Plante inchinate sfintilor

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Mnina

Well-Known Member
Moderator
In Antichitate, trandafirul era floarea funerara a femeilor; pe mormintele sotiilor, romanii asezau flori zdrobite, simbol al inimii indurerate;
- tot la romani exista o sarbatoare a intregii comunitati in care se celebra ziua stramosilor - sarbatoarea purta numele de Rosalia, pentru ca trandafirul era floarea spiritelor; de la aceasta sarbatoare vine numele romanesc al Rusaliilor.
Biserica a acceptat cu greu trandafirul printre simbolurile crestine, din cauza folosirii ei in cadrul ritualurilor pagane, mai ales la celebrarea zeilor dragostei. Datorita spinilor sai, trandafirul a devenit un simbol al patimilot lui Iisus, astfel ca trandafirul rosu semnifica martiriul. Sfanta Maria este numita de catre catolici ROSA MYSTICA, si multi sfinti sunt infatisati in iconografia crestina catolica purtand flori de trandafiri in maini sau pe cap, in forma de coroana. In plus, statuile unor sfinti sunt impodobite cu ghirlande de trandafiri in zile de sarbatoare
In Evul Mediu crestin, cea mai cunoscuta utilizare a trandafirului a fost aceea creata de Papa Leon al IX-lea, in secolul al XI-lea: el a initiat ceremonia trandafirului auriu, trimis anual unui monarh european ca semn al stimei si rasplata a faptelor apreciate de Sfanta biserica.
gradinamea.ro
 

Mnina

Well-Known Member
Moderator
Trandafirul din Jericho provine din regiunile desertice ale Iordaniei si Israelului si se mai numeste planta Invierii.
Se povesteste ca Fecioara Maria plecand din Nazareth inspre Egipt in cautarea unui adapost a binecuvantat aceasta planta astfel daruindu-i viata vesnica.Totodata datorita acestei intamplari i se mai spune si „Trandafirul Sfintei Maria“ si „Mainile de rugaciune ale Mariei“.
Este simbolul norocului, dragostei si frumusetii. Un adevarat miracol al naturii.
Cine vede pentru prima oara trandafirul din Jericho, nu va crede ca este posibil ca acest ghem, aparent fara viata, sa se transforme in cateva ore intr-o planta verde, catifelata
Daca vreti sa lasati acest “ghem” sa se desfaca, puneti-l sub robinetul cu apa calduta cateva secunde apoi intr-un vas cu putina apa calduta, astfel incat radacina sa fie in apa. Dupa cateva ore, planta se deschide si devine verde. Apa se schimba zilnic. Trandafirul de Jericho se poate lasa in apa timp de 5 - 6 zile.
Aceasta planta de desert are nevoie de foarte putina apa. De aceea, dupa aceasta perioada in care a fost tinuta in apa, planta are nevoie de o perioada fara apa. Pentru aceasta, trandafirul se va scoate din apa si se va pastra uscat, timp de cel putin 3-4 saptamani.
Procesul se poate repeta, astfel incat dupa aceasta perioada de “odihna”, “ghemul” poate fi readus la viata din nou. In stare uscata, trandafirul se pastreaza zeci de ani, astfel se poate transmite din generatie in generatie pastrandu-si aceleasi proprietati.
Tradafirul din Jericho are si utilitate practica. In stare umeda, absoarbe fumul de tigara si imbunatateste aerul. In stare uscata, indeparteaza insectele daunatoare din locul in care este pastrat. Se spune ca are un rol in diminuarea insomniilor, atunci cand este pastrat sub pat in dreptul capului.
Trandafirul de Jericho are proprietati miraculoase. Casa care ingrijeste aceasta planta nu va duce niciodata lipsa de iubire, liniste si bunastare.
Apa in care a stat trandafirul de Jericho timp de o zi este imprastiata prin casa pentru a absorbi energiile negative si pentru a proteja membrii familiei.
Aceasta planta nu se sadeste, nu se planteaza, are nevoie doar de putina apa
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus