Plante cataratoare pt ziduri

E posibil sa ai dreptat cu legalitatea.. dar e in orasel.. nu e in rural. Nu pot sa pun suporti pe el ca nu e zidul meu.... dar sa las o planta sa se catere singura pot.
Trandafiri nu prea cred ca pot sa pun pe el ca la trandafiei le trebuie suporti... o sa caut altceva pe ce sa pun trandafiri. Caut un trandafir galben plin intens care sa infloreasca mult timp.... dar nu cred ca este. Mersi.... da ar fi ideal zidul ala plin de trandafiri.. dar am sa il umpluu cu 2-3 feluri de liane care nu au nevoie de suporti. Linkul ala e misto de tot.!!
Suporti poti pune in curtea ta exact langa zid.
Ni cred ca e legal nici in oras. Nu cred ca e permis sa-ti ridici casa exact pe limita de hotar.
Daca faci proiect, trebuie sa-l respecti ca sa iei avizele.

Sau uite alta varianta care ma face pe mine sa beau cafeaua afara.

Mana Maicii Domnului.
 

Atașamente

gomez99

Active Member
iata cum arata iedera canadiana toamna


ar merge traznet pe peretele acela.

cit despre trandafiri, am vazut ceva la o gradina botanica
pleci de la ideea ca un trandafir catarator se tunde evantai si o latura acopera 1,5m. inseamna ca poti planta trandafirii din m in m, cite unul in functie de criteriul care te intereseaza: perioada de inflorire sa zicem. ramurile verticale se intrepatund si in felul acesta pare ca trandafirul infloreste tot timpul anului (exista si trandafiri remontanti, dar nu stiu daca si cataratori). Am vazut asa ceva facut cu 3 soiuri de trandafiri albi montati pe un cilindru de sirma. cind infloreau, parea ca inflorescenta avanseaza in sus in cursul verii.
dar pentru trandafiri iti trebuie desigur suport.
eu as pune si mur si kiwi siberian :)
 
Ultima editare:
Sus