Plante la...bec?

Sash

Active Member
Nu vreau sa deschid o discutie elevata despre lumeni si spectrul luminii, dar vreau sa va intreb daca ati suplimentat artificial lumina si daca da ce bec/neon/spot ati folosit? Cat timp pe zi?
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
De mai bine de 1 an am un acvariu pentru pesti, rotund, cu lampa incorporata in capac. candva tineam acolo un melc de apa exotic. dupa ce melcul a plecat..probabil in raiul melcilor...am dat acvariului o alta utilizare. am pus in el 3 exemplare de fittonia, doua cu alb, una cu rosu. am apelat la aceasta solutie pentru a le crea umiditatea necesara. avand in vedere ca acvariul este pozitionat dupa un colt de mobila, lumina naturala e destul de putina. asa ca pornesc lampa din capac de dimineata pana cand merg eu la culcare (lumina din acvariu este si de atmosfera in livingul nostru). fittoniile se simt bine, se dezvolta perfect, nu au nici un fel de problema.
in petshopuri se gasesc si neoane pentru plante, cand am cumparat pentru cineva. se numea FloraGlow, parca.
ca si concluzie, ca deja m-am lungit prea mult, eu zic ca metoda functioneaza cel mai bine in cazul plantelor care nu au nevoie de lumina intensa, numarul de ore fiind asociat cu anotimpul si lumina de afara.
 

karmenutza

Member
Am vazut la o prietena un bol mare cu suculente, asezat langa acvariul cu pesti care e luminat. Departe de fereastra, in partea opusa a camerei. Una dintre plante, desi este pui, e imbobocita. Deci - cred ca le merge.
 

Edelweiss

Active Member
Exista becuri speciale pentru iluminarea artificiala in perioadele cand nu exista lumina suficienta. Daca intereseaza pe cineva, ori postez aici, ori deschid topic nou, cu date si descrieri ale becurilor / surselor de iluminat.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Daca zice ca are mai multe informatii, poate sa deschida un topic nou. Vedem dupa aceea daca anumite bucati de informatie mai trebuie citate si pe alte topicuri.
 
Sus