Plante afectate de paduchele testos

Vedasharma

New Member
Lupta paduchelui testos Alte metode

În Italia în magazinele Consorţiilor Agrare, am văzut că vând un produs, denumit "Ulei alb" componentul de bază fiind un nu prea bine definit "ulei mineral alb" (şi alte "co-formulatoare" nedenumite); pe lânga faptul că mă lasă cam nedumerit şi perplex compoziţia arătată pe eticheta, mai este faptul că nu poate fi folosit în timpul înfloririi şi, dacă e vorbă de fructifere, nici după înflorire.
La pagina astă:
http://www.giardinaggio.it/parassiti/singoliparassiti/cocciniglia/cocciniglia.asp
am observat că se dau unele sfaturi. Este în italiană. Eventual, dacă doriţi şi aveţi puţină răbdare, o pot traduce.
Pe lângă metodele chimice, vorbeşte de combaterea coşenilelor prin folosirea antagoniştilor (menţionând un fel de gărgăriţă şi unele vespide).
Din experienţa mea, am un Kaki (Diospyros kaki Thunb.) care este ţintă preferată păduchelui ţestos; în cazul meu păduchele are scoarţa albicioasă şi, la strivire, lasă substanţa aceea de culoare specifică a cârmâzului; problema de baza e că astfel de "musafiri" nedoriţi se prezintâ numai concomitent cu înflorirea plantei, când nu se mai poate aplica tratamentul chimic (e de amintit că, fiind vorbă de un pom, tratamentul nu e atât de uşor de aplicat). Am observat că piţigoii (Parus major) apreciază, printre alte, şi astfel de insecte (am văzut că le plac şi afidele), ghiftuindu-se binişor cu ele şi curăţând planta în scurt timp. Deci încurajarea prezenţei lor în gradina ar fi de mare ajutor, atragându-le eventual cu hrană specifică pentru insectivore şi oferindu-le, dacă se poate, posibilitatea de a cuibări. Soluţia astă, acolo unde e aplicabilă, nu e dăunătoare (decât pentru coşenilele, fireşte) şi ne oferă posibilitatea de a ne bucura cu prezenţa acestor zburătoare drăguţe şi simpatice.
 

Hariclea

Member
Eu am dus mari razboaie cu paduchele testos: Mospilan, muuult Mospilan, apa cu spirt, apa cu sapun, otrava de gandaci, nici nu mai stiu ce am incercat si ce n-am incercat... de el tot n-am scapat, dar asta pana am dat de un spray, VILMORIN Anticochenilles care a facut minuni! A doua zi erau toti morti si se desprindeau foarte usor! Nu mai spun ca bietul leandru care a fost atacat mai avea si paduchi lanosi, ca sa fie tot tacamul... acum sunt toti morti, dar ca sa fiu eu sigura mai repet tratamentul la 5 zile, dupa cum scrie in instructiuni!
 

silvia

Member
Azalee

Asa arata azaleea mea in ianuarie.Intre timp bobocii formati inca din toamna au inceput sa se mareasca,unul fiind astazi pe jumatate deschis.
Iubita mea floare a fost atacata de paduchii testosi in perioada cand se formau bobocii.A urmat lupta cu indivizii cu tratamente pe baza de spirt,de usturoi dar pana cand nu am apelat la insecticid nu s-a rezolvat.Acesta a fost MITAC.Dupa ce am repetat stropitul se parea ca a dat rezultate.Ce sa mai lungesc vorba astazi m-am dus in vizita la florile mele aflate in repaus dar...am gasit iar ca si in toamna frunzulite uscate cazute sub planta.Privind cu atentie frunzele am vazut ca au revenit aceleasi mici pete maronii.
Intrebare:sa actionez de urgenta cu acelasi Mitac de care am mai pastrat in siringa :?: Au ceva bobocii daca ajunge substanta pe ei sau nu mai conteaza :?: :!:
 

ribana

New Member
A folosit cineva CELAFLOR COMBI-DUNGERSTABCHEN?
Sunt pastile de ingrasamant si insecticid si ar combate unii daunatori. Si cum am unele probleme cu musculita alba si uratul ala testos l-am luat sa-l folosesc ( Sunt si astia trecuti pe lista celor pe care i-ar combate).
Negasind nici o indicatie pe forum despre el, va intreb daca va spune ceva, stiti ceva.... eficienta?!....
 
Sus