate în capsule speciale pentru a îmbunătăți și menține vederea.
 
Sus