Plante taiate cu masina de tuns iarba

Alex2017

New Member
Buna tuturor, un "Dorel" a intrat cu masina tuns iarba in plantele oricum fragile, puse acum o luna , un liliac, un zmeur, cateva fire de vita de vie. Nu sunt plante pretioase dar pentru mine au valoare sentimentala avand in vedere de la cine le-am primit cu drag. Pot sa fac ceva sa le salvez? Va multumesc anticipat20190523_202751.jpg20190523_202711.jpg20190523_202658.jpg20190523_202618.jpg
 

lelia

Well-Known Member
Poti sa incerci! Sa le uzi la fel ca inainte(adică sa nu uiti de ele)si daca ai la indemana poti adauga in apa de udare si un stimulent de creștere ex. Atonik 1ml/1l apa. Baftă!
 

crysty

Active Member
in primul rand trebuia sa fi smuls iarba in jurul arbustului si poate acel Dorel nu era chiar asa de Dorel si avea mai multa grija.
Nu toti stiu cum arata un arbust de coacaz sau ce aveti pe acolo. Plus ca la cat de mic este si daca avea doar vreo 2 frunze, omu' a confundat cu buruiana.
Asa ca pot spune ca vina nu este 100% a lui Dorel de romania care v-a tuns iarba asa ca nu il puneti la plata daca asta intentionati @Alex2017 . Sau trebuia sa ii aratati plantele ca sa le evite dar mai bine smulgeati gazonul de pe langa arbustul/arbustii cu pricina . Oricum daca se maresc arbustii si fac umbra nu mai creste gazonul pe langa, daca nu de la umbra atunci de la mulcii care se creeaza din cauza frunzelor cazute.
Avand o mica portiune imprejurul arbustului ajuta si la faptul ca puteti pune ingrasamantul acolo pentru arbust dar si veti putea pune mai multa apa daca ii formati un loc in forma de lighean ca sa nu mai spun ca puteti sa puneti si un arac in caz de vant puternic ca sa sustina tulpina.
Il stropiti cu atonik asa cum a recomandat lelia sau cu amalgerol. 1ml inseamna o picatura de pipeta. Nu abuzati de stimulente sau de ingrasaminte sa nu ardeti pe acolo plantele.
Daca tulpina retezata este inca verde la zgariat cu unghia atunci e bine, ar trebui sa dea lastari la subtioara (locul) frunzelor .
In poza 2 vad o tulpina neagra, sa speram ca nu s-a infectat cu vreo bacterie la taiat sau era de dinainte.
 
Ultima editare:
Sus